Facebook Pixel Οταν τα μπάτζετ πάνε στην άκρη...
| 2012-11-08 16:26:00

Οταν τα μπάτζετ πάνε στην άκρη...

Οταν τα μπάτζετ πάνε στην άκρη...

Λένε πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και την επιτυχία.

Ναι μεν παίζουν σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, δεν αποτελούν όμως και τροχοπέδη για την επιτυχία της.

Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει επενδύσει ουκ ολίγα εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στο μεγάλο λιμάνι μεγάλους παίκτες και να μπορέσει να επιδιώξει την ευρωπαϊκή του υπέρβαση.

Προχθές ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μονπελιέ, στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι για την ευρωπαϊκή του συνέχεια, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρατάχθηκε με μια ενδεκάδα που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε υψηλό μπάτζετ. Με εξαίρεση τον Μασάντο που ήταν και η σημαντική και δαπανηρή μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό και τον Τοροσίδη που πριν από έξι χρόνια είχε αποκτηθεί από την Ξάνθη με ένα σεβαστό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα, οι υπόλοιποι εννιά παίκτες είτε ήρθαν στο μεγάλο λιμάνι ως ελεύθεροι είτε αγοράστηκαν από τις ομάδες με μικρό ουσιαστικά οικονομικό αντίτιμο.

Η προχθεσινή ενδεκάδα του Ολυμπιακού, η οποία βεβαίως πέτυχε απόλυτα τον στόχο της, είναι αυτό που λέμε value for money! Πολύ καλές επιλογές παικτών στην καλύτερη δυνατή τιμή, με αποτέλεσμα ουσιαστικό στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και σημαντικό μέλλον για τους περισσότερους από τους «ερυθρόλευκους» που έπαιξαν. Γυρνώντας στο παρελθόν δύσκολα θα βρούμε ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ που να φτάνει συνολικά τα 5 εκατομμύρια ευρώ όσον αφορά τα ποσά που χρειάστηκαν για να αποκτηθούν από τους Πειραιώτες.

Τρεις από τους βασικούς πρωταγωνιστές της νίκης, οι Αμπντούν, Μοντέστο και Μανωλάς, ήρθαν ως ελεύθεροι στον Ολυμπιακό, ενώ οι υπόλοιποι έξι αποκτήθηκαν με μικρό αντίτιμο απ' τις ομάδες τους, είτε τις ελληνικές όπως οι Κάρολ, Σιόβας, Μανιάτης είτε από το εξωτερικό όπως παλιότερα οι Μήτρογλου και Χολέμπας και το περσινό καλοκαίρι ο Γκρέκο.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Μονπελιέ στο Καραϊσκάκη και η επιτυχία της σίγουρα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς αποτελεί και μια «απάντηση» στο πώς μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί μια ΠΑΕ να συνδυάσει και σφιχτή οικονομική πολιτική και ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας της. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε φεύγοντας από το Καραϊσκάκη, «μεθυσμένος» και από τη νίκη της ομάδας του, πως το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από το περσινό. Τοποθέτηση που σίγουρα θέλει πολύ μεγάλη κουβέντα. Η ουσία όμως είναι πως για τα δεδομένα της εποχής όντως το ρόστερ που δημιούργησε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αποδεικνύεται ικανό για σπουδαία πράγματα, πιο πολλά απ' όσα πολλοί θεωρούσαν ότι μπορούσε να πετύχει στην αρχή της σεζόν.

Αν μάλιστα καταφέρει να ξεπεράσει την περσινή πορεία της εξαιρετικής ομάδας που είχε δημιουργήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, θα φανεί σύντομα και επί της ουσίας στο καθοριστικό παιχνίδι με τη Σάλκε στη Γερμανία, όπου εκεί ο Ολυμπιακός θα παίξει τα ρέστα του για την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μέχρι τώρα πάντως, με ψυχρά μαθηματικά, η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, έχοντας έξι βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές, όταν πέρυσι την ίδια περίοδο είχε τρεις βαθμούς. Αν βέβαια επαναλάβει το περσινό φινάλε, με δύο νίκες, τότε όχι απλά θα περάσει, αλλά θα βγει και πρώτος στον όμιλο.

Εν κατακλείδι, ο φετινός Ολυμπιακός δείχνει ικανός να πετύχει σπουδαία πράγματα, παρότι αναγκαστικά το περασμένο καλοκαίρι έγινε στροφή στην οικονομική του πολιτική. Με μία όμως παράμετρο που αποδεικνύεται «χρυσή» για τους Πειραιώτες: την επένδυση σε νέα παιδιά, και κυρίως Ελληνες, που και το ταλέντο έχουν αλλά και τη δίψα για επιτυχίες με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags