Facebook Pixel Υπάρχουν και χειρότερα Παναθηναϊκέ…
| 2012-10-22 14:11:00

Υπάρχουν και χειρότερα Παναθηναϊκέ…

Υπάρχουν και χειρότερα Παναθηναϊκέ…

Έχει βαλθεί φέτος να σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ στη Σούπερ Λίγκα.

Οι «πράσινοι» αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή και πλέον τίθεται το ερώτημα, πότε θα μπορέσουν να βάλουν τέλος σε αυτόν τον κατήφορο. Μπορεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να κοιμάται ήσυχος, αλλά οι… αριθμοί λένε ότι πρέπει να κάνει το αντίθετο.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Με την χθεσινή (21/10) ισοπαλία 1-1 με τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Παναθηναϊκός έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες εντός έδρας, κάτι που αποτελεί το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του ως γηπεδούχος. Ως γνωστό, είχαν προηγηθεί αυτές απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (1-1), Ατρόμητο (1-1) και Αστέρα Τρίπολης (0-0).

Στο παρελθόν, δύο φορές οι «πράσινοι», αλλά όχι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, μέτρησαν τρεις σερί ισοπαλίες, αλλά μέχρι εκεί… Την περίοδο 1980-81, γκέλαραν κατά σειρά με Άρη (0-0), ΟΦΗ (0-0), ΠΑΟΚ (0-0) και την… πλήρωσε ο Πανσερραϊκός, τον οποίο νίκησαν με το ευρύ 4-0. Την επόμενη σεζόν, 1981-82, υπήρξαν στραβοπατήματα με Ηρακλή (1-1), Ολυμπιακό (1-1) και Λάρισα (1-1), αλλά το σερί σταμάτησε με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1.

Ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε μόνο σε αυτό… Τα τέσσερα συνεχόμενα ανεπιτυχή εντός έδρας αποτελέσματα αποτελούν ισοφάριση της επίδοσης της σεζόν 2006-07. Τότε δεν ήταν στο ξεκίνημα, αλλά στο τέλος, όταν ηττήθηκε κατά σειρά από Εργοτέλη (0-1), Ατρόμητο (1-2), Άρη (0-1) και την τελευταία αγωνιστική είχε φέρει ισοπαλία 2-2 με την Κέρκυρα.

Πλέον, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του έχουν άλλη μια ευκαιρία στο παιχνίδι της 4ης Νοεμβρίου με την ΑΕΚ, για να μην γράψουν και αυτοί το όνομα τους στα… μαύρα κατάστιχα με τα αρνητικά ρεκόρ. Συνολικά και όχι μέσα σε μια σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει πέντε συνεχόμενες γκέλες. Τις τέσσερις της περιόδου 2006-07, ακολούθησε άλλη μια ισοπαλία 0-0 με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της σεζόν 2007-08 και το σερί έσπασε με νίκη 2-0 επί του ΠΑΟΚ.

Βλέποντας κανείς τους αριθμούς, συνειδητοποιεί ότι τη φετινή χρονιά, η μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χαροποιήσει τους οπαδούς του εντός έδρας ήταν στις 8 Αυγούστου στο παιχνίδι με τη Μάδεργουελ. Αν στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος, προστεθούν και τα ευρωπαϊκά με Μάλαγα και Τότεναμ, φτάσαμε στη μισή ντουζίνα…

Δεν είναι αυτός λόγος να κοιμάται ήσυχος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα; Η ομάδα (;) του «βγάζει μάτια» ή καλύτερα μας… βγάζει τα μάτια, κάτι που φαίνεται και από τις επιθετικές επιδόσεις της. Τα έξι γκολ ενεργητικό στις επτά πρώτες αγωνιστικές, αποτελούν τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Οι αμέσως επόμενες κακές εκκινήσεις σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα ήταν τις σεζόν 2002-03 και 2005-06 με 9 γκολ.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags