Facebook Pixel Η ώρα του Χουάν ή η ώρα του Ιβάν;
| 2012-11-18 15:45:00

Η ώρα του Χουάν ή η ώρα του Ιβάν;

Η ώρα του Χουάν ή η ώρα του Ιβάν;

Ματς της χρονιάς είναι το σημερινό για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, καθώς αμφότεροι καλούνται να δώσουν απαντήσεις και να περάσουν ...εξετάσεις. Ποιος θα τα καταφέρει;

Αν και βρισκόμαστε μόλις στην ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ την Κυριακή το απόγευμα, αναμένεται να κρίνει πολλά σχετικά με την πορεία των δύο ομάδων στη φετινή Σούπερ Λιγκ. Για διαφορετικούς λόγους, η νίκη είναι μονόδρομος σε αυτό το ματς και για τους δύο αντιπάλους.

Οι "πράσινοι" βρίσκονται πολύ μακριά πλέον από την κορυφή, αλλά με νέο προπονητή στον πάγκο μετά την απομάκρυνση του Ζεσουάλδο Φερέιρα και την έλευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ελπίζουν σε ένα νέο ξεκίνημα. Η νίκη σε ένα ντέρμπι είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανέβει ψυχολογικά η ομάδα, εκεί δηλαδή που θεωρούν στο "τριφύλλι" ότι υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα. Αυτό το ματς άλλωστε, είναι το πρώτο ...διαγώνισμα των παικτών, οι οποίοι θα πρέπει να αποδείξουν μέσα στο χορτάρι ότι το πρόβλημα για την φετινή εικόνα της ομάδας ήταν ο Πορτογάλος και όχι οι ίδιοι.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πάει για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα για ντέρμπι και καλείται να αποδείξει εμπράκτως, αν δικαιούται να ελπίζει σε κάτι παραπάνω από μία θέση στα πλέι οφ. Σε αυτό το ματς οι Θεσσαλονικείς θέλουν μόνο νίκη, ώστε να πάνε στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στο -5 και όχι στο -8 ή στο -7, διαφορά που θα ...παγώσει τόσο την ομάδα όσο και τον κόσμο ενόψει της αναμέτρησης με τους Πειραιώτες.

Ο Ιβάν Σαββίδης άλλωστε, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στον σύλλογο, έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει τον "Δικέφαλο" στην κορυφή, κάτι που σημαίνει πως δεν θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο. Στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ λοιπόν, ο Δώνης και οι παίκτες του καλούνται να αποδείξουν στον Πόντιο επιχειρηματία, πως πλέον έχουν την ποιότητα να κερδίζουν και σοβαρά ματς και ότι μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα και να κοιτάξουν κατάματα την πρώτη θέση!

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν, το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ είναι ίσως το πιο κρίσιμο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια και περιμένουμε να δούμε ποιος θα αντέξει στην πίεση και ποιος θα λυγίσει, δείχνοντας πως φέτος δεν μπορεί να έχει σοβαρούς στόχους...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags