Facebook Pixel «Εχει κάνει δεύτερη φωνή στον Φλωρινιώτη;»
| 2012-11-03 13:58:00

«Εχει κάνει δεύτερη φωνή στον Φλωρινιώτη;»

«Εχει κάνει δεύτερη φωνή στον Φλωρινιώτη;»

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον α' αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, Γιώργο Γρυσμπολάκη που αποτελεί περίπτωση ανθρώπου που λες «κάπου τον ξέρω», αλλά δεν μπορείς να θυμηθείς από που...

Η μνήμη είναι επιλεκτική. Κρατάει αυτά που θεωρεί χρήσιμα ή σημαντικά και όλα τα άλλα τα αφήνει στην άκρη. Αυτά που θέλει θυμάται ο καθείς. Οσα θεωρεί περιττά και άχρηστα, τα ξεχνάει. Σου πετάνε το όνομα Γιώργος Γρυσμπολάκης.

Από τις κλασικές περιπτώσεις που λες κάπου τον ξέρω, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ: «Εχει κάνει δεύτερη φωνή στον Φλωρινιώτη (φωτό); Τον είχα καθηγητή στην Α' Γυμνασίου; Μήπως είναι κανένας πανελίστας σε μεσημεράδικο; Μήπως πρόκειται για κάποιον υπουργό της κυβέρνησης Χαριλάου Τρικούπη; Ή κάποιον Μακεδονομάχο συμπολεμιστή του Παύλου Μελά που οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν κρητική καταγωγή;». Πράγματι, κάπου τον έχεις ακούσει, πράγματι σπας το κεφάλι σου, αλλά δεν μπορείς να θυμηθείς. Αν δεν είσαι ΑΕΚτζής, δηλαδή, οπότε ξέρεις στα σίγουρα ότι πρόκειται για τον Α' αντιπρόεδρο της διοίκησης Δημητρέλου.

Ο εν λόγω Γρυσμπολάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να τοποθετηθεί δημοσία στο μείζον θέμα που προέκυψε στην ΑΕΚ, με την απόφαση των ποδοσφαιριστών να μην αποσυρθούν σε ξενοδοχείο εν όψει των δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εσπασε τη σιωπή του, μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας και είπε τα πράγματα με το όνομά τους: «Υπάρχει πρόβλημα, αλλά είναι έτοιμο να λυθεί. Η ΑΕΚ έχει εξυγιανθεί. Από τα 29,6 εκατομμύρια που χρωστάει, τα 23 είναι προς το Δημόσιο και μπορούν να διακανονιστούν. Δεν είναι κάποιο δυσθεώρητο μέγεθος. Προς τρίτους τα χρέη είναι μόνο έξι εκατομμύρια. Από την ΑΕΚ ουδείς ποδοσφαιριστής ή προμηθευτής έχει χάσει τα λεφτά του».

Ποιος Στουρνάρας και μαλακίες που προσπαθεί απεγνωσμένα με το Μνημόνιο Νο 3 να τετραγωνίσει τον κύκλο του ελληνικού δημόσιου χρέους και να εξασφαλίσει τη δόση από την τρόικα και το ΔΝΤ; Ο Γρυσμπολάκης θέλει δέκα σαν κι αυτόν στην καθισιά του. Με δύο κουβέντες τα είπε όλα: από τα τριάντα σχεδόν εκατομμύρια που χρωστάει η ΑΕΚ, τα έξι είναι που ζορίζουν κάπως. Αυτά που αφορούν τους ποδοσφαιριστές και τους διάφορους τρίτους.

Εκεί είμαστε κάπως στριμόκωλα, αλλά θα τη βρούμε την άκρη. Για τα 23 που είναι προς το Δημόσιο, δεν τρέχει κάστανο. Θα τα γράψουνε στο χιόνι και θα αρχίσουν να πληρώνουν όταν θα βρέξει. Δεν το είπε έτσι ακριβώς, βέβαια. Το διατύπωσε κομψά ότι πρόκειται να διακανονιστούν. Ο,τι είχε γίνει, δηλαδή, με το άρθρο 44 μπορεί να ξαναγίνει τώρα με το 99, και σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν χρωστάς στο κράτος, δεν συνιστά κανέναν λόγο να ανησυχείς. Πάντα υπάρχει η λύση του διακανονισμού. Αυτό που στη λαϊκή γλώσσα αποκαλείται «πας Γιάννενα».

Εχεις να λαμβάνεις. Πας. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους ο μέγας οικονομολόγος και υποψήφιος για Νόμπελ Γιώργος Γρυσμπολάκης έχει καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι «η ΑΕΚ έχει εξυγιανθεί». Οπως, επίσης, και στη διαχρονική διαπίστωση διαμέσου των δεκαετιών ότι «ουδείς ποδοσφαιριστής ή προμηθευτής έχει χάσει λεφτά από την ΑΕΚ». Ποιος ο λόγος, λοιπόν, ο Κοντοές που βάζει τις φιτιλιές και τα άλλα παλιόπαιδα να αποφασίσουν να διανυκτερεύσουν κατά μόνας απόψε το βράδυ και να μην αποσυρθούν στο ξενοδοχείο εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Η ανάλυση του δόκτορα (θα μπορούσα να τον αποκαλέσω) Γρυσμπολάκη έδωσε σαφείς απαντήσεις σε όλες τις απορίες τους: η ΑΕΚ έχει εξυγιανθεί. Τα λεφτά τους οι ποδοσφαιριστές δεν τα χάνουν με τίποτα. Η Κύπρος είναι ελληνική και πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι. Αυτά.

Ο Βενιζέλος ανακάλυψε ότι υπάρχει ΠΑΣΟΚ

ΜΕΤΑ τους γίγαντες της πολιτικής σκέψης, Κατερίνα Μπατζελή και Γιάννη Ραγκούση, ήρθε η ώρα και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου να κόψει ρόδα μυρωμένα από το ΠΑΣΟΚ. Ο Λοβέρδος έχει κόψει λάσπη προ πολλού. Συμβατική είναι πλέον η συμβίωσή του με τον Βενιζέλο. Σαν τα ζευγάρια που έχουν χωρίσει σε ό,τι έχει να κάνει με την κλίνη και παραμένουν τυπικά και μόνο κάτω από την ίδια στέγη. Γκρίνια και νεύρα και από άλλα επιφανή στελέχη όπως ο Σκανδαλίδης και ο Χρυσοχοΐδης. Ειδικά ο δεύτερος.

Οσο βλέπει αυτόν τον Δένδια υπουργό Δημοσίας Τάξης τόσο βυθίζεται στην κατάθλιψη. Ποιοι έχουν μείνει του Βενιζέλου; Εκ δεξιών του ο βαρύμαγκας Πάρις Κουκουλόπουλος και εξ αριστερών του η Φώφη Γεννηματά με το σπινθηροβόλο πολιτικό αισθητήριο. Και από κοντά ο Πύρρος Δήμας που σηκώνει σαν σύγχρονος Ατλας το δυσβάστακτο πολιτικό βάρος που του αναλογεί.

Γι' αυτό ακριβώς ο αρχηγός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης εξανέστη και αναφώνησε: «Είμαστε μπροστά σε μια εργολαβική επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ». Οπως ο Αρχιμήδης αναφώνησε «Εύρηκα» και πετάχτηκε γυμνός από την μπανιέρα, έτσι και ο Βενιζέλος ανακάλυψε ότι υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Ετσι πάει. Για να υπάρχει επιχείρησης διάλυσής του, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υφίσταται. Αρα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην είναι τόσο ενωμένο και τόσο δυνατό, αλλά τουλάχιστον είναι εδώ. Η προσπάθεια διάλυσής του θα πέσει στο κενό και θα παραμείνει σαν εγγυήτρια δύναμη της πολιτικής σταθερότητας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος.

Ούριος άνεμος αισιοδοξίας πνέει σε ΠΑΟ και ΑΕΚ

ΤΑ ποδοσφαιρικά νέα σε γενικές γραμμές είναι ευχάριστα. Οπως ενημερωθήκαμε από σχετικό πρωτοσέλιδο, η ΑΕΚ «πάει για δυνατές μεταγραφές τον Ιανουάριο», με πρώτη και καλύτερη αυτή του Κατσουράνη. Κάποιες μικρολεπτομέρειες είναι που απομένει να διευθετηθούν. Οπως, δηλαδή, να βρεθούν τα λεφτά γι' αυτές τις μεταγραφές και να αλλάξει η απόφαση της Super League που επιτρέπει στις ομάδες που είναι «υπό επιτήρηση» μία μόνο μεταγραφή ποδοσφαιριστή άνω των 24 ετών τον Ιανουάριο.

Αυτά για τη διοίκηση Δημητρέλου αλλά και για τον γιγαντιαίο Βιντιάδη -που είναι έτοιμος να μπουκάρει- είναι ψιλοπράγματα. Ταυτόχρονα, ούριος άνεμος αισιοδοξίας πνέει στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ, ο πρώην αγριόγατος των δικτύων που έχει τιμήσει τη φανέλα με το τριφύλλι, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ήταν ρητός και κατηγορηματικός: «Οι φετινές μεταγραφές είναι νέοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές και πρέπει να τους δοθεί χρόνος, όπως και στον κύριο Φερέιρα. Οπως βλέπετε, ο Σεϊταρίδης έχει επανέλθει στα αγωνιστικά του επίπεδα με τον Φερέιρα στον πάγκο. Οπως και ο Βύντρα. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή.

Φτιάχνεται ο νέος Παναθηναϊκός για να βγει στην Ευρώπη και να πάρει τίτλους με τον Φερέιρα. Απλώς, το άγχος, το στρες και η πίεση είναι που επηρεάζουν αρνητικά». Κατόπιν τούτων, μετά τον ίδιο τον Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορούν να απολαμβάνουν τον τίτλο τους ήσυχοι απαξάπαντες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Η ομάδα τους είναι στα καλύτερα χέρια.

Oταν ήδη διδάσκει η Αννα Παναγιωταρέα, εύλογο είναι να έχει τη φιλοδοξία να γίνει καθηγητής ο Ηλίας Ψινάκης. -Observer

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί ο Αλαφούζος δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Φερέιρα μέχρι το 2016 να κλείσει μια και καλή όλα τα στόματα;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags