Facebook Pixel Στο καρέ και ο Νόλε!
| 2012-11-09 19:40:00

Στο καρέ και ο Νόλε!

Στο καρέ και ο Νόλε!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ακολούθησε τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο, σημειώνοντας την 3η νίκη του στο Α’ γκρουπ με 2-0 επί του Τόμας Μπέρντιχ.

 

Το χαμένο σετ πριν από μερικές ημέρες στο μεγάλο ντέρμπι με τον Άντι Μάρεϊ και παρά τις δύο νίκες δεν του έδωσαν 100% την πρόκριση. Ο Νόλε, όμως, φρόντισε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, περνώντας στην τελική τετράδα αήττητος, με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο γκρουπ, διώχνοντας το βάρος από πάνω του με 6-2, 7-6 επί του Τσέχου αντιπάλου του.

Ένα βάρος που μεταφέρεται πλέον στον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος χρειάζεται νίκη επί του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, που ακολουθεί, ώστε να εξασφαλίσει το τρίτο εισιτήριο.

Ο Τζόκοβιτς με καταπληκτικό ξεκίνημα έκανε… φύλλο και φτερό τον Μπέρντιχ, πήρε το προβάδισμα «τελειώνοντας» την υπόθεση-πρόκριση, αφού ήθελε ένα μόνο σετ για να περάσει. Στη συνέχεια παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα δεν χρειάστηκε να οδηγηθεί η αναμέτρηση σε τρίτο σετ, αν και ο Μπέρντιχ έφτασε πολύ κοντά. Το πάλεψε ο Τσέχος, ανέβασε την απόδοσή του και έδειξε ικανός να ισοφαρίσει, όταν έφερε το ματς στα ίσια ( 3-3) και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (4-3), ωστόσο στο τάι-μπρέικ έχασε κάθε ελπίδα για τη νίκη, όταν ο Τζόκοβιτς έσωσε τρία set points (Ο Μπέρντιχ προηγήθηκε με 6-3!) και έφτασε στο 7-6.

Ο «Νόλε» θα δώσει για 3η φορά στην καριέρα του το παρών στα ημιτελικά, ενώ διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο στη διοργάνωση, μετά το 2008.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags