Facebook Pixel Σίγουρος ότι θα πάρει μεταγραφή ο Λέτο!
| 2012-10-15 14:02:00

Σίγουρος ότι θα πάρει μεταγραφή ο Λέτο!

Σίγουρος ότι θα πάρει μεταγραφή ο Λέτο!

Ασχέτως αν θα ξεκινήσει προπονήσεις τον Μάρτη και θα είναι έτοιμος να ξαναμπεί σε γήπεδο τον Σεπτέμβρη. Δηλαδή, 1,5 χρόνο μετά την τελευταία του επίσημη εμφάνιση!

Ο Γολγοθάς ακόμα να τελειώσει. Κι ας ξεκίνησε πριν από περίπου εννέα μήνες. Τα πρώτα μέτρα της διαδρομής του προς τον Γολγοθά ο Σεμπαστιάν Λέτο τα διήνυσε πριν από δύο χρόνια, όταν το γόνατό του διαμαρτυρήθηκε ύστερα από χτύπημα που είχε δεχθεί στον αγώνα (νίκη των «πρασίνων» με 4-1) κόντρα στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, όταν και αναγκάστηκε να παραχωρήσει, στο 63', τη θέση του στον Στ. Μαρίνο.

Τότε για πρώτη φορά (;) έμαθε ότι έχει μία μορφή χονδροπάθειας, η οποία εκρίθη από το ιατρικό επιτελείο ότι δεν χρήζει επέμβασης και πως είναι αντιμετωπίσιμη με θεραπευτική αγωγή.

Το πρόγραμμα θεραπείας, όμως, δεν κράτησε επί μακρόν. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού έβγαλε άνετα την αγωνιστική περίοδο 2010-11 και... μάτια στο μισό της επόμενης χρονιάς, όταν πέτυχε 15 γκολ σε 17 αγώνες (μέσος όρος 1 γκολ ανά 83 λεπτά (!), καθώς όλα του τα ματς δεν ήταν 90λεπτα) στο πρωτάθλημα. Το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2011-12 τον βρήκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ (με 14 γκολ), το 2012 στο κρεβάτι του χειρουργείου, του πόνου και της αγωνίας για την επόμενη μέρα.

Διότι μπορεί το πτωματικό μόσχευμα που του τοποθετήθηκε τον περασμένο Ιούνιο να του αποκατέστησε τη ζημιά, αλλά όμως δεν αποτελεί και προϋπόθεση πως θα παίξει σε ανώτερο -του ελληνικού- πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός άσος μπορεί να είδε την καριέρα του να κλονίζεται και το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα να περνά, αλλά να μη σταματά μπροστά του, όμως δεν το βάζει κάτω. Οχι μόνον επειδή έχει δηλώσει ότι «είμαι νέος ακόμη, έχω πολλά χρόνια μπροστά μου για να παίξω καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και δεν πρόκειται να υποκύψω τώρα», αλλά διότι και στο περιβάλλον του εκφράζει την πίστη του ότι την καλή μεταγραφή θα την κάνει. Πότε; Το προσεχές καλοκαίρι. Τόσο σίγουρος είναι. Μάλιστα έχει βάλει και χρονοδιάγραμμα. Τον προσεχή Μάρτιο ξεκινά πρόγραμμα προπονήσεων, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ούτε καν διακοπές δεν προτίθεται να κάνει. Μέχρι τότε θα εφαρμόζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Οταν ο Ιταλός καθηγητής Μαουρίλιο Μαρκάτσι τον συμβούλευσε να υποβληθεί σε εγχείρηση, λέγεται ότι ο γυμναστής του κέντρου αποκατάστασης στην Μπολόνια εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, καθώς ήταν της άποψης ότι ο Λέτο, ακολουθώντας πρόγραμμα συντήρησης, θα μπορούσε να συνεχίζει να αγωνίζεται σε πρωταθλήματα και ομάδες που δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις.

Ο κ. Μαρκάτσι, έχοντας ως επιχείρημα την πετυχημένη χειρουργική επέμβαση 2-3 παιχτών μικρών κατηγοριών στην Ιταλία, αλλά κυρίως την επιθυμία του Σεμπαστιάν Λέτο να παίξει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν ήταν δύσκολο να πείσει τον Αργεντινό.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ προτίμησε να αναλάβει το ρίσκο ενός χειρουργείου. «Αφού πέτυχε στους άλλους δύο παίχτες, γιατί να μην πετύχει και σε μένα;», το σκεπτικό του Λέτο. Μόνον που δεν έλαβε υπόψιν του ότι εκείνοι αγωνίζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες του ιταλικού πρωταθλήματος, όπου οι επιβαρύνσεις είναι μικρότερες.

Οι υπεραισιόδοξοι εκτιμούν ότι ο Λέτο θα γίνει ακόμα πιο δυνατός, οι απαισιόδοξοι ότι δεν θα φτάσει ποτέ στο επίπεδο των προηγούμενων επιδόσεών του...

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags