04/11/12 - 09:49

Τι συμβαίνει με τους ορισμούς των διαιτητών;

Τι συμβαίνει με τους ορισμούς των διαιτητών;
37.657views

Νέες καταγγελίες για τον καταρτισμό στους πίνακες των ρέφερι της φετινής περιόδου, με μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ να κάνει λόγο για κατ΄ εντόλη ορισμούς.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή» από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Καλύβας ζήτησε τις περσινές βαθμολογίες των διαιτητών για να διαπιστώσει αν υπήρχαν αντικειμενικές αξιολογήσεις και άφησε αιχμές για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Καλύβας: «Έχω στείλει ένα έγγραφο στην ΚΕΔ, να μου απαντήσουν για ορισμένα πράγματα πως, τι και γιατί, όσον αφορά τον τρόπο που έγιναν οι προβιβασμοί, υποβιβασμοί και όλα αυτά. Εδώ και 15 μέρες, και είπα από την πρώτη εβδομάδα να το έχω στα χέρια μου. Όταν είδα τον κύριο Σαρρή μου είπε ότι αυτά είναι top secret. Τι πάει να πει top secret; Ποιος χαρακτηρίζει top secret αυτά που ζητάει ένας σύμβουλος; Εάν δεν πάρω τα στοιχεία αυτά, θα πάω στον εισαγγελέα κατευθείαν. Θα καταγγείλω ότι τα περί top secret είναι υποβολιμαία και πίσω είναι άλλα πράγματα. Όσον αφορά την ΚΕΔ, χρειάζονται άνθρωποι με σύνεση, με εντιμότητα, με ποιότητα, με ήθος και ύφος και πολλά πράγματα... Όποιος και να τους πάρει τηλέφωνο, να μην το σηκώσουν. Δυστυχώς, εξαπατηθήκαμε και όλοι δούλεψαν για το συμφέρον τους.

Θα μάθει όλη η Ελλάδα ποιος είναι αυτός, τι είναι αυτός, γιατί είναι αυτός, ποιος τους ανεβάζει; Το σύστημα. Ποιο είναι το σύστημα, αυτός, αυτός... και στο τέλος πάμε σε εκείνον που είναι ο άρχοντας. Αλλά εγώ θέλω άρχοντες, για να ξυπνήσουν και οι άλλοι για να μην υπάρχει ούτε ένας ούτε δύο, να είναι 42 και ο νοών νοείτω. Δεν μπορούμε να διασυρόμαστε με τον τρόπο που η ΚΕΔ ορίζει, διορίζει τους διαιτητές. Όχι, κύριοι, θα κάνετε κλήρωσε και αφήστε τα αυτά του Κουρίδη (σ.σ. νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ) τα καταστατικά, ότι θα γίνεται ορισμός. Όχι, ο ορισμός είναι παίρνεις εντολές και βάζεις, και όποιος θέλει να πει ότι παίρνω εντολή και δεν βάζω, ας μου το αποδείξει εδώ».

Σαρρής: «Ο κύριος Καλύβας ζήτησε εγγράφως τις βαθμολογίες των διαιτητών όλων των κατηγοριών. Δεν του είπα ότι είναι μυστικό, είπα ότι δεν μπορούν να δοθούν εγγράφως για δύο λόγους. Πρώτον, δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός που λέει ότι μπορεί οι βαθμολογίες των διαιτητών να δίδονται σε όποιον τις ζητήσει, γιατί αύριο μπορεί να τις δούμε σε μία εφημερίδα, σε ένα site. Σας είπα ότι μπορείτε να πάτε οποιαδήποτε στιγμή στην ΚΕΔ, να ζητήσετε τις βαθμολογίες, να τις δείτε, όχι όμως να βγουν έξω. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».

Καλύβας: «Δεν με κάλυψε καθόλου, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι δεν μου είπε πως είναι απόρρητο. Ήταν μπροστά ο ταμίας (σ.σ. Γκιρτζίκης) και ο πρόεδρος (σ.σ. Πιλάβιος)... Είναι άλλη ιστορία ο πρόεδρος και άλλη ιστορία ποιοι διοικούσαν χωρίς να ενημερώνεται ο πρόεδρος. Η τριάδα που διοικούσε χωρίς να ερωτάται εντελώς ο πρόεδρος»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ