Facebook Pixel Άλλο ντέρμπυ με Λίνεν στον πάγκο
| 2012-10-20 10:00:00

Άλλο ντέρμπυ με Λίνεν στον πάγκο

Άλλο ντέρμπυ με Λίνεν στον πάγκο

Ασφαλώς και δεν έχουν αλλάξει τόσο οι εφετινές ισορροπίες, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Οι Θεσσαλονικείς είναι το μεγάλο φαβορί για το ματς. Όμως η παρουσία του Γερμανού στον πάγκο της Ένωσης, αλλάζει πολλά από τα δεδομένα της εξίσωσης, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Δεν είχα γράψει όλο αυτόν τον καιρό, την άποψη μου για την αλλαγή προπονητή. Νομίζω πάντως ότι αυτή την φορά, η ΑΕΚ δεν λάθεψε. Μάλλον για να το θέσω πιο σωστά, και πολύ άργησε να τον προσλάβει. Έναν τέτοιο προπονητή, ήθελε η ομάδα, με βάση το υλικό της: «δάσκαλο», μετρ της ψυχολογίας, ηγετική προσωπικότητα, λάτρη της πειθαρχίας. Ο οποίος δεν θα δίσταζε να κατεβεί αμυντικά, όταν χρειαζόταν, για να πάρει το αποτέλεσμα. Και ουχί να ζει με τα μεγαλεία του παρελθόντος, που δεν μπορεί να σηκώσει ο σύλλογος στην τωρινή του φάση. Έναν άνθρωπο, που θα τον σέβονταν από την πρώτη στιγμή οι «πιτσιρικάδες» και που δύσκολα θα του έκαναν κόλπα. Θα είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα βασικά του ποδοσφαίρου και να εξελιχθούν. Αν μάλιστα υπήρχε και μια διοικητική ηρεμία και ένα συμμάζεμα στις μετεγγραφές, όλα θα ήταν καλύτερα.

Ένα μειονέκτημα μόνο έχει ο Λίνεν: οι ομάδες του θέλουν χρόνο, για να αφομοιώσουν τα στοιχεία του παιχνιδιού και να τα βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Το φυσιολογικό δηλαδή, διότι ο άνθρωπος είναι προπονητής και όχι θαυματοποιός. Στον Πανιώνιο που δημιούργησε, είχε την τύχη να τον στηρίξει στις αρχές ο Τσακίρης, όταν όλη η Πλατεία έβραζε και ζητούσε το κεφάλι του, για τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Για να δικαιωθούν και οι δύο, μετά τον Γενάρη και την μπαλλάρα που έπαιξε ο «ιστορικός», βγαίνοντας στο ΟΥΕΦΑ.

Τώρα στην ΑΕΚ, αυτό τον χρόνο και την ισχυρή διοίκηση, δεν την έχει. Και θα πρέπει να βρει πολύ πιο γρήγορα τα πρώτα αποτελέσματα. Από την άλλη βέβαια, ποιος να του χρεώσει και τι στην ΑΕΚ; Πόσο χειρότερα δηλαδή να την πάει; Αντίθετα πιστεύω, ότι ακόμη και αν οι νίκες αργήσουν, η διαφορά στην τακτική εικόνα της ομάδας θα είναι ορατή πολύ πιο γρήγορα.

Αν λοιπόν ο ΠΑΟΚ περνούσε ένα δεύτερο εύκολο βράδυ στην Τούμπα, μετά το ντέρμπυ με τον Άρη, τώρα διαισθάνομαι, ότι θα χρειαστεί να καταβάλει αρκετή προσπάθεια. Σίγουρα είναι καλύτερος, με πιο ποιοτικούς παίκτες και νοοτροπία νικητή. Όμως αποκλείω το γεγονός, να βρει απέναντι του, ένα συγκρότημα, «μπάτε σκύλοι». Και θα είναι ένα καλό τεστ για τον Δώνη, ποιους τρόπους θα βρει, για να έχει απαντήσεις στις παγίδες του Λίνεν.

ΥΓ Επειδή μπορεί κάποιοι να βιαστούν να πουν για το αποτυχημένο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, να πω το εξής. Ο Γερμανός βρέθηκε σε μια πολύ περίεργη χρονική συγκυρία στο λιμάνι. Με απόφαση της τότε διοίκησης, να ρίξει το μπάτζετ εντυπωσιακά, σε σχέση με τα πολυέξοδα ρόστερ των προηγούμενων χρόνων. Και ξαφνικά η έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη, να αλλάζει πάλι τις ισορροπίες, δίχως όμως να έχει γίνει και η ενίσχυση, στην οποία πλουσιοπάροχα προχώρησε στην συνέχεια, ο νέος διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Ίσως βέβαια δεν χρειαζόταν, για να προκριθεί με αντίπαλους τους Ισραηλινούς. Αλλά δεν είναι και έξω από την ποδοσφαιρική λογική, η αποτυχία (θυμίζω και την αντίστοιχη περίπτωση με τον Βαλβέρδε). Μοιάζει όμως τελικά η συγκυρία, να μην ήταν κατάλληλη για να δοκιμαστεί ο Λίνεν στο υψηλότερο ασφαλώς επίπεδο. Και ίσως και το προφίλ του, δεν κόλλαγε, στο όραμα της νέας διοίκησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το εγχείρημα ΑΕΚ, δεν έχει καμμία σχέση με εκείνο του Ολυμπιακού.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags