Facebook Pixel "Γιατί δεν μιλάω στους δημοσιογράφους"
| 2012-11-11 14:12:00

"Γιατί δεν μιλάω στους δημοσιογράφους"

"Γιατί δεν μιλάω στους δημοσιογράφους"

Ο Γιώργος Παράσχος μιλάει για τη νίκη του Λεβαδειακού επί του Αρη, την "τρελή" γκίνια της ομάδας του, τους στόχους των Βοιωτών αλλά και το μεγάλο παράπονο που έχει για τους δημοσιογράφους.

Κόουτς, τι συνέβαινε στα προηγούμενα παιχνίδια και η ομάδα σας, παρά το γεγονός ότι είχε δεκάδες τελικές, δεν μπορούσε να σκοράρει;

Ξέρετε πολύ καλά ότι στο ποδόσφαιρο μεγάλο ρόλο παίζει και η τύχη. Για τη δική μας ατυχία πραγματικά τι μπορεί να πει κανείς; Εχουμε τα περισσότερα δοκάρια, ποτέ η μπάλα δεν πάει δοκάρι και μέσα. Ακόμα και χθες το σουτ του Ροτζέριο σε κενή εστία δοκάρι πήγε. Εν πολλοίς ευθύνονται και οι ποδοσφαιριστές μας. Ο Πόι χθες αντί να κάνει ένα απλό πλασέ, προσπαθεί να σκοτώσει τον τερματοφύλακα. Από την άλλη κάθε λάθος το πληρώνουμε ακριβά. Ο Αρης έβαλε γκολ από σέντρα 50 μέτρων και τρέχαμε από το πουθενά.

Υπήρχε, άρα, και μεγάλη πίεση...

Είναι λογικό να υπάρχει και πίεση. Φάνηκε και χθες. Κυκλοφορούσαμε καλά την μπάλα αλλά δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι παίζαμε με παίκτη παραπάνω, είχαμε μία νευρικότητα φανερή. Δεν μπορούμε γενικά να σηκώσουμε κεφάλι, τρώμε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Και παρά το γεγονός ότι δημιουργούμε, όπως και εσείς είπατε, πολλές ευκαιρίες, δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Είναι τρελό αυτό.

Ο στόχος της ομάδας ήταν υψηλός στην αρχή της σεζόν, μιλήσατε για πλέι οφ. Παραμένει ο ίδιος;

Εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτά είναι λόγια των παραγόντων. Εγώ ήμουν από την αρχή συγκρατημένος διότι ήξερα ότι άλλαξε όλη η επιθετική γραμμή της ομάδας. Εφυγε ο Σουμπίνιο, έφυγε ο Πόποβιτς, έφυγε ο Φαβάλι ενώ και ο Ναπολεόνι είναι φευγάτος. Ξεκινήσαμε μία εντελώς νέα προσπάθεια. Η φετινή μας ομάδα βέβαια είναι καλύτερη από την περσινή αλλά και πέρυσι, αν θυμάστε, κάναμε 34 γκολ, αριθμός μεγάλος για επαρχιακή ομάδα.

Που μπορείτε να φτάσετε φέτος;

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πιστεύω ότι η χθεσινή μας νίκη θα βοηθήσει και ψυχολογικά τα παιδιά. Μπήκε στην ομάδα και ο Ρομέου ο οποίος θα μας ενισχύσει. Αυτό που θέλουμε είναι να βρούμε έναν κλασικό σέντερ φορ για να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Και τον Δεκέμβριο αυτή η αναζήτηση είναι πολύ δύσκολη. Θα δούμε που θα φτάσουμε.

Το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος πως το κρίνετε;

Να πω την αλήθεια το περίμενα χειρότερο. Έχουν μπει σε πολλές ομάδες πολλά νέα παιδιά και γενικότερα διάγουμε μία περίοδο ανακατατάξεων. Παρόλα αυτά ομάδες όπως ο Πλατανιάς, η Κέρκυρα, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος έχουν εκπλήξει ευχάριστα. Γίνονται επίσης πολύ ωραία παιχνίδια. Τον Παναθηναϊκό δεν περίμενα τόσο κακό. Γενικά νομίζω ότι τα πράγματα, όσον αφορά, το επίπεδο, εξελίσσονται καλύτερα από ότι περίμενα.

Γιατί τελευταία αποφεύγεται τους δημοσιογράφους και τις συνεντεύξεις;

Εχω ενοχληθεί πολύ. Από την 2η αγωνιστική κιόλας μπήκαμε στο τριπάκι της αμφισβήτησης. Ηρθε και η δημόσια κριτική που έκανα μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και όλοι στράφηκαν εναντίον μου. Και τι είπαμε; Την αλήθεια είπαμε όπως την είδαμε μέσα στο γήπεδο. Είπαν διάφορα χωρίς να εξετάσουν τι ποδόσφαιρο έπαιζε και παίζει αυτή η ομάδα, τι δουλειά έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Το μόνο που έκαναν αρκετοί συνάδελφοί σου ήταν να αμφισβητούν και αυτό με έχει ενοχλήσει πάρα πολύ. Ξέρετε πάντως ότι εγώ στην καριέρα μου δεν έχω φοβηθεί ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα.

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζετε μία ομάδα στην οποία αγαπηθήκατε ιδιαίτερα. Είναι ιδιαίτερα τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ για σας;

Πάντα πηγαίνω με πολύ ευχάριστα συναισθήματα στην Κρήτη. Παρά το γεγονός ότι στον ΟΦΗ έμεινα μόλις ένα χρόνο δέθηκα με τους ανθρώπους του. Κάναμε επιτυχίες και η αγάπη του κόσμου στο Ηράκλειο με έχει σημαδέψει θετικά.

Για πόσο ακόμα θα είστε στους πάγκους κόουτς;

Οπως σου είπα και πριν, με ενοχλούν πολλά στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω ακόμα πόσα θα αντέξω. Θα ήθελα να προπονήσω ακόμα δύο-τρία χρόνια αλλά πλέον οι συνθήκες χειροτερεύουν διαρκώς. Πιστεύω όμως ότι θα αντέξω και θα είμαι στο ποδόσφαιρο για κάποιο διάστημα ακόμα. Ετσι και αλλιώς η ζωή μου γύρω από αυτό το άθλημα κινείται δεκαετίες τώρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags