03/11/12 - 13:26

Η σύλληψη άργησε μερικά χρόνια...

Η σύλληψη άργησε μερικά χρόνια...
42.346views

Πόσες φορές δεν ακούσαμε ή δεν διαβάσαμε δήλωση παράγοντα της Αστυνομίας ή ανακοίνωση κάλυψη της ομάδας για κάποιον ή κάποιους οπαδούς που έκαναν ό,τι έκαναν κάθε φορά μπροστά στις κάμερες και στους φωτογραφικούς φακούς... Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

αι την επόμενη ημέρα κανείς δεν τους ήξερε, κανείς δεν τους είδε, κανείς δεν είχε καταλάβει τι έγινε.
Αυτή τη φορά επειδή το κράτος (άγνωστο γιατί;) αποφάσισε να κάνει τη δουλειά του, ο κύριος που επέλεξε να σφαλιαρίσει ποδοσφαιριστή και βρέθηκε και αναγνωρίστηκε και η υπόθεσή του έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Και έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει κάθε φορά για να αλλάξει όχι η εικόνα των γηπέδων μας, αλλά οι συμπεριφορές όσων πηγαίνουν σε αυτά. Διότι κακά τα ψέματα, αλλά το παραμύθι με τη βία δεν έχει δράκο. Δεν είναι άδεια τα ελληνικά γήπεδα λόγω βίας.
Άλλωστε αν ο κόσμος πηγαίνει σε κάποια ματς είναι σε αυτά που μυρίζουν μπαρούτι. Δεν πιστεύει πλέον κανείς ότι το Λεβαδειακός - Βέροια δεν το βλέπει κανείς, επειδή φοβάται να πάει στο γήπεδο για να μη γίνουν επεισόδια.
Αυτά που τον ενοχλούν πλέον τον απλό φίλαθλο που θα ήθελε να πάει στο γήπεδο είναι άλλα. Η τιμή για παράδειγμα, αλλά και οι παραβατικές συμπεριφορές που είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στο ελληνικό γήπεδο.
Ο κανόνας είναι ο οπαδός να κάθεται στο κάγκελο και να βρίζει, φτύνει τον αντίπαλο παίκτη που εκτελεί πλάγιο άουτ ή τον βοηθό που έδωσε οφσάιντ. Και καμία φορά άμα είναι και πολύ κοντά του ρίχνουμε και μία φάπα για να έχουμε να λέμε μετά στους φίλους μας το μεγάλο κατόρθωμα.
Αυτές οι συμπεριφορές και αυτού του είδους η βία (φυσικά και η λεκτική) είναι αυτά που διώχνουν τον περισσότερο κόσμο από το γήπεδο. Και αυτά αντιμετωπίζονται μόνο με μέτρα που θα έχουν τον χαρακτήρα του άμεσου. Αυτός ο τύπος που έκανε ό,τι έκανε στον Μαυρία φτάνει να τιμωρηθεί με τη μη είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους για μία ζωή. Καμία άλλη τιμωρία. Μόνο αυτή. Αλλά η απόφαση να είναι άμεση και να μη βγει σε κάνα δυο χρόνια και δεύτερον η εφαρμογή της να είναι αυστηρή.

Αυτό είναι πρώτα δουλειά της πολιτείας και μετά των συλλόγων. Και τέλος πάντων ακόμη κι αν η σειρά της ευθύνης πρέπει να είναι διαφορετική για κάποιους, καμία αντίρρηση. Και πάλι για να γίνει η δουλειά, η ευθύνη ανήκει στο κράτος και στην Αστυνομία. Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος ότι πρέπει ο σύλλογος να πηγαίνει στο σπίτι του οπαδού και να τον συλλαμβάνει.

Αν αυτό που έγινε με τον οπαδό του ΟΦΗ συμβεί άμεσα και τις επόμενες τρεις-τέσσερις φορές που θα έχουμε ανάλογα περιστατικά, το πρόβλημά μας το λύσαμε. Και αν είχε συμβεί αρκετά χρόνια νωρίτερα, τότε τώρα δεν θα είχαμε καν ζήτημα...

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ