Facebook Pixel Μόνη δικαιολογία, η Σάλκε...
| 2012-11-18 11:33:00

Μόνη δικαιολογία, η Σάλκε...

 Μόνη δικαιολογία, η Σάλκε...

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που ξέχασε να παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο φέτος και το έδειξε με την Κέρκυρα, καθώς είχε το μυαλό του στη Σάλκε.

Όσο άσχημα και να παίξει με την ΑΕΚ, όταν πας στο ΟΑΚΑ και κάνεις πλάκα, δεν μπορεί κανείς να σου ζητήσει τον λόγο. Όμως αυτά τα ματς στο Καραϊσκάκη, αποτελούν ευκαιρία για τον απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακού, να… κολλήσει –αν θέλει- την ομάδα του στον τοίχο.

Πολλά μπορεί να σου πει ένας άνθρωπος που πληρώνει για να σε στηρίξει με την παρουσία του. Και κυρίως μπορεί να σου ζητήσει να έχεις μεγαλύτερη όρεξη και να πιέσεις καλύτερα συγκροτήματα όπως η Κέρκυρα. Τώρα βέβαια, ίσως κάποιος πεταχτεί και πει «η Κέρκυρα πέρυσι κέρδισε», αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν αποτελεί επιχείρημα- δικαιολογία, για να καλύψει τον… βαθύ ύπνο που πήραμε όσοι βρεθήκαμε στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός ήταν κάτω του μετρίου και έφτασε σε σημείο ο Τύπος, να αναδείξει κορυφαίο του γηπέδου τον Ντιακιτέ. Και τι έκανε το παιδί; Απλά είχε όρεξη που βρέθηκε στην ενδεκάδα, έβγαλε τρείς- τέσσερις καλές σέντρες και κρατούσε σωστά την θέση του. Καταλάβατε για τι μιλάμε; Μέσα στο καραϊσκάκη, με αντίπαλο την Κέρκυρα και να αναδεικνύεται πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής, το δεξί μπακ,  μόνο και μόνο για την όρεξη που έδειξε.  Αυτό τα λέει όλα…

Η μοναδική στιγμή, που άφησε κάτι στο ματς, ήταν  η χρησιμοποίηση ως αλλαγή του Ζαραδούκα κι αυτό γιατί αποτέλεσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι σε πρωτάθλημα για τον παίκτη με τα ερυθρόλευκα. Το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του και είναι λογικό.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός δεν είχε να δείξει τίποτα. Ο Μήτρογλου μόλις του δόθηκε η ευκαιρία δεν συγχώρησε, στην συνέχεια το σκορ διπλασιάστηκε και όλα κύλησαν ήρεμα για τον Ζαρντίμ και τους ποδοσφαιριστές του. Και αν θα πρέπει ντε και καλά να βρεθεί κάτι σα δικαιολογία, μάλλον αυτό προσφέρετε από μια γερμανική ομάδα. Γιατί είναι το ματς της Τετάρτης βλέπετε, που έχει μεγάλη σημασία και καλύπτει τα πάντα.

Η αναμέτρηση με την Σάλκε, έχει δικαιολογημένα πάρει πάνω της όλο το ενδιαφέρον. Ξεχάστηκε ήδη ο αγώνας με τους Φαίακες. Όλοι επιθυμούν να δουν έναν Ολυμπιακό στιβαρό, έναν Ολυμπιακό καλοστημένο όπως με τη Μονπελιέ. Να ξεκινήσει από το να μη δεχτεί και γκολ, αν βρει την ευκαιρία να πληγώσει τους Γερμανούς, κάτι που ζήτησε από προπονητές και παίκτες και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Θα είναι κρίσιμο το 90λεπτο, αφού όταν έχεις περάσει κάμποσα, όταν δεν πείθεις για το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, που πλέον ξέχασες να παίζεις, αλλά είσαι ζωντανός για φέτος βρήκες τρόπο να πάρεις αποτελέσματα νικηφόρα με τη Μονπελιέ, αυτόματα πιστεύουν σε εσένα ότι ένα… πορτοφόλι, μπορείς να το αρπάξεις ξανά. Για αυτό και οι Ολυμπιακοί έκαναν την καρδιά τους πέτρα από όσα είδαν, ή μάλλον δεν είδαν εναντίον της Κέρκυρας.

Η Σάλκε αποτελεί τον στόχο, εκεί σημαδεύουν όλοι και μόλις περάσει και αυτό, θα κοιτάξουν την Τούμπα. Απλά νομίζω, ότι μέσα στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός σαφέστατα και μπορεί να γίνει πολύ πιο δημιουργικός, εγκαταλείποντας το στατικό  ποδόσφαιρο που βγάζει ειδικά, όταν προηγείται γρήγορα…

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags