Facebook Pixel Η "συνέντευξη" του Σταύρου Αδαμίδη
| 2012-10-27 12:49:00

Η "συνέντευξη" του Σταύρου Αδαμίδη

 Η "συνέντευξη" του Σταύρου Αδαμίδη

Ο Κώστας Καίσαρης εξασφάλισε την προδημοσίευση της συγκλονιστικής συνέντευξης που έδωσε ο Αδαμίδης στην "Ακρόπολη του Ωκλαντ" της μακρινής Νέας Ζηλανδίας.

Ο Σταύρος Αδαμίδης έσπασε την σιωπή του. Για πρώτη φορά, μετά την αποχώρηση του, από την ΑΕΚ, μίλησε για όλους και για όλα. Με αφορμή την μήνυση-Κιντή, άνοιξε τα χαρτιά του, κι εμφάνισε τέσσερις άσσους στα χέρια του.

Η συνέντευξη δόθηκε στην ελληνόφωνη εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας, "η Ακρόπολις του Ωκλαντ". (σ.σ κι ο Αλέξανδρός Γιωτόπουλος κάθε φορά που ήθελε να μιλήσει έδινε συνέντευξη σε μια μικρή επαρχιακή εφημερίδα κι όχι στα πουλημένα ΜΜΕ.

Έτσι και ο Σ. Αδαμίδης δεν θέλησε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τα καθεστωτικά αθλητικά ΜΜΕ και άνοιξε την καρδιά του στους ομογενείς της Νέας Ζηλανδίας).

Τη συνέντευξη πήρε ο ομογενής δημοσιογράφος Πήτερ Καραμπελούσης, με τον οποίον ήμασταν συμμαθητές στο 12ο Γυμνάσιο των Πετραλώνων τη δεκαετία του 60. Πάντα συμπαίκτες στις "τετράδες" στο μπιλιάρδο και στο ποδοσφαιράκι, στο υπόγειο σφαιριστήριο, με την επωνυμία το "Λίντο", επί της οδού Θεσσαλονίκης.

Βάσκανος μοίρα τον έστειλε στη μακρινή Νέα Ζηλανδία, αλλά τώρα με την τεχνολογία, οι αποστάσεις έχουν εκμηδενισθεί. Εν ονόματι λοιπόν αυτής της παιδικής φιλίας, ο Πήτερ Καραμπελούσης, μου απέστειλε το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του Σταύρου Αδαμίδη.

-Καλημέρα σας κύριε Αδαμίδη. Τι κάνετε;

"Πήτερ, επειδή λείπεις πολλά χρόνια από την Ελλάδα, σου διαφεύγει ότι έχουμε οκτώ ώρες διαφορά και εδώ είναι έξι το απόγευμα κι όχι δέκα το πρωϊ"

-Τέλος πάντων. Πέστε μου πως είστε;

"Το πως είμαι, και πως περνάω εγώ, πολύ μικρή σημασία έχει. Πως μπορώ να είμαι εγώ καλά, όταν βλέπω την αγαπημένη μου ΑΕΚ να βρίσκεται στη τελευταία θέση της βαθμολογίας; Μη ρωτάτε λοιπόν τι κάνω εγώ. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι τι κάνει η ΑΕΚ"

-Συμφωνώ μαζί σου κύριε Σταύρο.

"Έτσι είναι Πήτερ. Αν δεν είναι η ΑΕΚ καλά, κανείς ΑΕΚτζης δεν είναι καλά"

-Θέλω να ρωτήσω κύριε Σταύρο, πως βλέπεις το μέλλον της αγαπημένης σου ομάδας. Είσαι αισιόδοξος; Yπάρχει φως στο τούνελ;

"Αλίμονο αν δεν ήμουν αισιόδοξος Πήτερ. Η ΑΕΚ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά".

-Συμφωνώ μαζί σας κύριε Σταύρο.

"Αγαπητέ Πήτερ, τούτο έχω να πω μόνο στους απανταχού ΑΕΚτζίδες. Να επαναλάβω τη μεγάλη κουβέντα που ανατρέχει στην άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, που είναι και οι ρίζες μας; "Πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι". Και οι τίτλοι και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας"

-Κύριε Αδαμίδη, η υπόθεση με τη μήνυση του Γιώργου Κιντή σχετικά με την Εμπάιρ έχει φτάσει μέχρι τη Νέα Ζηλανδία. Τι θα θέλατε να πείτε στους ΑΕΚτζήδες, του Ωκλαντ, που ανησυχούν; Είμαστε μπροστά σε μια νέα περίπτωση-Ψωμιάδη; Υπάρχει πρόβλημα υπεξαίρεσης;

"Σας παρακαλώ. Κύριε Πήτερ, θέλω να είστε προσεχτικός στις διατυπώσεις σας".

-Εν πάση περιπτώσει Τι έχετε να επισημάνετε;

"Δεν έχω να απαντήσω τίποτα και σε κανέναν. Μόνο τούτο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη".

-Μετά συγχωρήσεως κύριε Σταύρο, νομίζετε ότι φτάνει αυτό; Είναι αρκετό;

-Κύριε Πήτερ, σας διαφεύγει προφανώς ότι μιλάτε με δικηγόρο. Κι από τους κορυφαίους θα έλεγα και με διεθνή καριέρα μάλιστα. Όταν μια υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, σαν υπηρέτης της Θέμιδας, που είμαι, δεν μπορώ να πω τίποτα.

-Τίποτα;

"Θα σου πω κι αυτό Πήτερ για να ικανοποιήσω την περιέργεια σου: Σε ότι με αφορά λοιπόν, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"

-Με καλύψατε απόλυτα κύριε Σταύρο. Θέλω να σας πω όμως και τούτο. Μέχρι κι εδώ στο Ώκλαντ, έχουν φτάσει οι φήμες για την εξαιρετική σχέση που είχατε με τον Γιώργο Κιντή. Λέγεται μάλιστα ότι όταν αναμιχθήκατε με την ΑΕΚ σας έκανε επί ώρες μαθήματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για τα περί του ποδοσφαίρου. Τι έχετε να απαντήσετε;

"Πράγματι οι σχέσεις μου, με τον κύριο Κιντή ήταν άριστες. Όσο τώρα για τα περί του ποδοσφαιρικού φροντιστηρίου, τρεις λέξεις έχω να πω μόνο: "Ας είμαστε σοβαροί".

-Ξέρετε όμως κύριε Σταύρο μιλάμε για πέντε εκατομμύρια Ευρώ. Μεγάλο νούμερο. Τεράστιο.

"Μεγάλη είναι η ΑΕΚ κύριε Πήτερ Κι εν πάση περιπτώση να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Δεν ήθελα να βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να σας κλείσω το τηλέφωνο".

-Εντάξει κύριε Σταύρο. ΟΚ που λέμε κι εδώ στο Ώκλαντ. Δεν πρόκειται να επανέλθω. Έχει προηγηθεί όμως μια αιχμηρή δήλωση του Βασίλη Τσιάρτα ή Τσάρτα, δεν ξέρω πως είναι το σωστό, ότι αγνοεί ποιος έκανε το μεγαλύτερο κακό στην ΑΕΚ. Ο Ψωμιάδης, ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο Θανόπουλος, ή ο Αδαμίδης. Τι έχετε να πείτε επ αυτού;

"Έχω να πω τούτο: Ουδέποτε πρόκειται να καταφερθώ εναντίον του αθλητή που έχει φορέσει, έχει ιδρώσει κι έχει ματώσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Τους σέβομαι και τους τιμάω όλους έναν προς έναν. Από τον Κώστα Νεστορίδη και τον Μίμη Παπαϊωάννου μέχρι τον Φουρτάδο και τον Κορδέρο που μάχονται τώρα για να κρατήσουν όρθια την αγαπημένη μας ομάδα. Τον Βασίλη, ότι κι αν λέει εγώ πάντα θα τον αγαπάω. Και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τις χαρές, που έχει προσφέρει σε εμάς τους ΑΕΚτζήδες"

-Μπράβο σας κύριε Σταύρο. Αυτή η απάντηση σας τιμά.

"Ευχαριστώ πολύ Πήτερ. Τι άλλο έχεις να ρωτήσεις;"

-Mε το χέρι στην καρδιά Στάυρο. Σου λείπει η ΑΕΚ; Νιώθεις ένα κενό μέσα σου από τότε που έχεις φύγει;

"Mα είναι να ρωτάς; Η ΑΕΚ για όλους εμάς τους ΑΕΚτζίδες είναι το ποιο ισχυρό ναρκωτικό. Ούτε βγαίνει από μέσα μας ούτε μπορούμε να την απαρνηθούμε. Αν κόψεις τις φλέβες ενός ΑΕΚτζη, το αίμα που θα τρέξει είναι κίτρινο"

-Κύριε Σταύρο, είσθε συγκλονιστικός.

"Έτσι είναι Πήτερ. Και πολύ περισσότερο, ισχύουν αυτά για όλους εμάς, που είχαμε τη χαρά και την τιμή, να υπηρετήσουμε την ΑΕΚ, από διοικητικό πόστο".

-Και  χωρίς αφιλοκερδώς, Σταύρο

"Έτσι είναι Πήτερ. Επειδή όμως λείπεις πολλά χρόνια από την πατρίδα, κάπου έχεις ξεχάσει τα ελληνικά. Σκέτο πάει το αφιλοκερδώς. Δεν χρειάζεται το "χωρίς".

-Εντάξει. Ποιες είναι οι στιγμές που αναπολείτε;

"Aπό που ν' αρχίσω και που να τελειώσω. Είναι άπειρες. Δεν πρόκειται όμως να ξεχάσω όσο ζω το κύπελλο που πήραμε το 2010. Η ιστορία πλέον έχει γράψει με χρυσά γράμματα τους προέδρους που έδωσαν τίτλους και χαρές στην ΑΕΚ. Λουκάς Μπάρλος, Δημήτρης Μελισαννίδης, Σταύρος Αδαμίδης."

-Αυτό κύριε Σταύρο, με όλο το θάρρος, μήπως θα έπρεπε να το πει κάποιος άλλος και όχι εσείς ο ίδιος;

" Mα τι λες τώρα Πήτερ; Η μετριοφροσύνη είναι ίδιον των μέτριων και των αδυνάτων. Όχι των ισχυρών."

-Κάτι άλλο σχετικά με την θητεία σας στην ΑΕΚ;

"Θα μου μείνουν αξέχαστες οι συγκλονιστικές κόντρες με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις συνεδριάσεις της Σούπερλίγκ. Δεν του κρατάω όμως κακία. Ο καθένας από την πλευρά του κοίταγε το συμφέρον της ομάδας του. Αν τον δω σε μία κοινωνική εκδήλωση θα παρακάμψω τους "συνοδούς" ένθεν κακείθεν θα τον χαιρετίσω και θα τους σφίξω δυνατά το χέρι.

-Αυτό κύριε Αδαμίδη σας τιμά. Λάθη είχατε κάνει;

"Mόνο όσοι δεν δουλεύουν Πήτερ, δεν κάνουν λάθη"

-Επί των ημερών σας δεν ήταν που η Ορίτζιναλ υποχρέωσε τους ποδοσφαιριστές να πάνε στο γήπεδο με ταξί;

"Yπερβολές. Ένα αστείο έκαναν τα παιδιά της Ορίτζιναλ. Για να δείξουν την αγάπη τους στην ομάδα. Δεν χάθηκε ο κόσμος".

-Σας κατηγορούν, ότι λέγατε ψέματα σχετικά με την αποπληρωμή των δανείων του άρθρου 44. Αντί να δώσετε τα χρήματα στην Εφορία, κάνατε μεταγραφές τύπου-Γκουντγιόνσεν

"Πάλι τα ίδια Πήτερ. Η απάντηση μου λοιπόν είναι η εξής: Οι ηγέτες κρίνονται από την ιστορία. Όχι από τους ζηλόφθονες και τους κακοήθεις. Σας κάλυψα;"

-Απολύτως κύριε Σταύρο

"Πέστε μου τι άλλο θέλετε γιατί έχω ένα σημαντικό ραντεβού σχετικά με τις πωλήσεις αλυσίδας καταστημάτων, (Fresh Yogurt)"

-Δυο λόγια ακόμα. Από τότε που εγκαταλείψατε το διοικητικό πόστο δεν έχει ξαναπάει στο γήπεδο. Γιατί; Mήπως αισθανθήκατε κάποια πικρία;

"Ποιός το λέει αυτό; Γήπεδο δεν είναι μόνο oι VIP θέσεις των επισήμων. Γήπεδο είναι και το πέταλο απ' όπου όλοι ξεκινήσαμε να βλέπουμε την αγαπημένη μας ΑΕΚ. Ποιος μπορεί να ξέρει αν ανάμεσα σ' αυτά τα παιδιά με τις κουκούλες στη θύρα 35 μπορεί να βρίσκεται επιμένω κρυμμένος και ντυμένος με ρούχα παραλλαγής ένας πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ".

-Κύριε Αδαμίδη είστε συγκλονιστικός.

"Ευχαριστώ πολύ Πήτερ. Να είσαι καλά".

-Και τώρα η τελευταία ερώτηση. Υπάρχει ενδεχόμενο να ασχοληθείτε ξανά με την ΑΕΚ και να επανέλθετε στα διοικητικά δρώμενα.;

"Θα σου απαντήσω Πήτερ με μια ρήση του Τζέιμς Μποντ, που ήταν κι ο αγαπημένος μου παιδικός ήρωας. Ποτέ μην λες ποτέ".

-Καλημέρα σας κύριε Σταύρο. Σας ευχαριστώ πολύ και σας είμαι υπόχρεος.

"Καληνύχτα σας κύριε Καραμπελούση. Δικιά μου τιμή που συνομιλήσαμε και πάντα στην διάθεση σας".

Αυτή ήταν μια 100/100 μουσαντένια συνέντευξη. Δεν θα μπορούσε όμως να ήταν και αληθινή;

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags