Facebook Pixel Το παράλογο ρίσκο του Βιντιάδη
| 2012-11-03 12:36:00

Το παράλογο ρίσκο του Βιντιάδη

Το παράλογο ρίσκο του Βιντιάδη

Mέρες τώρα γυρεύω μια πειστική απάντηση πάνω στη «γιατί δεν μπαίνει ακόμη ο Βιντιάδης με τους Αγγλους επενδυτές του στην ΠΑΕ;» ερώτηση. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Ουδείς απαντά συγκεκριμένα και πειστικά on the record. Γι' αυτό άλλωστε και δεν εμφανίζεται κανείς ενώπιον των ποδοσφαιριστών για να δεσμευτεί απέναντί τους για την είσοδο αυτού του «επενδυτικού» (;) σχήματος στην ΠΑΕ και την εισροή κεφαλαίου στο ταμείο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή των οφειλομένων προς αυτούς χρημάτων. Πάνω που πήρε μια βαθμολογική ανάσα, πάνω που βρήκε μια ώθηση που τόσο είχε ανάγκη στο restart που επιχειρεί αγωνιστικά υπό τον Εβαλντ Λίνεν, η ΑΕΚ αναγκάζεται να ζήσει ξανά με τον εκνευρισμό που δημιουργεί το ανθρώπινο και δικαιολογημένο παράπονο των ποδοσφαιριστών. 

Αν πράγματι έχουν αποφασίσει να μπουν και να επενδύσουν χρήματα ο Βιντιάδης και οι συνεργάτες - συνεταίροι του και ο λόγος της καθυστέρησης είναι διαδικαστικός, σημαίνει ότι είτε ο Βιντιάδης δεν αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημερινή πραγματικότητα της ΑΕΚ είτε ότι η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ δεν καταφέρνει να του την εξηγήσει πειστικά και κατατοπιστικά. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτό που σήμερα συμβαίνει, δηλαδή ότι η ΑΕΚ παίζει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει όχι επειδή θα της λείπουν αύριο τα λεφτά, αλλά επειδή θα της λείπουν οι αγωνιστικοί βαθμοί; 

Στην αντiστοιχη προηγούμενη περίπτωση μιας ΠΑΕ, δηλαδή στον ΠΑΟΚ, η τότε διοίκηση κατάφερε το καλοκαίρι να εξηγήσει εγκαίρως στον ενδιαφερόμενο να επενδύσει ότι θα ήταν μεγάλη η ζημιά που θα πάθαινε η δική του επένδυση, δηλαδή η ΠΑΕ, αν δεν της έδινε έστω με τη μορφή δανεισμού ένα ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ. Ο Ιβάν Σαββίδης το κατάλαβε, έδωσε το δάνειο και μάλιστα το έδεσε ώστε να του επιστραφούν τα χρήματα στην περίπτωση που εκείνος τελικώς θα αποφάσιζε για όποιο λόγο να μην το μετοχοποιήσει. Δεν ρίσκαρε να γκρεμίσει, για 2 εκατ. ευρώ, την ΠΑΕ που επρόκειτο να αποκτήσει.

Η κοινή λογική λέει ότι το ίδιο θα έκανε σήμερα, ή καλύτερα εδώ και εβδομάδες, αυτός που ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Για ποιο λόγο να μη δανείσει στην ΠΑΕ, με εγγύηση επιστροφής, ένα ποσό που θα διευκόλυνε την εταιρεία να ανασάνει και να καλύψει έστω ένα μέρος των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές και τους εργαζόμενους αν πράγματι έχει φτάσει τόσο κοντά στην «μπαίνω» απόφαση ο Βιντιάδης; Για ποιο λόγο ρισκάρει να παραλάβει μια εταιρεία και μια ομάδα στα όρια της αποσύνθεσης έπειτα από μερικές εβδομάδες; Οι απαντήσεις που παίρνω σε αυτές τις ερωτήσεις δεν είναι καθόλου πειστικές κι είναι πάντοτε αόριστες. Απαντήσεις που δεν πείθουν για τις προθέσεις του επενδυτικού σχήματος απέναντι στην ΑΕΚ.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags