Facebook Pixel Ενα από τα must του πολιτισμού
| 2012-11-13 15:18:00

Ενα από τα must του πολιτισμού

Ενα από τα must του πολιτισμού

Μαραθώνιος και Ελλάδα είναι ένα και το αυτό. Και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Εδώ γεννήθηκε, εδώ έγινε κάτι μεγάλο και θρυλικό. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Μαγεύει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Για μυριάδες ανθρώπων, σε κάθε άκρη της γης, αποτελεί μοναδικό όνειρο ζωής να μπορέσουν να σταθούν κάποτε στην αφετηρία του στον τύμβο ή να τον παρακολουθήσουν έστω σαν θεατές. Η κλασική διαδρομή είναι μέσα στα must που θα ήθελαν πολλοί.

Πάρα πολλοί, που τους ακολουθούν ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ανθρωποι κυρίως μορφωμένοι, κοινωνικά ενημερωμένοι και πολιτισμικά ξεχωριστοί. Είναι ο κόσμος που έχει τεράστιες δυνατότητες να διεισδύσει η Ελλάδα, αντί να προσελκύει κάθε ξεπεσμένο αλκοολικό από όπου γης. Είναι τεράστια γκάφα μας που δεν αξιοποιήσαμε τόσες δεκαετίες τον πολιτισμό μας. Αλλά δεν είναι η μοναδική... Για πολλούς ήταν απίστευτη η επιτυχία του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας προχθές.

Οσοι εκπλήσσονται, δεν έχουν αξιολογήσει μέσα τους τη δυναμική της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι όσοι έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως η Ελλάδα μπορεί να πουλάει μόνο σκουπίδια κάθε λογής και να θεοποιεί την αρπαχτή μέσω της φτήνιας! Εχουμε πλούτο και πουλάμε κακομοιριά. Μέχρι να συμβούν -αραιά και πού- λαμπερά γεγονότα όπως αυτό της Κυριακής, για να μας υπενθυμίζουν πόσο ανόητοι είμαστε. Σαν τον Μαραθώνιο η Ελλάδα έχει χιλιάδες πολιτισμικά στολίδια να αραδιάσει. Για να μαγνητίσει και να υπενθυμίσει. Να μαγνητίσει την ποιότητα και να υπενθυμίσει ποιος γέννησε την ποιότητα!

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags