Facebook Pixel Ο ξεχωριστός κύριος Εβαλντ Λίνεν
| 2012-10-20 12:56:00

Ο ξεχωριστός κύριος Εβαλντ Λίνεν

Ο ξεχωριστός κύριος Εβαλντ Λίνεν

Ο Εβαλντ Λίνεν επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλει να πετύχει και την επιστροφή της ΑΕΚ.

Η σημερινή μέρα είναι εξόχως σημαντική. Βλέπετε, σηματοδοτεί την ολική επαναφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενός ανθρώπου με σπουδαία προσωπικότητα, ήθος και χαρακτήρα. Ο ξεχωριστός κύριος Εβαλντ Λίνεν θα βρεθεί ξανά σε πάγκο ελληνικής ομάδας στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Και μέσω της δικής του επιστροφής στα ελληνικά δρώμενα, ο Γερμανός φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις και για τη μεγάλη επιστροφή που επιθυμούν να πράξουν οι «κιτρινόμαυροι».

Ο Λίνεν έλειψε από το ποδόσφαιρο. Μαχητής, ηγετική προσωπικότητα που ξέρει πολύ καλά πώς να εμπνέει κόσμο και κυρίως παίκτες. Δεν είναι ψέμα πως στα χρόνια που βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του Πανιώνιου είχε καταφέρει να μετατρέψει σημαντικά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου (Τζιμπούρ, Μάκο, Μανιάτη, Σπυρόπουλο) σε... ταλιμπάν για πάρτη του.

Σε παίκτες που τα έδιναν όλα, έμπαιναν «φτιαγμένοι» στο γήπεδο και έδιναν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να βγουν νικητές και να δικαιώσουν τον προπονητή τους.

Ανάλογο κλίμα διαφαίνεται τις τελευταίες ώρες και στην ΑΕΚ. Η ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» έχει αλλάξει άρδην από τη στιγμή που ο Λίνεν μπήκε στα Σπάτα. Με τις ομιλίες και τον τρόπο που τους προσέγγισε, μέσα από συνεχόμενα τετ α τετ που είχε με το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο Γερμανός τεχνικός πέτυχε να αλλάξει το κλίμα. Οι παίκτες της ΑΕΚ δείχνουν πως πιστεύουν πολύ περισσότερο στις δυνατότητές τους και φαίνεται πως εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου αυτό να συνδυαστεί και με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ετσι κι αλλιώς, ο Λίνεν είναι μετρ στον τομέα της ψυχολογίας. Αποτελεί ένα από τα δυνατά του σημεία. Βλέπετε, δεν είναι απλώς ένας ικανός τεχνικός αλλά πολυσχιδής προσωπικότητα που εμπνέει. Καλλιεργημένος άνθρωπος, επιβλητική φυσιογνωμία, με γενικές γνώσεις αλλά και με ξεκάθαρη εικόνα του αντικειμένου που ασχολείται.

Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο μέλημα από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΚ ήταν η ανύψωση του ηθικού των παικτών. Πώς θα τους κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και θα φέρουν την Ενωση ξανά στα δικά της στάνταρ. Και οι αποδείξεις θα πρέπει να αρχίσουν να δίνονται από απόψε.

Να ξέρουν τι θέλουν

Ο Λίνεν δεν έχει εμμονές με συστήματα και διατάξεις. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ξέρουν οι παίκτες του τι θέλουν και πώς θα το πάρουν μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα επιδιώξει και απόψε, παρατάσσοντας την ΑΕΚ με σχήμα που θα της εξασφαλίζει ισορροπία. Ο Γερμανός θέλει να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα, αλλά από την άλλη θα αναζητήσει το γκολ στην επίθεση.

Αναλυση μέχρι τελικής πτώσης

Οι ώρες που αφιερώνει ο Λίνεν για την ανάλυση του αντιπάλου της ΑΕΚ είναι ατέλειωτες. Και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει καμία εξαίρεση. Τουναντίον, το «βίντεο» έχει... λιώσει από τις συνεχείς αναλύσεις των αγώνων της ομάδας του Δώνη. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν λάβει στο «πιάτο» κάθε πιθανή και απίθανη πληροφορία που μπορεί να τους είναι χρήσιμη κατά τη διάρκεια του ματς και ξέρουν σε απόλυτο βαθμό τι πρέπει να περιμένουν. Ο Λίνεν εστιάζει σε αυτόν τον τομέα, καθώς εκτιμά πως η γνώση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αρνητικές αναμνήσεις

Η πιο μαύρη στιγμή στην πορεία του Εβαλντ Λίνεν στην Ελλάδα ήταν όσα συνέβησαν στις 25 Νοεμβρίου του 2007. Αποχωρώντας με την αποστολή του Πανιώνιου έπειτα από παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το πούλμαν της ομάδας -στο οποίο μετέβαιναν και μέλη της οικογένειάς του- δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που προκάλεσαν τον τραυματισμό του.

«Ηταν σχεδόν τρομακτικό, θα μπορούσαμε να έχουμε πολλά θύματα από την ομάδα αν τυχόν η πέτρα έβρισκε τον οδηγό και έχανε τον έλεγχο. Χαίρομαι που είμαστε τόσο τυχεροί και εγώ που είμαι τόσο τυχερός και γλιτώσαμε τα χειρότερα. Πρέπει να σκεφτώ το μέλλον μου έπειτα απ' αυτό, διότι είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει και έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής μου. Πρέπει να πάρουν πιο σοβαρά αυτήν την κατάσταση, να υπάρχει ασφάλεια στα γήπεδα» έλεγε τότε ο Λίνεν, που ακόμα θυμάται όσα είχε ζήσει.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags