Facebook Pixel Με τα πόδια στη γη...
| 2012-11-18 10:17:00

Με τα πόδια στη γη...

Με τα πόδια στη γη...

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο blog του για τον Ολυμπιακό που πρέπει να παρουσιαστεί με τα ...πόδια στη γη στην αναμέτρηση με τη Σάλκε στη Γερμανία, για να μην τη χάσει κάτω από τα ...πόδια του!

Ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι κάτι που δεν περίμενε κάποιος το ματς των πρωταθλητών απέναντι στην Κέρκυρα για να το εξακριβώσει. Στο ρελαντί και νίκη με 2-0 για τους «ερυθρόλευκους», με παράλληλο κέρδος την ξεκούραση παικτών που θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο ματς με τη Σάλκε (Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς και Μασάδο) και σε συνδυασμό μάλιστα με συντήρηση δυνάμεων μετά το εξήντα του χθεσινού αγώνα.

Το μεγάλο ζητούμενο πλέον για τους πειραιώτες είναι το παιχνίδι στη Γερμανία απέναντι στην ομάδα του Στέφενς καθώς σε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει τα «ρέστα» του. Πολλά μπορούν ν' ακουστούν μετά τις δύο νίκες που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στη Μονπελιέ, πολλά επίσης θα γραφτούν μετά τη χθεσινή ήττα της Σάλκε στο γερμανικό πρωτάθλημα και την απογοητευτική εμφάνιση που έκανε.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τους Γερμανούς; Πρώτα απ' όλα να ξεχάσουν οι ίδιοι ότι κέρδισαν δύο φορές την πρωταθλήτρια Γαλλίας και στη συνέχεια να ξεχάσουν (επίσης) την τελευταία κακή εμφάνιση της προσεχούς αντιπάλου τους. Η νοοτροπία με την οποία θα παραταχθεί η ομάδα του λιμανιού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα επί γερμανικού εδάφους.

Πρωτίστως λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να πάνε στο Γκέλζεκιρχεν με τα πόδια στη γη, για ναμη χάσουν (τη γη) απ' τα…πόδια τους. Πολλές φορές στο παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω της νοοτροπίας με την οποία αντιμετώπισε ευρωπαϊκά του ματς και αυτό ακριβώς πρέπει ν' αποφύγει. Πριν από το ματς με τη Σάλκε στο «Καραϊσκάκη» είχαμε επισημάνει (και ίσως κάποιοι να το θυμάστε) πως η Σάλκε είναι πιο «ευρωπαϊκή» ομάδα από τη Ντόρτμουντ, είναι πιο «δύσκολη» ομάδα από την πρωταθλήτρια Γερμανίας γιατί απλούστατα έχει παίκτες που έχουν ευρωπαϊκές εμπειρίες.

Γνώμη μας είναι πως η αναμέτρηση με τη Σάλκε θα έχει (όπως είχε και στο πρώτο ματς) μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απ? ότι είχε η αντίστοιχη περσινή απέναντι στη Ντόρτμουντ. Γι? αυτό λοιπόν το μεγάλο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να επιδείξει τη σωστή νοοτροπία για ένα τόσο σημαντικό ματς.

Παράλληλα, κρίνοντας κάποιος από τα αποτελέσματα των τεσσάρων προηγούμενων αγώνων του Ολυμπιακού στον όμιλο, θα διαπιστώσει πως μια «λευκή» ισοπαλία που θα δώσει έναν πόντο στους πειραιώτες δε φαντάζει και τόσο πιθανό αποτέλεσμα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεχθεί γκολ και στα τέσσερα ματς του ομίλου τους.

Το ενθαρρυντικό όμως για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι πως έχουν και αυτοί με τη σειρά τους σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια και είναι σε θέση να το ξαναπετύχουν και επί γερμανικού εδάφους. Μπορεί η Σάλκε να απογοήτευσε με την εμφάνιση της στο χθεσινό ματς του γερμανικού πρωταθλήματος απέναντι στη Λεβερκούζεν, αλλά το ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ διαφορετικό. Καλό θα είναι λοιπόν οι πειραιώτες να έχουν στο μυαλό τους ότι σ? αυτό το παιχνίδι η Σάλκε θα θελήσει να καθαρίσει την πρόκριση (ίσως και την πρωτιά του ομίλου) και όχι να σκέφτονται πόσο κακή ήταν στο παιχνίδι απέναντι στη Λεβερζκούζεν.

Με τα πόδια στη…γη λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

REDάκια

*Ο Ζαρντίμ είπε μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα ότι έχει αποφασίσει για τον επιθετικό που θα παίξει απέναντι στη Σάλκε, αλλά δεν είπε το όνομα του. Η λογική λέει Μήτρογλου. Όπως και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο παίκτες.

*Αν οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν αποτέλεσμα στη Γερμανία και κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, ο Μαρινάκης θα τους το δώσει το πριμ και θα? ναι μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags