Facebook Pixel "Πλουσιότερος" ο Ολυμπιακός
| 2012-11-18 12:58:00

"Πλουσιότερος" ο Ολυμπιακός

"Πλουσιότερος" ο Ολυμπιακός

Πολλά θέματα αξίζουν αναφοράς απ' το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού. Διότι μετά το "φινάλε" του, έχουμε την αίσθηση πως είναι "πλουσιότερος". Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς. 

Αρχικώς να προσανατολιστούμε. Ο αγώνας με την Κέρκυρα ήταν ο πρώτος από μία τριάδα αναμετρήσεων που μπορεί να κρίνει πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θυμίζουμε πως ακολουθεί το κρίσιμο ματς της Τετάρτης με την Σάλκε στη Γερμανία. Και εν συνεχεία, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ. Μία ομάδα η οποία είναι ο βασικός αντίπαλός τους στο δρόμο προς τον τίτλο.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχοντας κατά νου τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των νταμπλούχων, επιχειρεί την ορθολογικότερη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Έτσι, στο παιχνίδι με την Κέρκυρα άφησε εκτός αποστολής τους Τοροσίδη, Μανιάτη, Μανωλά, κράτησε στον πάγκο τους Μασάντο, Κοντρέρας, ενώ έδωσε λίγο χρόνο συμμετοχής στον Τζιμπούρ. Έξι παίκτες οι οποίοι διεκδικούν με πολλές πιθανότητες θέση στο αρχικό σχήμα του ραντεβού στο Γκεζελκίρχεν.

Και όμως, η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική το σαββατόβραδο της 17ης Νοεμβρίου. Κάτι που αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το βάθος του ρόστερ της ομάδας του Πειραιά. Καλύτερο παράδειγμα δεν υπάρχει απ’ την περίπτωση του Ντιακιτέ. Μπήκε απ’ το… παράθυρο στην ενδεκάδα, λόγω του τραυματισμού του Μανιάτη στην προπόνηση της Παρασκευής (γύρισε το πόδι του με αποτέλεσμα να υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα που δεν εμπνέει ανησυχία για το ταξίδι στη Γερμανία).

Είναι αλήθεια πως «άρπαξε απ’ τα μαλλιά» την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Επιβεβαιώνεται απ’ την ανακήρυξή του σε πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα με την Κέρκυρα. Στο πρόσωπό του ο Ολυμπιακός βρήκε (ακόμη) μία αξιόπιστη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας. Για το «φινάλε» αφήσαμε τον Γιάννη Ζαραδούκα. Επιτέλους πήρε χρόνο συμμετοχής στους «ερυθρόλευκους», αφού ούτε ο Βαλβέρδε τον είχε χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν. Το άξιζε και με το παραπάνω ο εργατικός και με πολλές δυνατότητες (διεθνής, γιατί κοντέψαμε να το ξεχάσουμε) ακραίος αμυντικός.

Η ομάδα του Πειραιά, λοιπόν, είναι «πλουσιότερη» χάρη στην αξιοποίηση του συνόλου του ρόστερ της, αλλά και για την εκπληκτική πορεία της στο πρωτάθλημα, αφού η τελευταία ήταν η δέκατη νίκη σε ένδεκα αγωνιστικές. Η ψυχολογία βρίσκεται, πλέον, στο ζενίθ ενόψει του καθοριστικού αγώνα με την Σάλκε στη Γερμανία.

Πηγή: novasports.gr


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags