Facebook Pixel Το φαινόμενο από τη Γερμανία (όχι ο Μήτρογλου…)
| 2012-10-27 16:30:00

Το φαινόμενο από τη Γερμανία (όχι ο Μήτρογλου…)

Το φαινόμενο από τη Γερμανία (όχι ο Μήτρογλου…)

Έχοντας σημειώσει το χρυσό γκολ στο διπλό με τη Μονπελιέ ο Μήτρογλου λογικά έχει γίνει πρόσωπο της επικαιρότητας για τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλοες.

Η στήλη σήμερα θα ασχοληθεί με ένα άλλο παιδί από τη Γερμανία, που πήρε ελληνικό διαβατήριο. Ένα Γερμανό, με ελληνικές ρίζες. Το Χολέμπας. Διότι πολύ απλά εξελίσσεται σε παίκτη-φαινόμενο,αν συνυπολογίσει κανείς όλες τις παραμέτρους της περίπτωσής του.

• Το Χολέμπας τον αγόρασε ο Ολυμπιακός, με εισήγηση του προπονητή του (Λίνεν), το καλοκαίρι του 2010, δηλαδή πριν 2,5 χρόνια με 500 χιλιάρικα, ποσό ευτελές, ειδικά για εκείνη την εποχή. Και τον έχει με συμβόλαιο 200 χιλ. Ευρώ ετησίως γι΄ αυτή την τριετία.

• Παρότι δε έφυγε ο Λίνεν το ίδιο καλοκαίρι και ήρθε Ισπανός προπονητής (Βαλβέρδε) και είχε Ισπανός αριστερό μπακ (Ραούλ Μπράβο) ήδη ο Ολυμπιακός, ο Γερμανός έπαιξε την πρώτη του σεζόν στις 24 από τις 30 αγωνιστικές και δη τις 14 (δηλαδή το μισό πρωτάθλημα) βασικός.

• Ο Βαλβέρδε έμεινε στον Ολυμπιακό και μολονότι του έλεγαν να φέρει τον Έλληνα διεθνή Τζαβέλλα (από την Άϊντραχτ), ο Ερνέστο αρνήθηκε κι έλεγε, «μου φτάνει ο Χολέμπας, παίρνω και το Μαρκάνο που παίζει κι αριστερό στόπερ κι αριστερό μπακ κι είμαι εντάξει».

• Ο χρόνος τον δικαίωσε. Μάλιστα, κι ο Χολέμπας κι ο Μαρκάνο έπαιξαν πάρα πολλά παιχνίδια! Ειδικά ο Γερμανός είχε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (αλλά αυτή τη φορά τις 20 βασικός) και εννέα (οκτώ βασικός) στην Ευρώπη σε σύνολο 10 αγώνων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν έπαιξε ήταν λόγω καρτών.

• Ο Χολέμπας όσο καθιερωνόταν, τόσο άρχισε να δείχνει κι επιθετικές αρετές. Σκοράροντας στο 6-0 με την ΑΕΚ, στο 3-1 επί της Ντόρτμουντ, στο 2-0 στον ΟΦΗ (το πρώτο), μέχρι που ο Βαλβέρδε τον όρισε κι εκτελεστή των πέναλτι (γκολ στο Ολυμπιακός-Άρης 3-0). Και παράλληλα έφτιαχνε και γκολ, με αποτέλεσμα να τελειώσει το περσινό πρωτάθλημα έχοντας δημιουργήσει εφτά γκολ-όσα κι ο Μιραλάς παρακαλώ!

• Εδώ κι ένα χρόνο ο Χολέμπας είναι στέλεχος και της εθνικής ομάδας, με εννιά συμμετοχές κι αποκορύφωμα την παρουσία του ως βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια του ΓΙΟΥΡΟ, όπου η αλήθεια είναι ότι δεν έδειξε σε καλή κατάσταση.

• Συνήλθε, όμως, γρήγορα και σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν σκίζει στον Ολυμπιακό. Κι αν αποφύγει και κάποια χαζά λάθη στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του, θα είναι σούπερ. Ο Ζαρντίμ από αυτόν ξεκινάει την ενδεκάδα και ήδη ο Χολέμπας έχει βάλει τρία γκολ και έχει δημιουργήσει άλλα τέσσερα!

• Αυτό που λέμε πως κερδίζει ένα συμβόλαιο, υπερδιπλάσιο, με το σπαθί του…

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags