Facebook Pixel Eφυγε το αλεξικέραυνο
| 2012-11-16 16:12:00

Eφυγε το αλεξικέραυνο

Eφυγε το αλεξικέραυνο

H δήλωση που ταιριάζει για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό είναι η ίδια με αυτή που είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την επομένη του προϋπολογισμού: Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Παρόντος του Πορτογάλου, ρεαλιστικά και όχι σκοπίμως, όλοι τα έριχναν πάνω του. Λειτουργούσε ως αλεξικέραυνο για διοίκηση και παίκτες.

Τώρα όμως αλλάζουν τα πράγματα. Απόντος του Ζεσουάλντο, ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές πρέπει να λύσουν τα προβλήματα. Οι κεραυνοί θα τους χτυπούν ανεξέλεγκτα. Για τον λόγο αυτό πρέπει να μπουν προτεραιότητες από όλους στο «τριφύλλι». Τι προέχει; Ο Ρότσα να συμμαζέψει την ομάδα και να βάλει στόχους. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ πάει χύμα στο κύμα. Το ρόστερ που έχει δεν είναι του πεταματού. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο της ιστορίας και να μην έχει την ποιότητα άλλων ετών, μα δεν είναι για να έχει τον Παναθηναϊκό μόλις τέσσερις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δη σε αυτό το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη είναι αλλιώς τα πράγματα, αλλά κι εκεί πρέπει να γίνει προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα. 

Οι παίκτες από την πλευρά τους πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πια ο Φερέιρα ώστε να του χρεώνεται κάθε λάθος. Η κληρονομιά που παίρνει τώρα ο Ρότσα δεν είναι πλούσια θετικών στοιχείων. Η χρονιά, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί από τώρα χαμένη και δη τελειωμένη. Αυτό θα είναι λάθος. Το κόστος της μη εξόδου στην Ευρώπη, που τώρα είναι μια σοβαρή πιθανότητα, θα είναι τεράστιο. Αυτό πρέπει να το αναλογισθεί και η διοίκηση που έχει να τρέχει και με άλλα πράγματα.

Η ενίσχυση της ομάδας τον Γενάρη, η επιστροφή στη Λεωφόρο, το νέο γήπεδο, τα οικονομικά και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά είναι αυτά που καίνε και το έργο δεν είναι διόλου εύκολο. Κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι η ευκαιρία για νέα αρχή. Δεν θα δούμε κάτι το απόλυτα διαφορετικό, αλλά για όλους στον Παναθηναϊκό είναι ο αγώνας που μπορεί να λειτουργήσει ως το εφαλτήριο για κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Τα περί «καμένης γης» και «ο Φερέιρα μας κατέστρεψε», είναι ιστορίες που δεν θα πουλάνε πλέον για κανέναν...

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags