Facebook Pixel Ζαρντίμ, με ημερομηνία λήξης!
| 2012-10-11 15:15:00

Ζαρντίμ, με ημερομηνία λήξης!

Ζαρντίμ, με ημερομηνία λήξης!

Τα όσα ακολούθησαν του αγώνα με τον Αστέρα και κυρίως η κουβέντα του Μαρινάκη με τους οργανωμένους δείχνουν ότι ο Πορτογάλος προπονητής ήδη μετράει αντίστροφα στον Ολυμπιακό.

Βουνό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, λέει ο λαός μας και αυτό ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος δεν είναι ο προπονητής που θα κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό και αυτό φαίνεται από …χιλιόμετρα. Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση μιας και κανείς στο Λιμάνι δεν δείχνει να έχει πειστεί ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν να εξελιχθούν ως ομάδα υπό την καθοδήγησή του.

Είναι αρκετά πράγματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ζαρντίμ αργά η γρήγορα θα φύγει από τον Ολυμπιακό. Καταρχήν δεν εμπνέει τον κόσμο, ο οποίος αν και θεωρεί πρώτη υπαίτια τη διοίκηση για την εικόνα των Πειραιωτών (και δικαίως), δεν "ψήνεται" με τίποτα για τον Πορτογάλο.

Μετά τις αποδοκιμασίες της περασμένης Κυριακής, ο Ζαρντίμ έσπευσε να δικαιολογηθεί με πρόφαση την κούραση των παικτών. Αμέσως ο Ιμπαγάσα τον "άδειασε" αρνούμενος ότι υπάρχει θέμα κούρασης. Και να ήταν μόνο αυτό; Ο Τζιμπούρ τον χρέωσε στα ίσα λέγοντας ότι οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών είναι πολύ μεγάλες και γι΄αυτό η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα. Πέταξε κι ο Χολέμπας το καρφάκι του ότι τραυματίστηκε για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και έδεσε το γλυκό.

Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι τυχαίες και δεν γίνονται ποτέ όταν οι παίκτες έχουν εμπιστοσύνη στον προπονητή τους ή γνωρίζουν ότι είναι ακλόνητος στην ομάδα. Θυμάστε ποτέ ανάλογες δηλώσεις από βασικούς παίκτες επί Βαλβέρδε; Ούτε για αστείο! Ο Ολυμπιακός έβγαζε μια ενότητα προς τα έξω, Ο Βάσκος στήριζε τους ποδοσφαιριστές του κι εκείνοι τον προπονητή τους. Ειδικά οι …ενδεκαδάτοι.

Δεν ήταν, όμως μόνο οι παίκτες που άφησαν αιχμές για τον Ζαρντίμ. Ήταν και ο Μαρινάκης, που ουσιαστικά τον άδειασε στη συνάντηση με τους οργανωμένους. Ο πρόεδρος ζήτησε μίλησε για αξιόλογους παίκτες και όχι για αξιόλογο προπονητή. "Η ομάδα έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ με νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θέλουν την απόλυτη στήριξη μας", είπε επί λέξη, ενώ το μόνο που άφησε να εννοηθεί για τον Πορτογάλο είναι ότι τον στήριξε όσο μπορούσε, αλλά πλέον περιμένει έργα. Μήπως αυτό σημαίνει δεν θα τον στηρίξει άλλο;

Εκτός αυτών, είπε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό ο Μαρινάκης: "Ολυμπιακός είναι ΕΠΙΘΕΣΗ. Τον Ολυμπιακό τον μάθαμε και τον λατρέψαμε για αυτό που είναι. Ορμή, επίθεση και τσαμπουκάς. Και κανένας δεν μπορεί να αλλοιώσει αυτό το χαρακτήρα". Ποιος είναι ο άνθρωπος που καθορίζει την αγωνιστική φιλοσοφία και τον χαρακτήρα μια ομάδας; Μα, φυσικά ο προπονητής…

Αλήθεια, τα σχέδια εκείνου του κορεό που έλεγε "ΑTTACK NOW" και είχε σηκωθεί αμέσως μετά την απομάκρυνση Κετσπάγια (για λόγους φιλοσοφίας), υπάρχουν πουθενά φυλαγμένα;
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags