Facebook Pixel Η αργεντίνικη παροικία της Κατάνια
| 2012-11-06 22:32:00

Η αργεντίνικη παροικία της Κατάνια

Η αργεντίνικη παροικία της Κατάνια

Οι παίκτες δηλώνουν συχνά πόσο πιο άνετα τους κάνει να νιώθουν η παρουσία ενός συμπατριώτη τους στην ομάδα όταν αγωνίζονται μακριά από τη χώρα τους.

Τι γίνεται, όμως, όταν σε μία ομάδα μαζεύονται τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές με την ίδια καταβολή που – κυριολεκτικά – κάνουν τους ντόπιους να νιώθουν… ξένοι στον τόπο τους; Αυτή είναι η περίπτωση της Κατάνια και των… Αργεντινών της.

Στο ρόστερ του ιταλικού συλλόγου βρίσκονται όχι ένας, όχι δύο, αλλά… 11 συμπατριώτες του Ντιέγο Μαραντόνα, κάνοντας την ομάδα τον ξένο σύλλογο με τους περισσότερους Αργεντίνους στον κόσμο.

Μάλιστα, η ομάδα της Σικελίας είχε κάποια στιγμή ακόμα και 13 παίκτες από τη χώρατου τανγκό, έχοντας τη σεζόν 2010-11 ακόμα και προπονητή από την ίδια χώρα, τον Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε.

Τότε έγινε και η αρχή για το στήσιμο μίας αξιοπρεπέστατης ομάδας που, όχι μόνο εξασφαλίζει άνετα την παραμονή της, αλλά κάνει και αρκετές «ζημιές», παλεύοντας για κάτι καλύτερο.

Με τον Σιμεόνε στο τιμόνι, η Κατάνια έκανε και ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία με 46, ρεκόρ που «έσπασε» με πρωτοστάτες τους Αργεντίνους της την επόμενη χρονιά υπό τις οδηγίες του Βιντσέντσο Μοντέλα πλέον συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς.

Οι περισσότεροι Αργεντίνοι της ομάδας έχουν ιταλικό διαβατήριο λόγω καταγωγής κάποιου μέλους της οικογένειάς τους. Δέκα είναι γηγενείς και ο 11ος, ο Αντριάν Ρικιούτι, είναι Ιταλοαργεντίνος γεννημένος στην πόλη Λανούς, έχοντας, όμως, αγωνιστεί όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα σε ιταλικές ομάδες.

Με εξαίρεση τον Νίκολα Λεγκροτάλιε και τον αρχηγό, Μάρκο Μπιατζιάντι, οι «κολώνες» της Κατάνια είναι αργεντίνικης «κατασκευής». Βασικός τερματοφύλακας είναι ο Μαριάνο Αντούχαρ, ενώ στην άμυνα ξαχωρίζουν οι Νικολάς Σπόλι και Πάμπλο Άλβαρες.

Το κέντρο είναι σχεδόν 100% αργεντίνικο. Σέρχιο Αλμιρόν, Λούκας Νάχουελ Κάστρο, Πάμπλο Μπαριέντος και ο δεύτερος αρχηγός, Μαριάνο Ίσκο, μοιράζονται λεπτά συμμετοχής με τον Μπιατζιάντι, ενώ στην επίθεση οι Γκονσάλο Μπεργκέσιο και Αλεχάντρο Γκόμεθ κάνουν τον Μαραντόνα να νιώθει λίγο πιο περήφανος.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από τα 15 γκολ που έχει πανηγυρίσει η ομάδα στη φετινή Serie A, τα 11 έχουν επιτευχθεί από Αργεντίνους!

Και φανταστείτε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει από την ομάδα σημαντικοί παίκτες της ίδιας καταγωγής: ο Ματίας Σιλβέστρε αγωνίζεται πλέον στην Ίντερ, ο Πάμπλο Λεντέσμα επέστρεψε στη Μπόκα Τζούνιορς και ο Μάξι Λόπες παραχωρήθηκε αρχικά δανεικός στη Μίλαν και τώρα φορά τη φανέλα της Σαμπντόρια.

Κι όμως, παρά τις… απώλειες, η Κατάνια συνεχίζει να ενισχύει την ιταλο-αργεντίνικη βάση της, σαν να ήθελε από την πλευρά της να… ανταποδώσει τη «φιλοξενία» προς τιμήν των χιλιάδων Σικελών που μετανάστευσαν στην Αργεντινή τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Αλεχάντρο Γκόμες (δις) και Πάμπλο Μπαριέντος οδήγησαν χθες με την… ιταλική βοήθεια του Φραντσέσκο Λόντι την ομάδα στην επιβλητική νίκη με 4-0 επί της Λάτσιο, ανεβάζοντάς την στην 7η θέση.

Και μπορεί μετά το ματς ο Ρολάντο Μαράν να δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο…

Όσο οι Αργεντίνοι της είναι καλά, η Κατάνια μπορεί να είναι ήσυχη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags