Facebook Pixel Λες και βρίσκεται σε καταστολή
| 2012-11-10 17:04:00

Λες και βρίσκεται σε καταστολή

Λες και βρίσκεται σε καταστολή

Για ένα ακόμα βράδυ κοιμήθηκε ήσυχος ο Φερέιρα. Και εις διπλούν μάλιστα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Εριξε έναν πρώτο ύπνο στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Ρώμη και ακολούθως τον δεύτερο και κανονικό στην οικία του σπιτιού του. Η τοποθέτησή του άλλωστε για το κατά πού πάει το πράμα στον Παναθηναϊκό, μετά το 0-3 στο «Ολίμπικο», απέπνεε έναν ούριο άνεμο αισιοδοξίας: «Αν οι ποδοσφαιριστές είναι σε καλύτερη κατάσταση, αν τους έχω όλους στη διάθεσή μου, κι αν δεν παίζουμε τρεις φορές την εβδομάδα που είναι βαρύ, δύσκολο και σκληρό, τότε σίγουρα η ομάδα θα είναι καλύτερη».

Καταρχήν με το πρώτο «αν» η δουλειά πάει στο αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήτανε πατίνι ή στο αν η γιαγιά μου είχε κοχόνες θα ήτανε παππούς μου. Με τρία «αν» μαζεμένα όχι μόνο ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται, αλλά μέχρι που βγαίνει η Ελλάδα από τα μνημόνια κι αποκτάει ρυθμούς ανάπτυξης Κίνας. Οσο τώρα για την κούραση κατά σύμπτωση κάθε φορά που έχει μεσοβδόμαδα Κύπελλα Ευρώπης παίζουνε πλην του Παναθηναϊκού κι άλλες 79 ομάδες συνολικά, 32 για το Τσάμπιονς Λιγκ και 48 για το Γιουρόπα.

Οποιος βρει άλλον προπονητή στις άλλες 79 ομάδες να γκρινιάζει κάθε βδομάδα για κούραση κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Πέρα από τα αποτελέσματα όμως και τις βαθμολογίες, υπάρχουν οι εντυπώσεις. Η εικόνα που βγάζει η κάθε ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και η προβληματική. Ακόμα κι αυτή που δεν είναι στα καλά της. Το μουντ που βγάζει και μεταδίδει στον θεατή. Για να το κάνουμε λοιπόν πενηνταράκια, οι ομάδες ακόμα κι όταν είναι στα κάτω τους, οφείλουν να διατηρούν την ταυτότητά τους, τη φυσιογνωμία τους.

Η Λίβερπουλ φερ' ειπείν. Παραπαίει σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Να μασάς και να φτύνεις είναι το θέαμα που προσφέρει σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Διατηρεί όμως τη φυσιογνωμία της. Εχει καταρχήν το σπίτι της. Εχει ένα «Ανφιλντ» πάντα γεμάτο. Εχει τον αρχηγό της τον Στιβ Τζέραρντ. Εστω κι αν τις περισσότερες φορές είναι σαν τον μαρμαρωμένο βασιλιά. Εχει μια ποδοσφαιρική αναφορά στο πρόσωπο του Σουάρες. Εχει κάπου να στρέψει το βλέμμα του αυτός που πάει στο γήπεδο. Φτώχυνε η Λιβερπουλ. Οσους μπορούσε να πουλήσει με πρώτο και καλύτερο τον Τόρες τους πούλησε. Κράτησε όμως στο «Ανφιλντ» τα ιερά και τα όσια. Και δίπλα στον Τζέραρντ πήρανε τον Σουάρες για να συμβολίζει το μέλλον και την ελπίδα.

Κατ' αντιστοιχία, λοιπόν, ποια είναι η ταυτότητα και η φυσιογνωμία του σημερινού Παναθηναϊκού; Το άδειο ΟΑΚΑ; Ή ο Σισοκό και ο Κουίνσι; Εβλεπες αυτό το πράμα στο «Ολίμπικο» και σ' έπιανε πονοκέφαλος. Πόναγε το μυαλό σου, όπως λένε οι ΠΑΟΚτσήδες. Ποδόσφαιρο καταρχήν σημαίνει πάθος. Σημαίνει τρεχάλα, δίψα για τη νίκη. Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι λες και βρίσκεται σε καταστολή. Και πέρα απ όλα τα άλλα (ποιότητα κλπ.) λείπει από αυτόν τον Παναθηναϊκό η ταυτότητα που λέγαμε.

Λείπει ο Καραγκούνης (φωτό). Με τις υπερβολές και τις υστερίες του. Να πάρει την μπάλα και μόλις τον ακουμπήσουνε να κάνει δέκα τούμπες. Να σηκώνει τα χέρια και να διαμαρτύρεται. Να σηκώνει τα μανίκια όταν μπαίνει αλλαγή. Να φοράει το περιβραχιόνιο στον συμπαίκτη του όταν βγαίνει σαν αλλαγή. Λείπει από αυτόν τον Παναθηναϊκό ένα σημείο αναφοράς. Λείπει ο αρχηγός, που θα ταρακουνήσει και θα ξυπνήσει τους συμπαίκτες του. Λείπει μαζί με όλα τα άλλα αυτός που θα κάνει την ομάδα να έχει σημείο αναφοράς.

 

Ούτε καν ένας Αλαφούζος δεν υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ.

-Οbserver

Και οι υπερήλικες έχουν δικαίωμα στη ζωή και την εργασία

ΚΡΙΜΑ κι άδικο. Ολοι έχουνε πέσει απάνω τους υπαλλήλους της Βουλής για να τους φάνε. Οτι παίρνουνε δεκαέξι μισθούς. Οτι παραμένουν καλοπληρωμένοι. Οτι αν τύχει (που δεν έχει τύχει ποτέ) να πάνε μια μέρα όλοι στη δουλειά τους, δεν υπάρχουνε γραφεία για να τους χωρέσουνε και καρέκλες για να κάτσουνε. Ευαγγελάτος και Χατζηνικολάου μ' ένα στόμα με τους χαρακτηρίζουν σαν «την πλέον προνομιούχα πάστα δημοσίων υπαλλήλων». Εγώ λοιπόν έχω να πω τούτο: Λαϊκισμός και μικρότητες, απέναντι σε σκληρά εργαζομένους. Ενα και μόνο παράδειγμα είναι αρκετό. Ο Μανώλης Μαυρομάτης. Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης, γκεστ σταρ σε ταινίες, πρώην ευρωβουλευτής και πολλά άλλα.

Ο Μαυρομάτης δούλευε στην ΥΕΝΕΔ πριν ακόμα εκπέμψει η τηλεόραση στην Ελλάδα. Είχε ανακαλύψει τα «Νέα» και το «Βήμα» πριν από τον Λαμπράκη. Βάσκανος μοίρα τον έφερε τώρα στην όγδοη δεκαετία της ζωής του να δοκιμάζεται από την ανεργία (σ.σ. αναφέρεται ως γεννηθείς το '41, αλλά και η Ζωζώ Σαπουντζάκη (φωτό) τα ίδια έλεγε). Διορίστηκε λοιπόν υπάλληλος στη Βουλή. Τι να κάνουμε δηλαδή με τους υπερήλικες; Να τους ρίξουμε στον αποτεφρωτήρα; Δεν έχουνε δικαίωμα στη ζωή και την εργασία;

Ο διορισμός άλλωστε του Μανώλη Μαυρομάτη έχει και τη σκοπιμότητά του. Αποτελεί το πλέον ζωντανό παράδειγμα για την αναγκαιότητα της αύξησης των ορίων ηλικίας. Ενδέχεται μάλιστα να αποτελέσει και μονάδα μέτρησης. Από τα 67 που ανέβηκε το όριο τώρα με το μνημόνιο να το πάνε αυτόματα στα 71 που είναι σήμερα ο Μανόλο. Του χρόνου που θα πάει ο Μαυρομάτης 72 στα 72 και το όριο μέχρι να φτάσει τα εκατό. Αλλο αν ο Μαυρομάτης θα δουλεύει στη Βουλή μέχρι τα 120.

Επειδή δεν το άκουσε και το αγνόησε, χαρακτηρίστηκε εγκληματίας

ΑΥΤΟ που έγινε με τον Καραμελίδη πράγματι δεν έχει προηγούμενο. Αν μια ομάδα, ένας παράγοντας βγει και κάνει δηλώσεις για τη διαιτησία, γίνεται αμέσως τσουβαλιαστός από την Πειθαρχική Επιτροπή. Οπως έχει γίνει με τη Συμμαχία αλλά και με άλλους. Αυτό λοιπόν που δεν μπορούν να κάνουν οι θιγόμενοι το έκανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Αυτός που ορίζει τους διαιτητές. Είπε ότι ο Κουκουλάκης στο Αρης-Βέροια έκανε εγκλήματα. Ο Καραμελίδης βέβαια είναι και πρόεδρος της ΕΠΣ Βέροιας.

Πρόσφατα, μάλιστα, όταν τον είχανε βγάλει να μιλήσει στην τηλεόραση το πήγε ακόμα παραπέρα. Σχετικά δηλαδή με τις δυσκολίες της θέσης, ότι «εγώ είμαι Βέροια». Δήθεν δηλαδή ότι δεν μπλέκομαι με Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς. Και βγήκε και είπε φόρα παρτίδα «εγώ είμαι Βέροια» για να τα ακούσουνε και να το εμπεδώσουνε οι διαιτητές. Ο Κουκουλάκης λοιπόν που δεν το άκουσε και το αγνόησε, χαρακτηρίστηκε εγκληματίας. Κι ότι Κουκουλάκης την έφαγε τη Βέροια, ουδεμία αντίρρησης. Ας έβγαινε όμως να το έλεγε ο Αρβανιτίδης. Ο Καραμελίδης τι έχασε από τη διαιτησία του Κουκουλάκη; Την τσόχα ή τα ραφτικά;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως μετά από Γλύκο και Περιστερίδη ο Σάντος θα πρέπει να επανεξετάσει την περίπτωση Νικοπολίδη;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags