Facebook Pixel Το κοινωνικό πρόσωπο της Λίγκας...
| 2012-11-01 16:14:00

Το κοινωνικό πρόσωπο της Λίγκας...

Το κοινωνικό πρόσωπο της Λίγκας...

H Σούπερ Λίγκα αφιερώνει την 9η αγωνιστική στον αγώνα της Εθελοντικής Δωρεάς Οργάνων...

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση:

Με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, η Super League σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και τον Σύλλογο Μεταμόσχευσης Καρδιάς & Φίλων της Μεταμόσχευσης «ΣΥΝΕΧΙΖΩ», αφιερώνει την 9η Αγωνιστική Ημέρα της SUPER LEAGUE ΟΠΑΠ, στις 03, 04 & 05/11/2012, στον αγώνα υπέρ της Εθελοντικής Δωρεάς Οργάνων.

Η εκστρατεία αυτή θα συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φιλάθλων για να αναζητήσουν πληροφορίες και να κατανοήσουν την σημασία της Δωρεάς Οργάνων. Το κεντρικό μήνυμα που θα προωθήσουμε μέσα από την εκστρατεία είναι: «Χιλιάδες Έλληνες ζουν χάρη στην Μεταμόσχευση. Δωρεά Οργάνων: Μάθε, Σκέψου, Αποφάσισε».

Ο πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης σημείωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εκστρατεία αυτή έρχεται να υπενθυμίσει ότι η Δωρεά Οργάνων αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού για την σωτηρία ασθενών συνανθρώπων μας καθώς είναι και η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της Μεταμόσχευσης. Η διοργανώτρια αρχή αξιοποιεί τη δυναμική του ποδοσφαίρου, του πιο δημοφιλούς αθλήματος στη χώρα μας, για την προβολή δραστηριοτήτων, οι οποίες λειτουργούν υπέρ του κοινού καλού. Καλούμε όλους τους φιλάθλους να ενημερωθούν και να κοιτάξουν με ευαισθησία μια πράξη που ισοδυναμεί με δώρο ζωής».

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεταμόσχευσης Καρδιάς & Φίλων της Μεταμόσχευσης «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» κ. Πέτρος Κακολύρης δήλωσε: «Κάθε χρόνο εκατοντάδες συμπολίτες μας περιμένουν από την κοινωνία ένα μεγάλο δώρο για να συνεχίσουν τη ζωή τους: Την προσφορά οργάνων προς μεταμόσχευση. Από ένα δότη, μετά τη διαπίστωση του εγκεφαλικού θανάτου, μπορούν να σωθούν έως είκοσι ασθενείς. Γι’ αυτό στηρίξτε και διαδώστε την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων. Εξάλλου η στατιστική λέει πως η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή στη ζωή μας ένα μόσχευμα είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον. ΔΩΣΕ ΠΑΣΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ λοιπόν και σώσε ζωές».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Αναστάσιος Χατζής επεσήμανε: «Η πρωτοβουλία της Super League να αφιερώσει την 9η αγωνιστική στην προώθηση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων αποτελεί πολύτιμη συμβολή στις προσπάθειες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, από έναν τομέα του αθλητισμού, με ευρεία αποδοχή από το κοινό, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και όλου του κοινωνικού συνόλου. Σκοπός του ΕΟΜ είναι η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών να συνδεθεί με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού και να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας. Η υιοθέτηση και η διάδοση της ΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ αποτελεί μια πράξη, η οποία βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, αρετές, οι οποίες αποτελούν θεμελιώδη χαρακτηριστικά του αθλητικού ιδεώδους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags