Facebook Pixel Οποιοι κι αν παίζουν είναι και θα είναι ντέρμπι
| 2012-11-10 15:04:00

Οποιοι κι αν παίζουν είναι και θα είναι ντέρμπι

Οποιοι κι αν παίζουν είναι και θα είναι ντέρμπι

Ο αγώνας του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή είναι και θα είναι ντέρμπι. Οσο κι αν η ΑΕΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν θα βάλει εύκολα στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Μπορεί  η διαφορά δυναμικότητας αυτή τη στιγμή να είναι μεγάλη, αλλά σε τέτοια ματς παίζουν και οι φανέλες. Αν δει κανείς τη βαθμολογία, παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο. Απίστευτο για την «Ενωση», αλλά η δραματική πραγματικότητα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η βαθμολογική απόσταση, όμως, δεν δίνει άνευ αγώνα τη νίκη στους Πειραιώτες. Μην ξεχνάμε ότι και στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη ως σούπερ φαβορί πήγαινε, αλλά στο φινάλε έτρεχε και δεν έφτανε για να πάρει την ισοπαλία. Το γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο, το πάθος των νεαρών παικτών και το ένστικτο της επιβίωσης που θα τους δώσει έξτρα κίνητρο ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας. Δεν λέμε ότι είναι 50-50 το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι το σούπερ φαβορί. Μην ξεχνάμε όμως ότι προέρχεται από ευρωπαϊκό ματς. Συνήθως έπειτα από τέτοιους αγώνες η κούραση και ο ενθουσιασμός από ευρωνίκες σου αλλάζουν τα δεδομένα σωματικά και ψυχολογικά. Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που έχει να χάσει από αυτό το ματς. Την ΑΕΚ όλοι ξεγραμμένη την έχουν. Εχει μία νίκη όλη κι όλη στα εννιά πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Σε κανένα από αυτά που δεν κέρδισε δεν ήταν εύκολο θύμα. Και με τον Παναθηναϊκό την είχαν για τρία γκολ και στο φινάλε αν δεν ήταν ο Καρνέζης, θα είχε πάρει την ισοπαλία.


Ο Λίνεν είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που ξέρει και πού έχει έρθει και τι υλικό έχει στα χέρια του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ του δεν θα πέσει αμαχητί. Κανείς δεν θα τον κατηγορήσει αν χάσει. Ο κόσμος της «Ενωσης» έχει επίγνωση της κατάστασης. Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που πρέπει να κάνει παιχνίδι. Απέναντί του θα βρει μία ομάδα σε φουλ άμυνα και αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο για τους παίκτες του Ζαρντίμ. Οι Πειραιώτες δεν αρέσκονται στο παιχνίδι κατοχής, αλλά στην κόντρα και σε πρέσινγκ στον χώρο. Στο χέρι τους είναι να το καθαρίσουν το ντέρμπι, αλλά όλο το άγχος είναι δικό τους. Αν καταλάβουν από νωρίς τις δυσκολίες, τότε θα έχουν όντως τον πρώτο λόγο. Αν όχι, τότε η ΑΕΚ μπορεί να κάνει ό,τι δεν έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags