Facebook Pixel Restart ΠΑΟ, Delete ΠΑΟΚ!
| 2012-11-18 22:24:00

Restart ΠΑΟ, Delete ΠΑΟΚ!

Restart ΠΑΟ, Delete ΠΑΟΚ!

Η επανεκκίνηση Ρότσα πέτυχε για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τον ΠΑΟΚ που ήταν κατώτερος των περιστάσεων και έμεινε στο -8 από τον Ολυμπιακό μια βδομάδα πριν τον υποδεχθεί στην Τούμπα. Ζέκα, Βιτόλο τα γκολ. Κόκκινη στον έξαλλο Χακόμπο.

Με γκολ των Ζέκα στο 51' μετά από ωραία συνεργασία με τον Τοτσέ και εύστοχο πέναλτι του Βιτόλο στο 84', ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της ενδέκατης αγωνιστικής και ξεκίνησε με το... δεξί τη μετά-Φερέιρα εποχή. Οι «πράσινοι« ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα και δίκαια έφτασαν στο τρίποντο, ενώ ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και πλέον έμεινε στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, τον οποίο υποδέχεταιτ ην επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα.

Το ματς ολοκληρώθηκε πάντως εντυπωσιακά, με τον Χακόμπο αμέσως μετά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για χειρονομίες και στην συνέχεια να... χρειάζονται δεκάδες άνθρωποι να τον συγκρατήσουν να μην επιτεθεί στον διαιτητή!

Λίγες αλλαγές ο Ρότσα, φουλ επίθεση ο Δώνης

Παρά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα αντί του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στα αριστερά της άμυνας ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σεϊταρίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βελάσκες και Βύντρα. Στα χαφ ήταν οι Βιτόλο, Ζέκα και Σισοκό, με τον τελευταίο σε ρόλο οργανωτή, στα άκρα ξεκίνησαν οι Μαυρίας και Κουίνσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Τοτσέ. Για τον ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη, στο τέρμα ήταν ο Χακόμπο, στην άμυνα οι Έτο, Κατσικάς, Κουμαλό και Σταφυλίδης και στο κέντρο οι Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης και Ρομπέρ. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούταν από τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.

Με... άλλον αέρα μετά τον Φερέιρα

Οι «πράσινοι» σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους μπήκαν πολύ δυνατά στο ντέρμπι και από τα πρώτα λεπτά πίεσαν ψηλά τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, στο έβδομο μόλις λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Σισοκό με εκπληκτική κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Τοτσέ, ωστόσο αυτός καθυστέρησε να σουτάρει και έτσι τον έκοψε πολύ ωραία ο Κουμαλό με τάκλιν μέσα στην περιοχή. Το «τριφύλλι» συνέχισε να παίζει σε ψηλούς ρυθμούς στα επόμενα λεπτά και βλέποντας τον «Δικέφαλο» να παίζει αρκετά αμυντικά, κέρδιζε συνεχώς χώρους.

Έχανε ο Τοτσέ, έπιανε ο Καρνέζης!

Στο 26' ο Τοτσέ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν από γύρισμα του Κουίνσι έβαλε την προβολή από πολύ κοντά, ωστόσο ο Κουμαλό αρχικά με τάκλιν και στην συνέχεια ο Χακόμπο, απέτρεψαν το 1-0. Η νέα αυτή φάση και κυρίως οι φωνές του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο, ξύπνησαν τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι στο 28' απείλησαν για πρώτη φορά σοβαρά στο ματς, με τον Καρνέζη να διώχνει δύσκολα το σουτ του Σαλπιγγίδη. Κι ενώ το παιχνίδι είχε αποκτήσει πλέον γρήγορο ρυθμό, ο Τοτσέ κατάφερε να χάσει μία ακόμα μοναδική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.

Στο 29' μετά από σέντρα του Κουίνσι και πάσα του Μαυρία μέσα στη μικρή περιοχή, ο Ισπανός με δυνατό σουτ από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν παρόλα αυτά και πάλι άμεσα, με τον Καρνέζη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, λίγα δευτερόλεπτα μετά, το μακρινό σουτ του Λαζάρ, ενώ εξίσου καλή αντίδραση είχε ο Χακόμπο στην απέναντι πλευρά του γηπέδου σε σουτ του Μαυρία αμέσως μετά. Παρά τις συνεχόμενες φάσεις όμως, οι δύο ομάδες έριξαν ρυθμούς μετά το 35' και το ημίχρονο έληξε τελικά χωρίς σκορ. Μάλιστα, στην τελευταία φάση ο Τοτσέ βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής από μαρκάρισμα του Κατσικά και φώναξε για πέναλτι, ωστόσο δεν υπήρχε καμία παράβαση.


Γκολ... αφιερωμένο στον Ζεσουάλδο

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά, καθώς μόλις στο 51' ευτύχησε να βρει δίχτυα. Ο Ζέκα έπαιξε εξαιρετικά το ένα – δύο με τον Τοτσέ, βγήκε μόνος του απέναντι στον Χακόμπο και με πολύ ωραίο πλασέ από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ αυτό έβαλε... φωτιά στο γήπεδο και πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους, πλην του σκόρερ! Ο Πορτογάλος μόλις είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, έσκυψε το κεφάλι και έμεινε αμίλητος και ανέκφραστος, κίνηση που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως αφιέρωση στον αγαπημένο του προπονητή, Ζεσουάλδο Φερέιρα, σε αυτόν δηλαδή που τον έφερε στην Παιανία.
 

Το τέρμα αυτό ανέβασε πάντως στα ύψη την ψυχολογία των «πρασίνων», οι οποίοι στα επόμενα λεπτά κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 55' μάλιστα ο Χακόμπο μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Σεϊταρίδη, ενώ εξίσου καλή ήταν η αντίδρασή του στο τετ α τετ του Μαυρία μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου στο 61'. Με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζει πολλά κενά στη μεσαία γραμμή και να έχει τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη, παρά τις τρεις γρήγορες αλλαγές του Δώνη, ο Παναθηναϊκός έχασε άλλη μία μοναδική ευκαιρία στο 73', όταν ο Κουίνσι έτρεξε με την μπάλα από το κέντρο, βγήκε τετ α τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο του «Δικεφάλου».

Γκολ – πέναλτι ο Βιτόλο, «τρελάθηκε» ο Χακόμπο!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 74' έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν η σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Παρόλα αυτά, ο «Δικέφαλος» δεν μπόρεσε να πιέσει παραπάνω, αλλά ούτε και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του. Έτσι λοιπόν, στο 84' ο Κουίνσι κινήθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, ο Γιάννου τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε το Βιτόλο, ο οποίος σημάδεψε σωστά και... τελείωσε το ματς με το 2-0.

Το γκολ αυτό όμως, δεν άρεσε καθόλου στον Χακόμπο. Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ άρχισε να κάνει χειρονομίες, κάτι που είδε ο Τριτσώνης και του έδειξε την κόκκινη κάρτα! Η εξέλιξη αυτή τον... έβγαλε εκτός εαυτού! Ενώ έφευγε προς τα αποδυτήρια, άλλαξε πορεία και κλοτσώντας ότι έβρισκε μπροστά του κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή, έτοιμος να τον... δείρει! Οι συμπαίκτες του, οι άνθρωποι από τον πάγκο του «Δικεφάλου», αλλά και ο Τοτσέ, κατάφεραν να τον συγκρατήσουν και τελικά να τον οδηγήσουν στην φυσούνα! Το ματς συνεχίστηκε με τον Γιάννου κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, αφού ο Δώνης δεν είχε άλλη αλλαγή, ωστόσο το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.


Για τον Παναθηναϊκό: Καρνέζης, Σισοκό 87' (Μαρίνος), Βιτόλο, Μαυρίας (65' Φορναρόλι), Τοτσέ (79' Πετρόπουλος), Σεϊταρίδης, Ζέκα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Κουίνσι

Για τον ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σταφυλλίδης, Κατσικάς, Ρομπέρ (66' Γιάννου), Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Λάζαρ (56' Λίνο), Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Έτο (46' Κωνσταντινίδης)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags