15/11/12 - 22:35

«Πέρυσι αποθέωναν τον Φερέιρα και τώρα φταίει για όλα»

«Πέρυσι αποθέωναν τον Φερέιρα και τώρα φταίει για όλα»
27.956views

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην κάμερα της Nova ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι η νίκη. Τι λέει ο τεχνικός του Δικεφάλου για την αποχώρηση του Φερέιρα.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου αρχικά μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε από την αρχή της εβδομάδας με τις απουσίες διεθνών και τραυματισμών.

«Ήταν μια εβδομάδα που η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε μπορέσει μέχρι τώρα να δουλέψουμε συγκεντρωμένα κι όπως θα θέλαμε, από την άποψη ότι λείπανε πολλοί ποδοσφαιριστές με τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες. Σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) έχουν γυρίσει μερικοί, περιμένουμε να ενσωματωθούν κι ο Λάζαρ με τον Κουμάλο αύριο ώστε η ουσιαστική προπόνηση για εμάς θα είναι η αυριανή όπου θα κοιτάξουμε κάποια πράγματα για τον αντίπαλό μας, κάποια πράγματα για την τακτική μας, τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο ώστε να εμφανιστούμε πολύ καλοί στο παιχνίδι της Κυριακής».

- Επαρκεί ο χρόνος;
«Φυσικά και όχι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Θα θέλαμε, ειδικά αυτές τις εβδομάδες που έχουμε τα δυο πολύ μεγάλα παιχνίδια, να ήταν όλοι οι ποδοσφαιριστές εδώ. Εντάξει . υπάρχει ένα πλάνο συγκεκριμένο. Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές μας είναι πειθαρχημένοι, αυτά τα πράγματα που θα δεχτούν από εμάς θα τα λειτουργήσουν και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

- Σ' επίπεδο προβλημάτων με τις απουσίες αλλά και τις επιστροφές (;) παικτών;
«Ο Λόρενς κι ο Γεωργιάδης δεν υπολογίζονται. Ο Ρομπέρ δείχνει από χτες (σ.σ. από το φιλικό της Τετάρτης) ότι μπορεί να μας βοηθήσει, ο Γκαρσία δεν μπορούμε - ακόμα - να αισθανόμαστε σίγουροι, είναι κάτι που θα φανεί μετά και την αυριανή προπόνηση».

- Με αφορμή την αναφορά σας στον χτεσινό, φιλικό αγώνα με τη δεύτερη ομάδα, είδατε αρκετούς, νεαρούς ποδοσφαιριστές - δεν ήταν η πρώτη φορά φυσικά - είδατε κάτι ξεχωριστό, σας έμεινε κάτι το ιδιαίτερο;
«Αυτό που μ' ενδιαφέρει εμένα μέσα από αυτά τα φιλικά παιχνίδια είναι όταν έχουμε τόσους νεαρούς ποδοσφαιριστές να βλέπουμε μέσα στα παιχνίδια να έχουν λίγη ένταση ποιοι εξελίσσονται, ποιοι μπορούν να πάρουν ευκαιρία, να δούμε και το κάτι διαφορετικό. Έμεινα ικανοποιημένος, υπάρχουν πράγματα που μου άρεσαν, υπάρχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές που μπαίνουν περισσότερο στο μυαλό μου».

- Την Κυριακή σας περιμένει η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα σχετικά ιδιαίτερη για εσάς - όχι ότι είναι η πρώτη φορά που την αντιμετωπίζετε σαν προπονητής αλλά υπήρξατε ποδοσφαιριστής της - και με ιδιαιτερότητες στον συγκεκριμένο αγώνα λόγω αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας και μ' έναν προπονητή, τον κ. Ρότσα, τον οποίο γνωρίζετε αρκετά καλά. Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά;
«Πρώτα απ' όλα, για το πρώτο σκέλος, όταν είσαι στο χώρο του ποδοσφαίρου κι ειδικά από τη θέση του προπονητή πάντα θα βρεθείς αντιμέτωπος με ομάδες που έχεις παίξει είτε που έχεις δουλέψει ως προπονητής, άρα θεωρώ ότι αυτό για μένα είναι αυτονόητο. Από εκεί και πέρα, στον αντίπαλο πάγκο θα είναι ένας προπονητής τον οποίο τον είχα αρκετά χρόνια και τον εκτιμώ ιδιαίτερα κι έχουμε και πάρα πολύ καλή σχέση. Ωστόσο, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον της ομάδας του κι αυτό είναι δεδομένο ότι θα κοιτάξω κι εγώ και όλοι μας. Κάθε αλλαγή προπονητή εξαρτάται από το πώς λειτουργούσε η ομάδα μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι γενικά στη χώρα μας, στο θέμα των προπονητών υπάρχει μια υπερβολή και για τα πάντα για ότι συμβαίνει στiς ομάδες πάντα φταίνε οι προπονητές. Νομίζω ότι θα πρέπει ν' αξιολογείται πάρα πολύ καλά από τους παράγοντες η δουλειά που κάνει ο κάθε προπονητής και μετά να παίρνονται οι αποφάσεις. Όταν ένας προπονητής δουλεύει καλά νομίζω ότι πρέπει να στηρίζεται, όταν αντιλαμβανόμαστε ότι δε δουλεύει καλά θα πρέπει ν' απομακρύνεται. Είναι λίγο περίεργο αυτό το φαινόμενο που υπάρχει στον ελληνικό χώρο. Νομίζω ίσως να είμαστε και η πρώτη χώρα από τις προηγμένες ευρωπαϊκά, ότι για τα πάντα φταίνε οι προπονητές. Επειδή, πέρυσι βρέθηκα σ' ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ σ' εκείνο το 3-2, θυμάμαι τριάντα - σαράντα χιλιάδες κόσμου ν' αποθεώνει τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, τον κ. Φερέιρα και σήμερα για όλα να φταίει ο κ. Φερέιρα. Θεωρώ ότι αυτό το πράγμα κάποια στιγμή, αυτή η υπερβολή που υπάρχει στην Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει. Οι προπονητές είναι αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους αλλά δεν ευθύνονται για τα πάντα. Αυτό δε σημαίνει ότι παίρνω το μέρος του κ. Φερέιρα γιατί δεν μπορώ ν' αξιολογήσω εγώ τη δουλειά του. Αλλά νομίζω ότι είναι ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να το . χαλαρώσουμε λίγο στην Ελλάδα . Πρέπει να καταλάβουμε ότι κι οι προπονητές είναι ένα μέρος του παιχνιδιού κι όχι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για τα πάντα».

- Συγνώμη που σας διακόπτω αλλά στις ιδιαιτερότητες υπάρχει και μια ακόμη η οποία δε συναντάται τόσο συχνά, όπως το ν' αντιμετωπίζει ένας προπονητής μια ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο γιος του, δεν είναι τόσο σύνηθες.
«Δε θεωρώ ότι ακόμη είναι σ' αυτό το επίπεδο γιατί ο Χρήστος ακόμη προσπαθεί να ενσωματωθεί στην ομάδα, να κερδίσει ευκαιρίες, άρα τουλάχιστον τέτοιο άγχος δεν το έχω γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι κάθε γονιός κοιτάει το καλό του παιδιού του. Αλλά νομίζω ότι δεν έχω τέτοιο άγχος γιατί ο Χρήστος δεν είναι - ακόμη - ενεργό μέλος στην πρώτη ομάδα. Εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει και να τον βρω μπροστά μου. Τώρα για το παιχνίδι, προσπαθούμε ν' αναλύσουμε τον αντίπαλό μας . Σίγουρα αυτή η αλλαγή προπονητή μπορεί να φέρει και κάποιες αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε είτε αφορά πρόσωπα είτε αφορά τακτική. Εμείς κοιτάμε ν' αναλύσουμε όλα τ' ατομικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών. Έχουμε δει τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού κι έχουμε κάνει - πιστεύω - όσο καλύτερη ανάλυση γίνεται. Περιμένω ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός, σε χρηματιστηριακή αξία, είναι η δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό και υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα που ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει αλλά από την άλλη μέσα στην έδρα του δεν έχει κάνει ήττα και σ' ευρωπαϊκά παιχνίδια και στο πρωτάθλημα που σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να 'μαστε πολύ δυνατοί, ίσως ο καλύτερος ΠΑΟΚ που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα για να μπορέσουμε να μπούμε μέσα στη νίκη και να διεκδικήσουμε τους τρεις πόντους».

- Ετοιμάζεται κάτι το διαφορετικό, κάποια έκπληξη;
«Δεν είμαι υπέρ των εκπλήξεων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ