Facebook Pixel Παίξε και ας χάσεις
Ποδόσφαιρο
| 2012-11-09 10:50:00

Παίξε και ας χάσεις

Παίξε και ας χάσεις

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Λάτσιο στη Ρώμη, αλλά αυτό ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Τουλάχιστον όμως, ας προσπαθούσε και ας μην περίμενε μοιρολατρικά να ηττηθεί! Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.
 

Η μεγαλύτερη ευθύνη του Ζεσουάλδο Φερέιρα εστιάζεται σε ένα κυρίως πράγμα: έως τώρα παρουσιάζει μία ομάδα χωρίς πλάνο στο παιχνίδι της. Η επιθετική τακτική του συνοψίζεται στο «η μπάλα στον Κουίνσι, στον Χριστοδουλόπουλο και στον Σισοκό και ότι εμπνευστούν».

Είναι εμφανές ότι αυτό δεν περπατάει και φυσικά, δεν πρόκειται να περπατήσει στο μέλλον. Σίγουρα η γραμμή κρούσης δεν έχει την ποιότητα του πρόσφατου παρελθόντος, όμως ας προσπαθήσει και ας μην της βγει. Φέτος, φαίνεται ότι το ρεπερτόριο είναι πάμφτωχο και δεν γίνονται προσπάθειες να εμπλουτιστεί έστω και λίγο παραπάνω.

Ίσως ο Φερέιρα δουλεύει συγκεκριμένα πράγματα στις προπονήσεις και δεν μπορεί να τα βγάλει στους αγώνες. Δεν μπορώ να το ξέρω με σιγουριά αυτό. Εγώ κρίνω το αποτέλεσμα και αυτό δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει μάθει να επιτίθεται οργανωμένα και με σχέδιο.

Επίσης, δεν βγάζει νεύρο, τρεξίματα και συγκέντρωση στο παιχνίδι του, ώστε να καλύψει την έλλειψη ποιότητας. Γενικά, ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν έχει ταυτότητα. Είναι μία ομάδα που ελάχιστα προσπαθεί και ελάχιστα μοιάζει ικανή να πετύχει. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της.

Ο Πορτογάλος πρέπει να βρει τις λύσεις. Αυτός είναι ο προπονητής, συνεχίζει στο πόστο του και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του. Είναι υποχρέωση του να δουλέψει σκληρά ώστε να δώσει στον Παναθηναϊκό ορισμένα χαρακτηριστικά και να πείσει ότι δημιουργείται μία ομάδα με προοπτική.

Το Europa League φτάνει στο τέλος του και ο Παναθηναϊκός αφήνει άσχημες εντυπώσεις. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, το Κύπελλο αρχίζει σε λίγο και οι στόχοι είναι η δεύτερη θέση και η κατάκτηση ενός τροπαίου. Μόνο που αν συνεχίσει έτσι η ομάδα, μάλλον τους ακριβώς αντίθετους θα πετύχει…

Το ματς με τη Λάτσιο ανήκει στο παρελθόν, αλλά σε όλους έχει μείνει το παράπονο. Ότι δηλαδή, ο Παναθηναϊκός δεν το πάλεψε. Ας έπαιζε και ας έχανε. Αυτό θα το δεχόμασταν αλλιώς. Αλλά δεν το έκανε… Απλά, παρατάχθηκε και περίμενε να χάσει…

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags