Facebook Pixel Τώρα όλα είναι στο χέρι του
Ποδόσφαιρο
| 2012-10-25 15:01:00

Τώρα όλα είναι στο χέρι του

Τώρα όλα είναι στο χέρι του

Επρεπε να δεχτεί το γκολ ο Ολυμπιακός για να συνειδητοποιήσει ότι, αν έχανε το χθεσινό ματς, έχανε τα πάντα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Το 1-0 της Μονπελιέ αφύπνισε και τον Ζαρντίμ και τους παίκτες. Ο Πορτογάλος ρίσκαρε από νωρίς με τις αλλαγές του, βγάζοντας τον Γκρέκο που δεν ήταν κακός, για να βάλει τον Αμπντούν, ενώ η... ατυχία του Τζιμπούρ ήταν τελικά... τύχη για την ομάδα του, αφού ο Μήτρογλου που μπήκε στη θέση του ήταν αυτός που σφράγισε τη μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού.

Μέχρι το 1-0 η Μονπελιέ ήταν σαφώς καλύτερη και είχε στριμώξει τους «ερυθρόλευκους», αν και τη μεγάλη ευκαιρία δεν την είχε δημιουργήσει. Ομως οι Γάλλοι (που διαθέτουν εξαιρετικούς τεχνίτες παίκτες στα χαφ και στα άκρα) είχαν τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, ενώ «ανεβάζοντας» και τα μπακ τους κατάφεραν και στρίμωξαν τον Ολυμπιακό (που χωρίς ουσιαστικό λόγο φοβήθηκε πολύ περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε το ματς) στο μισό γήπεδο. Το γκολ όμως που πέτυχαν ήταν σαν ηλεκτροσόκ για τους «ερυθρόλευκους». Ηταν η... αφορμή για να έρθουν τα πάνω κάτω και να μπουν τελικά και οι πρωταθλητές Ελλάδας στο... παιχνίδι, το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή απλά... παρακολουθούσαν.

Η τύχη τους βοήθησε να ισοφαρίσουν, με το εξαιρετικό γκολ του Τοροσίδη, στην ουσιαστικά πρώτη καλή τους ευκαιρία μέσα στην αντίπαλη περιοχή και από εκεί και πέρα να πάρουν αυτοί τα ηνία του παιχνιδιού στα περίπου 15 λεπτά που απέμειναν μέχρι το τέλος.

Από κει και πέρα δεν έπαιξε ρόλο η τύχη, αλλά τα κουράγια, η πείρα και φυσικά οι κινήσεις του Πορτογάλου προπονητή, που είδε τους δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο (Αμπντούν και Μήτρογλου) να τον οδηγούν σε μια νίκη που έτσι όπως είχε κυλήσει το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημά του δεν φαινόταν στον... ορίζοντα.

Τώρα ο Ολυμπιακός είναι αφεντικό του εαυτού του. Εβαλε από... κάτω τη Μονπελιέ την οποία αν κερδίσει και στο Καραϊσκάκη όχι μόνο τη βγάζει off από τη μάχη της τρίτης θέσης, αλλά και ο ίδιος (ανάλογα και με τα άλλα αποτελέσματα, καθώς ήδη η Σάλκε έκανε χθες τη... ζημιά) μπορεί να κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags