Facebook Pixel Πήρε καλό βαθμό ο Ολυμπιακός
| 2012-10-21 09:46:00

Πήρε καλό βαθμό ο Ολυμπιακός

 Πήρε καλό βαθμό ο Ολυμπιακός

Το χαμόγελο του Ζαρντίμ στο τέλος του αγώνα κόντρα στην Ξάνθη τα έλεγε όλα. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Ανακουφισμένος ο Πορτογάλος έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό, μετά την άνετη νίκη της ομάδας του. Άνετη όπως διαμορφώθηκε σε συντομότατο χρονικό διάστημα στο δεύτερο μέρος. Και αυτή η ανακούφιση του προπονητή είχε να κάνει με το πρώτο 45λεπτο.

Ο κόσμος χάρηκε που ξανάδε τον Τζιοβάνι, τον αποθέωσε, αλλά όταν άρχισε το ματς, ήθελε να δει το… κάτι καλύτερο από την ομάδα του. Δεν το είδε!

Μπορεί χάρη στην βγαλμένη από… Αγγλία, κεφαλιά του Μανωλά, να έγινε το 1- 0, αλλά η αλήθεια είναι πως οι Ακρίτες, δίχως να κάνουν κάτι σημαντικό, είχαν μπορέσει να μπλοκάρουν την κατάσταση.

Ο Φλίσκας σχεδόν μόνος δέσποζε στο κέντρο και υπήρξαν στιγμές, που οι παίκτες του Κωστένογλου βρήκαν και διαδρόμους για την περιοχή του Κάρολ. Ο Ολυμπιακός ήταν… καρμπόν με την ομάδα των προηγούμενων έξι αγωνιστικών. Ήθελε ένα ξεσπασματάκι.

Και αυτό, το έδωσε, ο άνθρωπος που δίκαια οδηγεί στο σκοράρισμα την ομάδα. Ο Ραφίκ Τζιμπούρ, «ξεκόλλησε» τον Ολυμπιακό, όχι σε θέμα σκορ, αλλά και σε θέμα ταχύτητας, θεάματος, ρυθμού. Η Ξάνθη μπερδεύτηκε, ο Αλγερινός έκανε πάρτι και όλοι οι συμπαίκτες του, μπόρεσαν να ακολουθήσουν. Αυτό το 15λεπτο περίπου, από το 50' ως το 65' ίσως και να 'ταν το καλύτερο διάστημα του φετινού Ολυμπιακού.

Έχοντας ρίξει τεσσάρα και με εξαιρετικά γκολ (του Χολέμπας ήταν τρομερά δύσκολο και του Τζιμπούρ το δεύτερο, σίγουρα το ζήλεψε και ο Ζιοβάνι), δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυστηρά και αυτήν τη φορά την ομάδα. Θα ήμασταν πέρα για πέρα άδικοι, με το να καθίσουμε να πούμε όλα όσα έχουν τονιστεί στο πρόσφατο παρελθόν. Φυσικά και έστεκαν, όμως θα 'ταν λάθος, να μην ξεκαθαριστεί, ότι αυτή την φορά, ομόρφυνε η κατάσταση όσον αφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Δεν ξέρω αν η ομάδα παίξει έτσι και στη Γαλλία. Αν έχει αυτό το δεύτερο ημίχρονο, ε τότε, μπορεί ακόμη και να κερδίσει. Όμως και η Μονπελιέ δεν θα ακολουθήσει σύστημα Κωστένογλου, γι' αυτό, είμαστε σίγουροι. Ο Ζαρντίμ, ντριμπλάροντας τους συνεχείς τραυματισμούς, θα πρέπει να εμπιστευτεί το ρόστερ του εντός των συνόρων. Κάνει… μπαμ από χιλιόμετρα πως όσοι είναι στην ομάδα μπορούν για πλάκα να παίξουν στο πρωτάθλημα. Άλλωστε όσοι μεταγράφηκαν στον Ολυμπιακό από άλλες ελληνικές ομάδες, ήταν οι κορυφαίοι εκεί που έπαιζαν. Λέτε να 'χουν πρόβλημα να αντιμετωπίσουν πρώην συμπαίκτες τους; Ε όχι δα…

Ο Βλαχοδήμος για παράδειγμα, είχε δυο-τρεις καλές ενέργειες. Δεν αξίζει να πάρει λίγο ρυθμό; Να αισθανθεί κι αυτός ότι βρίσκεται πιο κοντά στην ομάδα. Ίσως να 'χει να δώσει πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Αλλά και να μην μπορεί, θα πρέπει να το δούμε για να κρίνουμε. Ένα παράδειγμα ήταν ο νεαρός , με αφορμή ότι έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τα ερυθρόλευκα, κόντρα στην πρώην ομάδα του. Γενικά ο Ολυμπιακός παίρνει καλό βαθμό επιστρέφοντας μετά τη διακοπή, ορισμένοι ποδοσφαιριστές του (πχ Φουστέρ) γίνονταν όλο και καλύτεροι όσο περνούσε η ώρα και θα 'ναι σίγουρα κερδοφόρο το να συνεχιστεί αυτό, με καλό αποτέλεσμα στη Γαλλία.

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags