Facebook Pixel O γόρδιος δεσμός του φετινού ΠΑΟ
| 2012-10-22 14:03:00

O γόρδιος δεσμός του φετινού ΠΑΟ

O γόρδιος δεσμός του φετινού ΠΑΟ

Για τον Παναθηναϊκό η κατάσταση, αντί να βελτιώνεται, ολοένα και χειροτερεύει. Το γράφαμε και μετά τα δύο θεωρητικά καλύτερα ματς των "πράσινων" με την Τότεναμ και την Ξάνθη. Γράφει ο Ανδρέας Δημάτος.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από μία μεγάλη ομάδα που είναι αναγκασμένη τουλάχιστον στην Ελλάδα να παίζει μέσα-έξω ποδόσφαιρο κατοχής, αλλά δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να αναπτυχθεί από τον άξονα.

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι είχε προωθημένο αλλά στον άξονα τον Σεμπαστιάν Λέτο, πήρε βοήθειες οργανωτικά ακόμα και από τον Κλέιτον, είχε τον Νίνη και τον Κατσουράνη και μπορούσε να παίρνει βοήθειες και από τον Καραγκούνη, όποτε τον θυμόταν ο Φερέιρα.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον Λέτο νοκ άουτ, τους Νίνη και Κλέιτον να έχουν αποχωρήσει, τον Καραγκούνη να κρίνεται ως... περισσευούμενος και τον Κατσουράνη να χρεώνεται τα πάντα ως εξιλαστήριο θύμα για το κακό ξεκίνημα της ομάδας και να τίθεται στο περιθώριο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών το να παίζει ο Παναθηναϊκός στον άξονα με Βιτόλο και Μαρίνο. Ενα κλασικό αμυντικό χαφ χωρίς τη δυνατότητα να βοηθήσει την οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του και έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα στα άκρα είτε ως δεξί μπακ είτε ως δεξί χαφ.

Το να περιμένει κατόπιν τούτου ο Φερέιρα τα πάντα από τον Σισοκό και από τους υπόλοιπους παίκτες στα άκρα (αν και Κουίνσι και Ζέκα δεν μπορούν καν να σηκώσουν αυτό το βάρος) καταδεικνύει και το πόσο προβλέψιμος αλλά και εύκολα αντιμετωπίσιμος γίνεται ο φετινός Παναθηναϊκός.

Για να διασπάσει την όποια αντίπαλη άμυνα (ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που οι περισσότερες ομάδες κατεβαίνουν να παίξουν με πρώτο στόχο το μηδέν) θα έπρεπε να έχει γκολ στην πρώτη του φάση. Ούτε όμως αυτήν την αποτελεσματικότητα μπορεί να διαθέτει με Τοτσέ και Φορναρόλι η ομάδα του Φερέιρα.

Ολα λοιπόν έχουν την εξήγησή τους. Δεν έχει να κάνει με μεταφυσικές ερμηνείες στις οποίες συχνά προσφεύγουμε και με ανόητες σεναριολογίες. Η εξήγηση είναι ποδοσφαιρική, αλλά ο γόρδιος δεσμός για τον εφετινό ΠΑΟ πολύ δύσκολα μπορεί να λυθεί χωρίς έναν αξιόπιστο κεντρικό χαφ που και λεφτά να βρεθούν για να έρθει, δεν μπορεί τίποτα να γίνει μέχρι τον Ιανουάριο.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό το πρόβλημα δεν είναι το -13 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό όσο το +6 από την ουρά και την ΑΕΚ...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags