Facebook Pixel Ποιος Θανάσης;
| 2012-11-13 15:13:00

Ποιος Θανάσης;

Ποιος Θανάσης;

Είχαμε που είχαμε ανέκαθεν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τους Παπαδόπουλους που ζωή να 'χουν αυξάνονται και πληθύνονται, μας προέκυψαν εσχάτως και οι Καραγκούνηδες και όπως πηγαίνει η δουλειά βλέπω να μπερδεύουμε τα μπούτια μας! Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.

Αυτός, βεβαίως, είναι ένας κίνδυνος ο οποίος προς το παρόν εξέλιπε, καθότι η υπόθεση είναι under control που λένε και στο καινούργιο χωριό του αρχηγέτη της δυναστείας των Καραγκούνηδων: ο Γιώργος κατοικοεδρεύει πλέον στο «Κρέιβεν Κότατζ» του Φούλαμ, οπότε ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα!

Ανοιχτός, εννοώ, είναι ο δρόμος για τον Θανάση Καραγκούνη, ο οποίος κλέβει την παράσταση όσο ο ξενιτεμένος «Τυπάρας» αγωνίζεται στην Premier League και όσο ο αδερφός του επέστρεψε μεν από την ξενιτιά και, απλώς, δεν αγωνίζεται!

Ο μικρός αδερφός του καινούργιου σταρ του Ατρόμητου, ο Βασίλης, με το που γύρισε από την Ουντινέζε εντάχθηκε στον Ολυμπιακό, αλλά ατύχησε, διότι στην κλασική θέση του (στόπερ) ο Ζαρντίμ έχει τόσες εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να φτιάξει όχι δυάδα αλλά ολόκληρη ενδεκάδα!

Για να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά, η σκούφια του αρχηγού της εθνικής ομάδας βαστάει από τον Πύργο, ενώ οι νεότεροι Καραγκούνηδες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Λαμία, απ' όπου πήραν το ταλέντο τους και το κατέβασαν στη δυτική όχθη!

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και για να μη θεωρηθούν οι αδελφοί Καραγκούνη αλαζόνες, η έκφραση περί μεταφοράς του ταλέντου δεν είναι βεβαίως δική τους, αλλά εκστομίστηκε από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, στην περιβόητη «decision» της 8ης Ιουλίου του 2010, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να παίξει στους Μαϊάμι Χιτ, με την παροιμιώδη (και για την κομπορρημοσύνη της) δήλωση «taking my talents to South Beach»!

O γεννημένος το 1991 μεσοεπιθετικός Θανάσης Καραγκούνης πήρε το ταλέντο του από τον Φωκικό και το πήγε στο Περιστέρι, όπου αργότερα το κουβάλησε και ο (κατά τρία χρόνια νεαρότερος) Βασίλης: λίγοι αργότερα ο μικρός το εξήγαγε στην ομάδα primavera της Ουντινέζε, της οποίας, μάλιστα, (βαδίζοντας στα παλιά ρωμαϊκά χνάρια του Χούτου) διετέλεσε αρχηγός!

Τον Ιούνιο του 2012 ο Καραγκούνης τζούνιορ παλιννόστησε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, όπου βεβαίως θα περιμένει κι αυτός (όπως ο Λυκογιάννης) να αρπάξει την ευκαιρία, καθότι σε αυτό το επίπεδο «αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας»!

Δεν ξέρω εάν κάποια στιγμή συνευρεθούν και οι τρεις Καραγκούνηδες στη Super League, πάντως αυτή η συνάντηση θα έχει μεγάλο σουξέ, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το καθιερωμένο πλέον «Καραγκούνικο Αντάμωμα» που έγινε πριν από δυο μήνες στην Πύλη Τρικάλων...

Εκεί οι Καραγκούνηδες όλης της Ελλάδας έβγαλαν από τα μπαούλα τους τις παλιές πλουμιστές ενδυμασίες τους και έσυραν τον χορό, τον οποίον ακολούθησε με κάποια καθυστέρηση ο Θανάσης: καθυστερημένος αλλά τόσο γρήγορος και αποτελεσματικός που κατάφερε μέσα σε μία εβδομάδα να γίνει ο πρώτος σκόρερ του Ατρόμητου και ο... πηδαλιούχος της εξόδου της περιστεριώτικης λέμβου από την κρίση, την αμφιβολία και τα σενάρια!

Στο στυλ Φίλιππος και Ναθαναήλ ή Τομ και Τζέρι, το δίδυμο της επιτυχίας στο Περιστέρι αποτελείται από τον Κούτσι και τον Καραγκούνη: ο κατά οκτώ χρόνια νεότερος Θανάσης ως παλαιότερος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στον Κοσοβάρο (με φινλανδική υπηκοότητα) επιθετικό και αυτή η χημική ένωση απέβη ιδανική και έλυσε τα μάγια που στοίχειωναν την ομάδα επί έξι συναπτές αγωνιστικές!

Ο Ατρόμητος που προερχόταν από πέντε ισοπαλίες και μία ήττα πέτυχε δυο νίκες στη σειρά, βρίσκοντας τις επιθετικές λύσεις από τους μη συνήθεις υπόπτους και δη από τον Καραγκούνη, ο οποίος εάν είχε εστιατόριο θα 'χε κλείσει όλους τους ανταγωνιστές του!

Ως γνωστόν, τα εστιατόρια αξιολογούνται με την αναλογία ποιότητα - τιμή και εάν ο Θανάσης βαθμολογηθεί με τη συνάρτηση χρόνος συμμετοχής - γκολ, τότε θα σαρώσει τους χρυσούς (ποδοσφαιρικούς) σκούφους: έχει παίξει σε έξι από τα δέκα ματς και σε 201 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να βάλει δυο γκολ και να πάρει για πάρτη του έξι βαθμούς!

Μ' αυτά και μ' αυτά οι Καραγκούνηδες δεν λείπουν ποτέ: για κάθε (απλώς συνεπώνυμο) Γιώργο που μετανάστευσε στην Αγγλία και για κάθε (μικρότερο αδερφό) Βασίλη, ο οποίος περιμένει ένα σήμα από τον Ζαρντίμ, θα υπάρχει ένας Θανάσης να κρατά ψηλά το Καραγκούνικο λάβαρο και να αποτελεί την ποδοσφαιρική μετενσάρκωση του Βέγγου!

Στην παλιά κινηματογραφική κωμωδία ο τίτλος ήταν «Ποιος Θανάσης;» και αυτή η ερώτηση έχει εδώ και δύο αγωνιστικές μία απάντηση που είναι τόσο σαφής ώστε εκλείπει κιόλας ο κίνδυνος να μπερδέψουμε τα μπούτια μας με τους λεγάμενους...

Ο Θανάσης, ο Καραγκούνης!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags