Facebook Pixel Ωρα για πραγματικές εξηγήσεις για την "αμαρτωλή" ΠΑΕ ΑΕΚ
| 2012-10-24 13:29:00

Ωρα για πραγματικές εξηγήσεις για την "αμαρτωλή" ΠΑΕ ΑΕΚ

Ωρα για πραγματικές εξηγήσεις για την "αμαρτωλή" ΠΑΕ ΑΕΚ

Ο Γιώργος Κιντής έχει μία σειρά από λόγους για να πιστεύει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ζημιωθεί πολύ από την ιστορία της Empire. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Aυτή είναι μία πολύ σοβαρή ιστορία για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Διότι τούτη τη φορά όλοι όσοι είχαν την ευθύνη της ΠΑΕ στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 4,5 ετών θα αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις για όσα έκαναν και δεν έκαναν στην οικονομική διαχείριση της εταιρείας. Και τούτη τη φορά, ακριβώς επειδή αναγκάζονται να το πράξουν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι απαντήσεις δεν μπορούν να είναι πολιτικές ή διπλωματικές. Θα είναι πραγματικές. 
 
Ο Γιώργος Κιντής εξάντλησε, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, κάθε περιθώριο να αποφύγει να στείλει αυτή την υπόθεση στα δικαστήρια. Ζήτησε επίμονα τις απαντήσεις από όσους διαχειρίστηκαν τα ζητήματα αυτής της φύσης για λογαριασμό της ΠΑΕ ή της Empire. Εθεσε όλα αυτά τα καυτά ζητήματα υπ' όψιν του Πέτρου Παππά, ενός ανθρώπου που είχε και έχει τη «δύναμη» για να βρει τις απαντήσεις που δεν έδωσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον Κιντή, ή που δεν κατάφεραν να του εξηγήσουν με σαφή, ακριβή και τεκμηριωμένο τρόπο τι ακριβώς έχει συμβεί με τα 5 εκατ. ευρώ, με το εμπόρευμα που εκλάπη, με το εμπόρευμα που καταστράφηκε, με τα φορτηγά που πήγαν ή δεν πήγαν στη χωματερή για να καταστρέψουν παράνομα αθλητικό υλικό, με το ακίνητο που μισθώθηκε με τρόπο «περίεργο» -όπως χαρακτηρίζεται-, με τα μετρητά που εισέπραττε ή δεν εισέπραττε η ΠΑΕ ή η Empire από την Puma. 
 
Ο Κιντής έδωσε χρόνο στους εμπλεκόμενους για να του δώσουν τις απαντήσεις. Αντί πειστικών απαντήσεων, όμως, βρέθηκε μπροστά σε διαπιστώσεις που δημιουργούν, το λιγότερο, μεγάλα «ερωτηματικά», όπως το ότι η Empire παραμένει στα χέρια των πρώην ιδιοκτητών της ΠΑΕ και του πρώην προέδρου της, ότι είναι μία εταιρεία που λειτουργεί χωρίς λογιστική υποστήριξη εδώ και περίπου 7 μήνες, ότι έχει «μπερδεμένα» βιβλία, χωρίς εγγραφές, χωρίς παραστατικά, χωρίς αποδείξεις, ότι δεν εκδίδει ισολογισμό, ότι δεν πραγματοποιεί γενική συνέλευση. 
 
Ο Κιντής έκανε σε διάστημα ενός-δύο μηνών ό,τι και όσα δεν έκαναν εδώ και χρόνια οι μέτοχοι της ΠΑΕ που είχαν και έχουν την ευθύνη για όσα έχουν συμβεί στην ΑΕΚ στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών: έρευνα. Ζήτησε και επέμεινε να ζητεί απαντήσεις. Και έγινε, όπως φαίνεται, ενοχλητικός. 
 
Δεν έχω ιδέα αν όλα όσα ισχυρίζεται ο Γιώργος Κιντής αποδειχθούν βάσιμα. Εχω όμως μελετήσει πολύ μια σειρά από απαντήσεις που έχει στην κατοχή του ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, από τα πρόσωπα που είχαν την ευθύνη της ΠΑΕ και της Empire στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Και δεν τις βρίσκω πειστικές. Για αρκετές από αυτές θα μπορούσα να πω το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι δημιουργούν υποψίες. 
 
Τι θα κερδίσει από όλη αυτή την ιστορία η ΑΕΚ; Πιθανόν την αλήθεια. Στην καλύτερη περίπτωση, δηλαδή αν αποδειχθεί ότι κάποιος την έβλαψε, πιθανόν να διεκδικήσει αποζημίωση, δίχως να ξέρω αν έχει τύχη σε αυτό. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι στο σημείο που βρίσκεται η ΑΕΚ δεν έχει πολλά να χάσει. Στο χειρότερο για αυτή σενάριο, θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός νέου ελέγχου. 

Ο Κιντής έχει μία σειρά από λόγους για να πιστεύει ότι η ΑΕΚ έχει ζημιωθεί πολύ από την ιστορία της Empire. Και έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα άρχισε να γίνεται μεγάλο από την εποχή της διοίκησης του Θανόπουλου. Δεν εξαιρεί την περίοδο διοίκησης του Νικολαΐδη, αλλά έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι η ΠΑΕ υπέστη πραγματικά μεγάλη ζημιά από το 2008 και έπειτα. Γι' αυτό και αποφάσισε να μη στραφεί εναντίον του Νικολαΐδη. 

Γιατί το κάνει όλο αυτό ο Κιντής; Επειδή, όπως επιμένει στο κείμενο της μήνυσής του, θέλει να δει τους μετόχους να αποδίδουν τις ευθύνες σε αυτούς που έφεραν την ΠΑΕ στη σημερινή κατάστασή της, κι επειδή πιστεύει ότι η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη από τη διαδικασία. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ξέρει καλά ότι κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «εσωτερικός εχθρός» της ΑΕΚ, ότι είναι πιθανό να του χρεώσουν πολλά «κακά», του παρελθόντος και του μέλλοντος, ότι μπορεί να βαφτιστεί ακόμη και αιτία για να χαλάσει το deal με τον Βιντιάδη. Μέτρησε όμως τα ρίσκα του, ζύγισε όσα διαπίστωσε, και έκρινε ότι αυτή η «αμαρτωλή» ιστορία που ακούει στο όνομα Empire πρέπει να ανοίξει, να εξηγηθεί και να κλείσει.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags