Facebook Pixel Δεν γίνεται έτσι, κύριε πρόεδρε
| 2012-11-17 14:12:00

Δεν γίνεται έτσι, κύριε πρόεδρε

Δεν γίνεται έτσι, κύριε πρόεδρε

H κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Οι συχνές αναφορές στην αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου καταλήγουν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: στην απαξίωσή του. Είναι που είναι τραυματισμένο, αν ασχολούμαστε μόνο με το αν είναι καλό ή όχι και αξιόπιστο ή μη, δεν θα αλλάξει τίποτα.
Τα κακως κείμενα είναι πολλά. Εχουν καταγραφεί. Η διαρκής επανάληψή τους δεν οδηγεί πουθενά αν δεν ακολουθείται από δράση. Ηδη μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει γυρίσει την πλάτη της στο άθλημα υπό (και) την πίεση της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία.
 
Πως όμως αναμένεις άνοδο του προϊόντος, είσοδο επενδυτών και (κυρίως) επιστροφή του κόσμου, όταν αναλώνεσαι μόνο με το καλοί εναντίον κακών; Δεν θα γίνει ελκυστικό έτσι το πρωτάθλημά μας όσο διατηρείται και συντηρείται διαμάχη και μάλιστα σε πρώτο επίπεδο διαβάθμισης. Ο κ. Αλαφούζος και ως επιχειρηματίας είναι άνθρωπος που αναζητεί τον εξευρωπαϊσμό.
 
Τον ιδιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει και στο ποδόσφαιρο. Μόνο με τους αφορισμούς δεν γίνεται δουλειά. Από τη στιγμή που το έχει καταφέρει σε άλλους δρόμους δράσης του, γιατί να μην το κάνει και στην μπάλα; Αν όλοι μαζί οι υπεύθυνοι των ομάδων καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και μιλήσουν σοβαρά, θα τη βρουν την άκρη.
Το μεγαλο θέμα είναι το θέαμα να αποτελέσει πρώτη επιλογή και ο κόσμος να ασχολείται μόνο με αυτό και όχι με τα παρελκόμενα. Με νοοτροπία στρατοπέδων κι αυτοί οι λίγοι που έχουν απομείνει θα φύγουν. Πουθενά δεν είναι καλά τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο όμως αποτελεί διασκέδαση.
 
Είναι θέαμα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αν κι εδώ ακούμε μόνο γκρίνια, τότε το πρόβλημα διογκώνεται. Γκρίνια έχουμε στη ζωή μας για το πώς θα βγει ο μήνας και τι θα γίνει με την ίδια τη χώρα. Αν αυτό που μας δίνει λίγη χαρά ώστε να ξεφύγουμε περιστασιακά από την κρίση το καταδικάζουμε στη μιζέρια, τότε το κλείνουμε το μαγαζί.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags