Facebook Pixel Η Μπάρι Τάουν και ο αχρείος ιδιοκτήτης της
| 2012-11-16 00:30:00

Η Μπάρι Τάουν και ο αχρείος ιδιοκτήτης της

Η Μπάρι Τάουν και ο αχρείος ιδιοκτήτης της

Tην ώρα που οι εορτασμοί για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Σουόνσι συμπίπτουν με την πιο πετυχημένη περίοδο στην ιστορία του συλλόγου, η ύπαρξη μιας άλλης ομάδας από την Ουαλία απειλείται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της.

Σαράντα μίλια ανατολικά του Σουόνσι, η Μπάρι Τάουν κινδυνεύει με αποχώρηση από την Ουαλική Λίγκα χάρη στα τερτίπια του προέδρου και ιδιοκτήτη της, Στούαρτ Λόβερινγκ.

Ο προαναφερθείς κύριος απέδειξε για ακόμα μια φορά πως σπάνια υπάρχει συναισθηματική σχέση μεταξύ των ιδιοκτητών και του ποδοσφαίρου ανακοινώνοντας το εξής: Αν δεν καταφέρει να πουλήσει το σύλλογο πριν τα Χριστούγεννα τότε σκοπεύει να τον αποσύρει από το πρωτάθλημα.

Με αυτή την κίνηση θα εξασφαλίσει την υστεροφημία του μιας και όλοι θα τον μνημονεύουν ως τον άνθρωπο που εξόντωσε την Μπάρι Τάουν. Η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η επιτροπή των φίλων της ομάδας και η οποία είχε την στήριξη του βουλευτή της περιοχής, απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες με τον ιδιοκτήτη να απαιτεί γύρω στις 170,000 λίρες.

Ο ουαλικός σύλλογος περιήλθε στα χέρια του Στούαρτ Λόβερινγκ τον Δεκέμβριο του 2003 όταν και πλήρωσε 125,000 λίρες για να αποπληρώσει το χρέος. Τελικά αποδείχθηκε ότι οι προθέσεις του επιχειρηματία δεν ήταν αγνές καθώς στα εννιά χρόνια της παρουσίας του οι φίλοι της Μπάρι Τάουν έχουνε συλλέξει αρκετές δυσάρεστες εμπειρίες.

Ανάμεσα σε αυτές ένας υποβιβασμός, μια προσωρινή αλλαγή έδρας λόγω της άρνησης του να πληρώσει ενοίκιο η ομάδα και η δημιουργία της Μπάρι FC από άτομα που εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια τους για τις κινήσεις της ιδιοκτησίας.

Η πρόσφατη απόπειρα πώλησης του ουαλικού συλλόγου δεν είναι η πρώτη. Ο Στούαρτ Λόβερινγκ έχει προσπαθήσει σε αρκετές περιπτώσεις να ξεφορτωθεί την Μπάρι Τάουν στοχεύοντας να αποκομίσει κέρδος αλλά οι προσπάθειες του ήταν πάντοτε ανεπιτυχείς.

Από τον Σεπτέμβρη του 2011 τον σύλλογο διοικεί και χρηματοδοτεί η Επιτροπή Φιλάθλων της Μπάρι Τάουν. Οι φίλοι της ομάδας ελπίζουν πως η Μπάρι Τάουν θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ως μια οντότητα που στηρίζεται στην κοινότητα και όχι σε αχρείους ιδιοκτήτες.

Ο Στούαρτ Λόβερινγκ κατάφερε να ισχυροποιήσει τη θέση του απολύοντας τον επί πολλά έτη γραμματέα Ντέιβιντ Κόουλ, για να αναλάβει ο ίδιος τον ρόλο. Με αυτή την κίνηση διασφάλισε ότι νομικά μπορεί να αποσύρει όποτε θέλει την ομάδα από το πρωτάθλημα.

Αν και το εξωαγωνιστικό μέλλον της Μπάρι παραμένει αβέβαιο οι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές συνεχίζουν να δίνουν ελπίδα στους φιλάθλους φτάνοντας στον τρίτο γύρο του Ουαλικού Κυπέλλου το περασμένο σαββατοκύριακο. Η εντός έδρας αναμέτρηση τον επόμενο μήνα με τον Έλι Ρέιντζερς θα αποφέρει κάποια πολυπόθητα οικονομικά οφέλη.

Αν και κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Μπάρι Τάουν, ο Πωλ Άσλει Τζόουνς, ο οποίος ανέδειξε την ιστορία στο περιοδικό When Saturday Comes, θεωρεί ότι υπάρχουν κοινά σημεία με την πορεία της Σουόνσι.

Και αυτό γιατί ο δρόμος για την επιτυχία άνοιξε όταν η κοινοπραξία των φιλάθλων της Σουόνσι μαζί με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στην πόλη έδιωξαν τον ιδιοκτήτη Τόνι Πέτι το 2002. Οι φίλοι της Μπάρι ευελπιστούν πως οι προσπάθειες τους θα στεφθούν από ανάλογη επιτυχία , βγάζοντας από τη μέση τον Στούαρτ Λόβερινγκ.

Πηγή: othersidefootball.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags