Facebook Pixel Τώρα νικητές, προσεχώς καλύτεροι
| 2012-10-18 12:20:00

Τώρα νικητές, προσεχώς καλύτεροι

Τώρα νικητές, προσεχώς καλύτεροι

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το μεγάλο "τρίποντο" που πήρε η Εθνική Ελλάδας μέσα στην έδρα της Σλοβακίας.

Τα συνηθίζει κάτι τέτοια ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Εκεί που δεν τον περιμένεις  βρίσκεται μέσα στην περιοχή και θαυματουργεί. Οι Σλοβάκοι το φυσάνε και δεν κρυώνει. Επαιξαν συνολικά καλύτερα από τη δική μας ομάδα δημιούργησαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες μπήκαν μέσα στα δίχτυα με τον Χάμσικ αλλά δεν το έβαλαν ποτέ. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο ο Σαλπιγγίδης την Παρασκευή σούταρε στα τυφλά και τον ψώνισε ο Μπέγκοβιτς, το βράδυ της Τρίτης πλάσαρε σωστά και το εισέπραξε ο Κούτσιακ. Το γκολ αυτό πιθανότατα θα μας στείλει στην Βραζιλία. Είναι σημαδιακό γκολ που πιστοποιεί ότι η εθνική μας ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο. Μπορεί να παίρνει ματς στα οποία δεν είναι καλύτερη. Μη γελιόμαστε οι Σλοβάκοι έπαιξαν καλύτερα είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχασαν πολλές ευκαιρίες. Δικαιούνταν κάτι παραπάνω από το να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Το γκολ του Μητσάρα βγάζει ουσιαστικά εκτός μάχης τους Σλοβάκους και μας αφήνει να λύσουμε τους λογαριασμούς μας με τους Βόσνιους. Από πουθενά όμως δεν προκύπτει ότι οι Σλοβάκοι που πάνε για τρίτη είναι χειρότερη ομάδα από τους Βόσνιους. Και επειδή η δεύτερη θέση οδηγεί στα μπαράζ μην αμφιβάλλεται ότι απέναντι στους Βόσνιους με τους οποίους θα παίξουμε δύο φορές, θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. 

Η Εθνική ομάδα με τον Καρνέζη εξαιρετικό, τον Καραγκούνη άριστο στο παιχνίδι σκοπιμότητας και τον Σπυρόπουλο σε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι πήρε μια επαγγελματική νίκη απ' αυτές που ανοίγουν το δρόμο της πρόκρισης. 

Αύριο μεθαύριο που θα επιστρέψουν οι τραυματίες (υπάρχει χρόνος) και ο Σάντος θα βρει τη χαμένη... φόρμα του όλα μπορούν να πάνε καλύτερα. Να κερδίζουμε δηλαδή τα παιχνίδια παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο από τους αντιπάλους μας.

Πηγή: sportday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags