Facebook Pixel Τα tweets των ποδοσφαιριστών και οι "Πρωταγωνιστές"
| 2012-10-18 09:14:00

Τα tweets των ποδοσφαιριστών και οι "Πρωταγωνιστές"

Τα tweets των ποδοσφαιριστών και οι "Πρωταγωνιστές"

Το βράδυ της Κυριακής χαιρόμουν πολύ με τα refresh που έκανα στο timeline μου στο twitter, διαβάζοντας τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών, μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας, που παρακολουθούσαν τους "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη... Γράφει ο Β. Σαμπράκος.

Μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα των τηλεθεατών, όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα κοιτάζοντας τις μετρήσεις τηλεθέασης. Ηταν μια εκπομπή αφιερωμένη σε παιδιά που πάσχουν από την πιο θανατηφόρα κληρονομική νόσο της λευκής φυλής, την κυστική ίνωση (το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι 25 χρόνια). Παρατηρούσα τα tweets των ποδοσφαιριστών και χαιρόμουν με την ευαισθησία τους. Χάρηκα πολύ που έμαθα χθες ότι το βράδυ της Κυριακής αυτή η εκπομπή είχε μεγάλη τηλεθέαση και στο ξενοδοχείο της Εθνικής ομάδας, εκεί όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. 

 
Κάθε φορά που βλέπω στιγμιότυπα από τη φιλανθρωπική δράση των μεγάλων σταρ του αγγλικού και του ισπανικού πρωταθλήματος, όπως και των υπόλοιπων του Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, μένω με το παράπονο για τη δράση που δεν αναπτύσσουν οι Ελληνες ποδοσφαιριστές. Οχι τόσο επειδή τους θεωρώ προνομιούχους και έχοντες ή «ζητώ» από αυτούς να μοιράζονται τον πλούτο τους, αλλά κυρίως επειδή τους αντιλαμβάνομαι ως ευλογημένους, λόγω της δύναμης που έχει η εικόνα τους και της επιρροής που ασκούν με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους σε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων. 
 
Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιον λόγο αυτές οι γενιές των ποδοσφαιριστών, οι σημερινές, δεν έχουν αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση. Δεν είχα την ίδια απαίτηση από τις πρώτες γενιές Ελλήνων ποδοσφαιριστών που γνώρισα επαγγελματικά, στις αρχές της δεκαετίας του '90. Ηταν αλλιώς τότε οι Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ηταν αλλιώς οι Ελληνες. 
 
Τα σημερινά παιδιά έχουν, το έχω αρκετές φορές διαπιστώσει, τέτοιες ανησυχίες και ευαισθησίες. Και ειδικά σε αυτή την εποχή, της κρίσης, τα βρίσκω αυτά τα παιδιά πιο ευαισθητοποιημένα από ποτέ, ίσως επειδή το πρόβλημα έχει φτάσει και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. Τυχαίνει να γνωρίζω ιστορίες που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό μου, ιστορίες που αποδεικνύουν ότι κυκλοφορούν σήμερα στην ελίτ του ποδοσφαίρου αρκετά παιδιά με κοινωνική ευαισθησία. Γι' αυτό και απορώ για ποιον λόγο δεν οργανώνονται για να συντονίσουν τη δράση τους, να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της εικόνας και της φωνής τους ώστε να δώσουν πίσω ένα μέρος της αγάπης που εισπράττουν και να ανακουφίσουν πολλούς από τους Ελληνες που το έχουν σήμερα ανάγκη.
 
Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags