Facebook Pixel Τα μαθήματα των ημερών…
| 2012-10-21 09:03:00

Τα μαθήματα των ημερών…

Τα μαθήματα των ημερών…

Πάει και η ΑΕΚ. Φρόντισε ο Κλάους και γι’ αυτούς. Δεν τους άφησε παραπονεμένους… Σε μία ιδιαίτερη εβδομάδα, πριν από ακόμη ένα πιο γεμάτο εφταήμερο… Τι μάθαμε αυτές τις ημέρες; Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.

Πρώτα απ’ όλα μάθαμε ότι δεν υπάρχει κανείς καλεσμένος στην Τούμπα τον οποίο δεν θα κεράσει ο Αθανασιάδης. Έρχονται από Ισραήλ, από Αυστρία, από Κομοτηνή, από Τρίπολη, από… εδώ δίπλα, από Αθήνα και όλοι φεύγουν με «κέρασμα». Το παλικάρι δίνει πολλούς βαθμούς. Προσφέρει και ηρεμία. Δίνει χαρά στον κόσμο, δίνει χρόνο σε όλους όσους τον χρειάζονται… Όλοι είναι υπερήφανοι γι’ αυτό το σπουδαίο δημιούργημα του ΠΑΟΚ.

Το ματς με την ΑΕΚ αποδείχθηκε δύσκολο. Ήρθαν αυτοί με… δύο λεωφορεία μπροστά στην εστία και επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι καμία υπερομάδα, δυσκολεύτηκε. Τι επικίνδυνο παιχνίδι ήταν αυτό. Γιατί εκεί που πας στο γήπεδο και λες… «πόσα θα βάλω» μπορεί με κάποια στραβοκλωτσιά να γίνει 0-1 και μετά… τρέχα γύρευε.

Είπαν στην ομάδα ότι όποιος δεχθεί άλλη κόκκινη θα τιμωρηθεί. Δηλαδή ο Λόρενς θα «φάει» σήμερα πρόστιμο; Δεν πιστεύω ότι έκανε θέατρο. Αλλά ήταν η κακιά η στιγμή… Και πας τώρα Κέρκυρα χωρίς αυτόν. Αυτός ο φουκαράς τα ωραιότερα μέρη στην Ελλάδα δεν θα τα δει. Έχασε Κρήτη, χάνει Κέρκυρα. Ο ΠΑΟΚ πως θα γίνει να μην χάσει τους βαθμούς… Γιατί; Για να έρθει η 12η αγωνιστική και να είναι η ομάδα στο -6 ή – 8 το πολύ. Αυτό περιμένουμε πως και πως…

Κατά τα άλλα ο Κουμάλο μία από τα ίδια, ο Έτο ήταν ο πιο παραγωγικός αλλά και ο πιο τσαπατσούλης της ομάδας, ο Λάζαρ ήταν… αλλού, μαζί του και ο Λίνο, που πήρε και τον Ρομπέρ! Και όμως… Η απουσία Κάτσε στην Κέρκυρα θα είναι μεγάλη. Το καταλάβαμε και σήμερα! Όπως καταλάβαμε ότι… ΔΕΝ θα βάλει ΠΟΤΕ ο Σάλπι γκολ μπροστά στην τέσσερα!!

Τι άλλο μάθαμε; Στην Τούμπα ήταν και ο μεγαλομέτοχος, ήταν και ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Να που το ρεπορτάζ, να που ο ΠΑΟΚ αποκτάει νέο- ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για να δούμε πως θέλει ο μεγαλομέτοχος να συνεργαστεί με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ… Ας δούμε αυτό και βλέπουμε και τ’ άλλα.

Μάθαμε βεβαίως ότι ανέλαβε στην ασφάλεια ο κ. Γεροντίδης, ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας και καταλάβαμε ότι εκεί θα «πέσει» μεγάλο βάρος. Ειδικά αν επιστρέψει και ο Τονουσίδης.

* Κάτι για την ιστορία των τελευταίων ημερών με την συνέντευξη στην SportDay και ότι ακολούθησε, που επίσης μας έμαθε πράγματα. Είναι ένα παράδειγμα-μάθημα για όλους μας και θα το επισημάνουμε τώρα, στην πιο κατάλληλη στιγμή για να μην ξεχαστεί. Ένα γεγονός που δίνει πολλές απαντήσεις στην μεγάλη κατηγορία που αποδίδετε (εσείς) σε δημοσιογράφους – παράγοντες και όσους γενικώς… ξέρουν, αλλά δεν μιλάνε. (Αυτό δεν λέτε πάντα όταν… μήνες μετά διαπιστώνεται κάτι αρνητικό;)

Δεν ξέρω αν ο Σαράτσης έλεγε όλη την αλήθεια, την μισή, αν ήταν υπερβολικός, άδικος ή οτιδήποτε άλλο. Ξέρω ότι έδωσε κάποια στοιχεία (προς το παρόν δεν διαψεύστηκαν με άλλα στοιχεία) και εξέφρασε επώνυμα μία άποψη που ξέφευγε από αυτό που τώρα «πουλάει». Ξέφυγε από το κλίμα της εποχής. Ήταν διαφορετική και καυτηρίαζε αυτό που εκείνος (ένας παράγοντας και όχι ο… ανώνυμος ή ο «τρύπιος» που δίνει έγγραφα της ΠΑΕ στο διαδίκτυο χωρίς να υποστεί καμία συνέπεια) πιστεύει ότι δεν είναι σωστό. Μήπως δεν είχε δικαίωμα να μιλήσει ή να απολογηθεί; Έχουμε κανέναν φασίστα με διαφορετική άποψη που ήθελε να του κόψουμε την γλώσσα; Αποδείχθηκε μήπως με στοιχεία και όχι με την φήμη ότι πήγε να κλείσει προσωπική συμφωνία με τα ξενοδοχεία, ότι είναι απατεώνας; (Μακάρι να το αποδείξει κάποιος για να ηρεμήσουμε μια και καλή. Και μετά να βρούμε κάτι να «αποκεφαλίσουμε» και τον «αλήτη» τον Ζιγκερίδη που είπε τα ίδια).

Τι ακολούθησε λοιπόν των απόψεών του; Τι έγινε; Τι άκουσε; Τι διάβασε; Που πήγε; Στον αγύριστο. Τον σκίσανε. Τον ξεσκίσατε. Κανείς δεν προβληματίστηκε για την ουσία όσων είπε. (Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι από τους «ξερόλες» που κρίνουν τους πάντες και λένε ότι ξέρουν τα πάντα έτσι ώστε να δικάζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν ξέρω αν είπε αλήθειες ή όλη την αλήθεια. Θα φανεί…).

Πήρατε όμως την απάντηση, για το ποιοι φταίνε (σε μεγάλο βαθμό) και από πού ξεκινάει το κακό. Ξέρετε καλά τώρα (με αυτό το παράδειγμα) ποιοι έχουν μεγάλη ευθύνη (όχι ολόκληρη) για το ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει κριτική, για το ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει να έχει άποψη για το παραμικρό μεμπτό που βλέπει στον ΠΑΟΚ. (Αυτό γίνεται και σε άλλες Ελληνικές ομάδες).

Μήπως δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στον ΠΑΟΚ; Ακριβώς το ίδιο. Να τα θυμίσω; Και κάθε φορά ο λαός του ΠΑΟΚ λέει: «Αυτή ήταν η τελευταία φορά που δεν κάναμε κριτική. Που εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια. Που δεν ελέγχαμε; Που δεν εκφράζουμε άποψη για κάτι στραβό». Και κάθε φορά όταν αρχίζει κάτι, όλοι –και πάλι- δέχεστε μόνο το… γλείψιμο. Μόνο το χάιδεμα αυτιών! Μόνο αυτό που «πουλάει». Αυτοί είστε… Αυτοί είμαστε!

Αυτά θέλετε κύριοι. Τρανή απόδειξη ότι έγινε αυτές τις ημέρες. Μη τυχόν παραξενευτεί κανείς όταν από εδώ και πέρα όλοι όσοι γράφουν και εκφράζονται για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα βλέπουν όλα τέλεια… Ποιος θα τολμήσει να πει κάτι διαφορετικό, να εκφράσει μία αντίρρηση; (Και μιλάμε γι’ αναφορές με επιχειρήματα και όχι σε ανυπόστατες φήμες ή σε όσους βασίζονται στην περιβόητη ατάκα… «άκουσα ότι…». Σε τέτοιες περιπτώσεις και εγώ είμαι αντίθετος).

«Κυνηγάει τον Σαββίδη αυτός! Κάνει επίθεση! Θέλει το κακό του ΠΑΟΚ. Ορμάτε! Φάτε τον!», απαντάνε οι κουτοπόνηροι και προσπαθούν να στρέψουν τον κόσμο σε όποιον φουκαρά πάει κάτι να… ψελλίσει, γι’ αυτό που βλέπει και δεν του αρέσει. (Για να μην τον ξεχάσω: Όλοι ξέρουμε στην πόλη την προϊστορία, την πορεία, την δουλειά και το ήθος του καθενός. Καλώς ή κακώς λίγοι έχουν πλέον την εμπιστοσύνη του κοινού και κυρίως των πολλών που δεν μιλάνε και δεν συμμετέχουν με φωνές στα ράδια και αηδίες στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό μην κουράζεστε άδικα και μην ξεφτιλίζεστε τόσο πολύ στην προσπάθεια να κερδίσετε την συμπάθεια του Σαββίδη, των εκπροσώπων του και των φιλάθλων. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα σάλια… Στεγνώσατε πια… Όλοι γνωριζόμαστε…).

Γι’ αυτό λοιπόν… «Όλα είναι τέλεια. Μία χαρά τα λένε. Έχουν δίκιο σε όλα. Μην τυχόν πει κανείς το αντίθετο. ΘΑΝΑΤΟΣ!» Τώρα είμαι σωστός; Είμαι αρεστός; Πουλάω;

* Εντυπωσιάστηκα με την στάση του Ζήση Βρύζα. Δεν τον είχα για τόσο σωστό πρόεδρο μίας ομάδας. Δεν τον είχα να βάζει τον εαυτό του και την μείωση που δέχεται η προσωπικότητά του από αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα, κάτω από το καλό κλίμα του ΠΑΟΚ και της ομαλής μετάβασης στη νέα εποχή. Για να δούμε πόσο ακόμη θα κρατήσει αυτή την μειωτική -για τον εαυτό του- στάση… Πόσο ακόμη θα ποδοπατηθεί;

* Κάτι τελευταίο. Αυτοί που θα φύγουν τώρα από τον ΠΑΟΚ θα είναι προφανώς λιγότερο ικανοί. Όσοι μείνουν όμως μπορούν σίγουρα να ακολουθήσουν τον Σαββίδη εκεί ψηλά που θέλει να φθάσει την ΠΑΕ και την ομάδα; Πόσοι άραγε στην πορεία θα αποδειχθούν τόσο λίγοι, θα πέσουν κάτω και θα σκάσουν σαν καρπούζια; Αυτοί που θα μείνουν και αποδειχθούν στην πορεία ανεπαρκείς, θα είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα… Οι ευθύνες θα είναι τεράστιες και το αφεντικό σας δείχνει πολύ άγριο…

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags