Facebook Pixel Προς ΣΥΡΙΖΑ ο Ραγκούσης
| 2012-11-14 23:57:00

Προς ΣΥΡΙΖΑ ο Ραγκούσης

Προς ΣΥΡΙΖΑ ο Ραγκούσης

Άνοιγμα στον πολιτικά ορφανό πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του στο θέμα της Ιθαγένειας που αντιδρά όπως και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ μιλά για το μοναδικό προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων ετών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητα του, ο Νόμος Ραγκούση αποτελεί το μόνο σχετικά προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων. Οι νέοι που, είτε έχουν γεννηθεί είτε έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από τη χώρα μας. Κατά συνέπεια, ο δεσμός τους με την Ελλάδα είναι προφανής σε βαθμό που ο όρος “μετανάστες δεύτερης γενιάς” να είναι εσφαλμένος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής. Το να αποστερούνται αυτοί οι χιλιάδες συμπατριώτες μας τα θεμελιώδη δικαιώματά τους δεν αποτελεί μόνο πράξη κατάφωρης αδικίας, αλλά υπονομεύει τη συνοχή της κοινωνίας στο σύνολο της. Η ένταση των διακρίσεων και των διαχωρισμών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά γεννάει βαρβαρότητα και συγκρούσεις».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση και μεταξύ των κομμάτων της συμπολίτευσης από Δηλώσεις Φώφη Γεννηματά και ΔΗΜΑΡ στις οποίες απάντησε η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος αντιπαρατίθεται και με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Υπενθυμίζουμε στους πάντες ότι βάσει του Συντάγματος είναι υποχρεωτική η πιστή τήρηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας. Ο νόμος πρέπει – αναγκαστικά πλέον -να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, που θα είναι – εξίσου αναγκαστικά- συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωποςπροσθέτει: « Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία, αλλά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι! Πληροφορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει τίποτε το «προοδευτικό» σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη σε όποιον θέλει να μπει και να εγκατασταθεί, χωρίς έλεγχο και χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags