Facebook Pixel Παραποδόσφαιρο, όπως παραοικονομία
| 2012-10-22 19:19:00

Παραποδόσφαιρο, όπως παραοικονομία

Παραποδόσφαιρο, όπως παραοικονομία

Ο Κώστας Καίσαρης αποθεώνει καταρχήν τους 8.243 ηρωικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού που πλήρωσαν εισιτήριο για να δουν το ματς με τον Αρη και αναρωτιέται μήπως θα ήταν καλύτερα γι' αυτούς να αλλάξουν χόμπι. Να ασχοληθούν είτε με το ψάρεμα είτε με τη συλλογή γραμματοσήμων.

 

Υπόθεση εργασίας: Είσαι καλοφαγάς και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι η μοναδική σου επιλογή για απόψε το βράδυ είναι ένα "βρώμικο" από την πλησιέστερη καντίνα. Σου αρέσει η θάλασσα αλλά η παραλία που επέλεξες είναι γεμάτη πίσσες. Είσαι πότης και αυτό που σου σέρβιρε ο μπάρμπαν είναι μπόμπα.

Εξίσου θλιβερό κι ακόμα χειρότερο είναι για κάποιον που του αρέσει το ποδόσφαιρο να παρακολουθεί την Σούπερλιγκ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πέσεις στη κέντα μια-δυο φορές. Οχι παραπάνω. Εχεις τη δυνατότητα επιλογής. Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο και ζεις στην Ελλάδα, δεν έχεις καμία τύχη.

 

Έριξα μια ματιά στα εισιτήρια του Σαββατοκύριακου και δεν πίστευα στα μάτια μου: Παναθηναϊκός-Αρης 8.243. Μιλάμε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ένας προς έναν για να τους απονεμηθεί το παράσημο υπομονής. Να έχεις δηλαδή το κουράγιο να ξεκινήσεις από το σπίτι σου, να πας στο γήπεδο για να δεις αυτή την ομάδα.

Ούτε πλάκα κάνω, ούτε υπερβάλω. Σοβαρά μιλάω και πολύ μάλιστα. Λένε για τους αθλητικούς συντάκτες ότι είναι τυχεροί γιατί έχουν κάνει το χόμπι τους επάγγελμα. Βλέπεις μπάλα δηλαδή και πληρώνεσαι και από πάνω.  Ο οπαδός τι να πει; Και πληρώνει από την τσέπη και βλέπει αυτό το απαράδεκτο θέαμα και στεναχωριέται και ζοχαδιάζεται κι από πάνω.

Πιστεύει στην ομάδα του. Ελπίζει ότι κάτι θα αλλάξει. Ότι όπως αναστήθηκε ο Σεϊταρίδης στο παιχνίδι με την Τότεναμ, έτσι θα αναστηθεί και ο Τοτσέ. Και στο φινάλε με ποιους παίζουμε; Με κάτι παιδάκια που φοράνε τη φανέλα του Αρη συν τον Παπαστεριανό, τον Παπαζαχαρία και τον Πουλίδο. Ούτε αυτούς όμως δεν μπορεί να κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

Ούτε και αυτούς ακόμα και αν μείναμε με δέκα παίκτες στο 75'. Με ενάμιση παίκτη βγήκανε στην επίθεση στο 88' και κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να ρεφάρουν. Γι' αυτό λέμε για 8.243 ήρωες. Τεράστιο νούμερο σε σχέση με το θέαμα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός.

Ακόμα και 10 Γιούρο που είναι το φθηνό εισιτήριο είναι πολλά λεφτά γι' αυτήν την ομάδα και την ταλαιπωρία που προσφέρει.

Ακόμα και επίτηδες να το έκανε ο Φερέιρα, τέτοια επιτυχία δεν θα είχε. Να μην δούλευε καθόλου όλη την εβδομάδα και να μην έλεγε τίποτα στους παίκτες του. Να έμπαιναν μέσα και να έκαναν ό,τι γουστάρει ο καθένας. Τόσο κακός δεν θα ήταν ο Παναθηναϊκός. Να μην αδικούμε όμως τον σεβάσμιο Φερέιρα.

Τι είδαμε στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα; Μιάμιση φάση από τον ΠΑΟΚ. Και την ΑΕΚ ταμπουρομένη στο 1/3 του γηπέδου. Τι είδαμε στα άλλα παιχνίδια; Ενα καλό δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού απέναντι στην παραπαίουσα Σκόντα.

Μοιάζε με ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι. Στην Ελλάδα με την παραοικονομία και τα υπόλοιπα "παρά" που συνοδεύουν Ιατρική, Παιδεία κτλ, έχουμε και το παραποδόσφαιρο. Κάποιες δήθεν ομάδες που δήθεν προσπαθούν να παίξουν και να προσφέρουν θέαμα. Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο και ζεις στην Ελλάδα δεν έχεις καμία τύχη.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να ξεφύγεις είναι να αλλάξεις χόμπι. Αντί να πηγαίνεις στο γήπεδο να πηγαίνεις για ψάρεμα ή για κυνήγι. Ολο και κάτι θα πιάσεις ή θα ντουφεκίσεις. Να μαζεύεις γραμματόσημα ή να κυνηγάς με την απόχη πεταλούδες. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει από το να περιμένεις πότε θα βάλει γκολ ο Τοτσέ. Και αν αν παρ' ελπίδα φτιάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα, γυρίζεις πίσω στο γήπεδο. Δεν θα έχεις χάσει και τίποτα το σημαντικό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags