Facebook Pixel "Ο Γκαρσία ξέρει ...100 κιλά μπάλα"
| 2012-10-22 10:42:00

"Ο Γκαρσία ξέρει ...100 κιλά μπάλα"

"Ο Γκαρσία ξέρει ...100 κιλά μπάλα"

Ο Κάτσε μιλάει για τον Γκαρσία και λέει ότι "μπορούμε να παίξουμε μαζί στην 11άδα, όπως έπαιζε με τον Βιτόλο".

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο "sport24.gr":

- Πετύχατε μία σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Φάνηκε ότι ήρθε με δύσκολο τρόπο. Ηταν έτσι;

"Πιστεύω ότι όντως ήταν δύσκολο ματς γιατί η ΑΕΚ είχε και του 11 παίκτες πίσω από το κέντρο κι αυτό δεν μας βοηθούσε να σπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Ηταν όμως ζήτημα χρόνου να πετύχουμε γκολ. Αυτό ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο που και ο προπονητής έκανε πιο επιθετικό το σχήμα. Εμείς δεν παίξαμε το ίδιο καλά όπως τα προηγούμενα ματς, αλλά και η ΑΕΚ έμεινε πολύ πίσω και δεν μας έδωσε χώρους".

- Πιστεύεις ότι μέσα από το ματς κόντρα στην ΑΕΚ φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να δουλέψει πολύ σε παιχνίδι απέναντι σε κλειστές άμυνες;

"Ναι, πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο σε αυτόν τον τομέα. Θα έρθουν κι άλλες ομάδες σαν την ΑΕΚ να μας παίξουν για να πάρουν έστω και μισό βαθμό και να προσπαθούν να βγουν μπροστά μόνο με αντεπιθέσεις".

- Μήπως σε αυτό το ματς άλλαξε και ο δικός σου ρόλος; Σε είδαμε να κάνεις αρκετές μακρινές μπαλιές και να αλλάζεις παιχνίδι...

"Αυτό συνέβαινε γιατί δεν μπορούσαμε να μπούμε με τον άξονα. Εκεί υπήρχαν πολλοί παίκτες και εμείς έπρεπε να παίξουμε από τα πλάγια. Προσπαθούσαμε να βγαίνουμε από τα άκρα για να τρυπήσουμε την άμυνά τους".

- Μετά από αρκετά συνεχόμενα παιχνίδια που αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ αισθάνεσαι ότι έχει αλλάξει ο ρόλος σου σε σχέση με το ξεκίνημα;

"Κατ' αρχήν είμαι πιο ήρεμος, πιο χαλαρός, δεν έχω πλέον άγχος, δεν είναι διαφορετικός ο ρόλος μου αλλά προσπαθώ να παίζω περισσότερο με την μπάλα"

- Πιστεύεις ότι και η ομάδα έχει βελτιωθεί με την πάροδο των αγώνων;

"Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη ομοιογένεια, είμαστε περισσότερο δεμένοι. Εχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες και είναι λογικό να χρειαζόμαστε χρόνο για να δεθούμε. Σε κάθε ματς θα εμφανιζόμαστε και καλύτεροι".

- Σου φαίνεται περίεργο που μετά από καιρό δεν έχει δικαίωμα να παίξεις κόντρα στην Κέρκυρα (σ.σ. είναι τιμωρημένος);

"Σαφώς είναι παράξενο, αλλά εντάξει αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο"

- Πολλοί λένε ότι καλύπτεις άριστα το κενό του Γκαρσία το διάστημα που ήταν τραυματίας. Αυτό είναι ένα τιμητικό σχόλιο για σένα;

"Είναι τιμή να λέγονται αυτά για μένα. Ο Γκαρσία είναι ένας τεράστιος παίκτης, έχει παίξει σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, τη Ρεάλ και τη Μίλαν, και μόνο που λέγεται αυτό για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό".

- Τελικά Γκαρσία και Κάτσε μπορούν να παίξουν μαζί; Γιατί αυτή η συζήτηση γίνεται πολύ τελευταία...

"Σίγουρα και μπορούμε, ο Γκαρσία ξέρει ...100 κιλά μπάλα. Εγώ είμαι το τρεχαντήρι, μπορούμε να είμαστε κάτι σαν το δίδυμο Γκαρσία-Βιτόλο, με τη διαφορά ότι εγώ είμαι πιο επιθετικογενής από τον Βιτόλο και πατάω περισσότερο περιοχή".

- Τελικά ο ΠΑΟΚ τι στόχο έχει για φέτος, με δεδομένο ότι είναι αυτός που κυνηγάει τον Ολυμπιακό;

"Ο στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, όσο περνάει ο χρόνος δημιουργούμε μία πολύ καλή ομάδα. Το καλό είναι ότι υπάρχουν έμπειροι παίκτες που βοηθούν τους νεαρούς, όπως για παράδειγμα εμένα με έχει βοηθήσει πολύ ο Λάζαρ, αλλά και ο Φωτάκης με τον Ρομπέρ".

- Με βάση το ρεπορτάζ επίκειται νέο συμβόλαιό σου με τον ΠΑΟΚ. Που βρίσκεται αυτό το θέμα;

"Εχουμε κάνει μία συζήτηση, μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν επαφές και θα έχουμε εξελίξεις. Θα αλλάξει η ζωή μου από εκεί που έπαιρνα μόνο μισθό τώρα θα πάρω κανονικά χρήματα για ποδοσφαιριστή, θα βοηθήσω την οικογένειά μου και θα φτιάξω την ζωή μου".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags