Facebook Pixel Γίνονται θαύματα στις μέρες μας;
| 2012-11-08 17:43:00

Γίνονται θαύματα στις μέρες μας;

Γίνονται θαύματα στις μέρες μας;

Eίναι ουτοπικό να πιστεύει κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός, στην κατάσταση που είναι αγωνιστικά και ψυχολογικά, μπορεί να κάνει «διπλό» στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο; Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Η απάντηση είναι «μάλλον ναι» κι όποιος θέλει να κάνει το κλισε-δόμετρο να σπάσει από συγκίνηση, μπορεί να αρχίσει τα «11 εμείς, 11 αυτοί», τα «στην μπάλα όλα γίνονται» (και στον έρωτα όλα επιτρέπονται επίσης), τα «αν φορέσει το κοστούμι του πρέσβη όλα γίνονται» και «χρωστάει ένα καλό ευρωπαϊκό παιχνίδι φέτος». Επίσης όποιος διανοηθεί να θυμηθεί τον θρίαμβο επί της Ρόμα πριν από λίγα χρόνια και να πει «γιατί όχι και με τη Λάτσιο;», θα του πω ότι τότε υπήρχε ο Σισέ, ότι ο Νίνης έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής του, ότι η ομάδα είχε κερδίσει στο πρώτο ματς με 3-2, ότι δεν είχε τα χάλια που έχει σήμερα ούτε το ρόστερ που έχει σήμερα κι επίσης ότι δεν είναι κάθε μέρα Πάσχα, ώστε να κερδίζεις με επική εμφάνιση όποτε πας στη Ρώμη. Για να μη θυμηθούμε κιόλας πώς τα πήγε ο Παναθηναϊκός στο άλλο εκτός έδρας παιχνίδι που έδωσε φέτος στους ομίλους, αυτό με τη Μάριμπορ, γιατί θα μελαγχολήσουμε.

Φυσικά ο Παναθηναϊκός, παρ' όλο που δεν έχει κάνει νίκη ακόμα σε τρία παιχνίδια, μαθηματικά δεν έχει αποκλειστεί, οπότε όποιος γουστάρει να ονειρεύεται προκρίσεις και αγωνιστική μεταμόρφωση, είναι ελεύθερος να το κάνει. Αλλά εκτιμώ ότι η Λάτσιο δεν θα είναι χαλαρή όπως στο ΟΑΚΑ κι αν προηγηθεί στο σκορ, δεν θα κοιτάξει να καθίσει πάνω στο σκορ και να κινδυνεύσει να ισοφαριστεί όπως στο προηγούμενο ματς, αλλά θα πάει και για δεύτερο γκολ ώστε να τελειώσει το ματς και να φυλάξει δυνάμεις για το καυτό ντέρμπι με τη Ρόμα την Κυριακή. Γενικά, στο ματς Λάτσιο - Παναθηναϊκός ισχύει ό,τι συμβαίνει όταν παίζουν δυο ομάδες που η μια είναι εμφανώς ανώτερη από την άλλη: είναι στο χέρι της καλύτερης ομάδας το πράγμα κι αν εκείνη επιβάλλει τον ρυθμό της, αν έχει διάθεση, αν της βγουν στο γήπεδο αυτά που ξέρει να κάνει, τότε έχει το πάνω χέρι.

Αν η Λάτσιο πιάσει ρυθμό, αν βρει τον Παναθηναϊκό «μπόσικο» και του χεριού της, μπορεί να τον κάνει πραγματικά να υποφέρει -εδώ τον έκανε να υποφέρει η πολύ χειρότερη Μάριμπορ. Σε αυτή την περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει πολλά, αν γυρίσει με καμιά τριάρα στις αποσκευές του -όχι τόσο χασούρα βαθμολογική, αλλά κυρίως ένα ακόμα χτύπημα στην ήδη κλονισμένη του ψυχολογία. Αν όμως η Λάτσιο δεν είναι σε καλή βραδιά ή το μυαλό της είναι στο ντέρμπι με τη Ρόμα και ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι καλός, συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός στις -όποιες- ευκαιρίες κάνει, τότε έχει να κερδίσει πολλά. Οχι μόνο βαθμό ή βαθμούς, όχι απλά την προοπτική πρόκρισης, αλλά μια τεράστια ψυχολογική ντόπα για τη συνέχεια, μπας και οι παίκτες αποκτήσουν λίγη αυτοπεποίθηση που τόσο πολύ δείχνει να τους λείπει φέτος.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags