Facebook Pixel Λορένθο έπεσε, Πεδρόσα νίκησε!
| 2012-11-11 17:16:00

Λορένθο έπεσε, Πεδρόσα νίκησε!

Λορένθο έπεσε, Πεδρόσα νίκησε!

Ο Ντάνι Πεδρόσα πήρε την έβδομη νίκη του φέτος στη Βαλένθια σε έναν επεισοδιακό αγώνα. Τρίτη θέση για τον Κέισι Στόνερ στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

Η βρεγμένη πίστα στη Βαλένθια προκάλεσε σπαζοκεφαλιά σε οδηγούς και ομάδες του MotoGP. Σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές εκκίνησαν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, φορώντας ελαστικά για βροχή.

Μόνο ο παγκόσμιος πρωταθλητής αποδείχθηκε... θαρραλέος και ξεκίνησε με σλικ ελαστικά. Ένα γκρουπ οδηγών μπήκαν στα πιτ για να αλλάξουν ελαστικά και πήραν εκκίνηση από τα πιτ.

Ανάμεσα τους και ο Ντάνι Πεδρόσα, ο τελικός νικητής. Ο οδηγός της Repsol Honda πανηγύρισε στο τέλος την έβδομη φετινή νίκη, μια περισσότερη από τον Λορένθο. Τι απέγινε ο Λορένθο; Περίμενε να ζεσταθούν τα ελαστικά του και πέρασε σταδιακά στην πρώτη θέση. Πήγαινε για μια άνετη νίκη, όταν είχε επικίνδυνη πτώση δίχως να τραυματιστεί. Πτώση είχε αργότερα και ο Καλ Κράτσλοου (Tech 3 Yamaha) και ενώ ήταν δεύτερος.

Δεύτερος πίσω από τον Πεδρόσα ήταν ο αντικαταστάτης του Μπεν Σπις στη Yamaha, Κατσουγιούκι Νακασούγκα και τρίτος ο Κέισι Στόνερ. Ο Αυστραλός οδηγός της Repsol Honda προσπέρασε στους τελευταίους γύρους τον Άλβαρο Μπαουτίστα της Gresini Honda. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του με τη σύζυγο του, την Αντριάνα Στόνερ να ανεβαίνει στα... κάγκελα, ανεμίζοντας μια σημαία της Αυστραλίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως πρώτος έστριψε ο Αλεϊς Εσπαργκαρό της Aspar Aprilia. Πρώτη φορά οδήγησε αγώνα MotoGP στην καριέρα του. Τέλος ο Βαλεντίνο Ρόσι πήρε την 10η θέση στην τελευταία εμφάνιση του με τη Ducati.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags