Facebook Pixel Το πρώτο άγγιγμα του Ρότσα έκανε τον βάτραχο ...πρίγκηπα!
| 2012-11-19 17:25:00

Το πρώτο άγγιγμα του Ρότσα έκανε τον βάτραχο ...πρίγκηπα!

Το πρώτο άγγιγμα του Ρότσα έκανε τον βάτραχο ...πρίγκηπα!

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μάγοι και ραβδάκια που "μεταμορφώνουν". Γράφει ο Βασίλης Βέργης. 

Υπάρχει δουλειά και τακτική, αλλά ταυτόχρονα ψυχολογία και πάθος. Οταν όλα μαζί μπουν στο μίξερ, το αποτέλεσμα που παράγεται είναι πραγματικά καλό.

Στην προκειμένη περίπτωση για τον Παναθηναϊκό ήταν μακράν το καλύτερο φετινό! Ο Χουάν Ρότσα τον «άγγιξε» και μαζί ενεργοποιήθηκαν πολλά. Η μέχρι πρόσφατα «εκτρωματική» ομάδα του Φερέιρα έπαιξε κανονικό ποδόσφαιρο. Και καλό ποδόσφαιρο! Ετρεξε, έβγαλε διάθεση και πάθος, αλλά και μπόλικες φάσεις. Περισσότερες απ' ό,τι σε δύο και τρία παιχνίδια μαζί πριν από λίγο καιρό!

Η μετατόπιση του Σισοκό από τις πτέρυγες στον άξονα υπήρξε το κλειδί του «νέου Παναθηναϊκού». Ο Ιβοριανός ήταν μακριά από την περιοχή αλλά πολύ «μέσα» στα «θέλω» της ομάδας του. Με πολύ ώριμο παιχνίδι ανέλαβε αυτός την μπαγκέτα της οργάνωσης και παρέσυρε τον Παναθηναϊκό σε επιθετικό τόνο με καλό ρυθμό. Εξοχο παιχνίδι και από τους δύο κυρίους που έκαναν πιο «βρώμικη» δουλειά. Ο Βιτόλο και ο Ζέκα κατάπιαν χιλιόμετρα και νομίζω ότι η συγκεκριμένη τριάδα ποδοσφαιριστών οικοδόμησε τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και κατέστησε «αόρατο» το κέντρο του ΠΑΟΚ, εκεί όπου στηρίζει τη δύναμή του. Ο Πορτογάλος έκανε μεγάλο ματς και «τίμησε» τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, καθώς δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε!

Το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός ότι έβγαλε -επιτέλους- υγεία τόσο στο χορτάρι όσο και την εξέδρα. Αγωνιστικά η ομάδα του Ρότσα πρόσφερε με την απόδοσή της την ευκαιρία που ζητούσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για να απολαύσουν ξανά μπάλα. Τους έλειπε και χθες δικαίως το χάρηκαν, το γιόρτασαν και αποθέωσαν τον αγαπημένο τους Χουάν.

Πολύ θετική εντύπωση έκανε και ο τρόπος με την οποίον αντιμετώπισε ο Ρότσα τη νίκη της ομάδας του στις πρώτες του δηλώσεις. Απόλυτα προσγειωμένος, δίχως φανφάρες, γνωρίζοντας ότι χθες λειτούργησε και η αύρα της αλλλαγής προπονητή, είναι λογικό να θέλει να αφήσει τον χρόνο να τρέξει και να περιμένει συνέχεια στην ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού. Ανάμεσα στα... δύσκολα που έχει πάντως να κάνει είναι να πείσει τον Κουίνσι ότι το άθλημα δεν είναι 100 μέτρα με... εμπόδια αντιπάλων, αλλά «δίνω» και καμιά φορά την μπάλα!

Τεράστια η απογοήτευση που προξένησε χθες στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ. Για ομάδα που θέλει να χτυπήσει το αήττητο του Ολυμπιακού και να τον «ενοχλήσει» στον δρόμο προς τον τίτλο ήταν... σκέτο δράμα. Εκτός παιχνιδιού σε όλο το 90λεπτο, με παίκτες-κλειδιά (Κλάους) παρόντες μόνο στο φύλλο αγώνα, μεσαία γραμμή-φάντασμα και, το κυριότερο, ξανά με ακατανόητη αποβολή. Ο Χακόμπο προστέθηκε στη λίστα των παικτών (6) που αποβάλλονται φέτος λόγω ΚΑΙ παιδικής ανοησίας.

Θυμίζω ότι μετά την τεσσάρα επί του Αρη και τις αποβολές που τη συνόδευσαν ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε το πρώτο μήνυμα στον Δώνη. Η χθεσινή αποβολή του Χακόμπο (που χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) βάζει πλέον στο τραπέζι σοβαρά ερωτηματικά για την πειθαρχία. Θεωρώ δεδομένο ότι θα προκαλέσει την οργή του Σαββίδη και ο Δώνης θα πρέπει να έχει έτοιμη πειστική δικαιολογία, για τη συνέχεια του «φαινομένου», στο επόμενο μίτινγκ με το αφεντικό του...

Το αξίζει ο Λίνεν για τη δουλειά του

Την περασμένη Δευτέρα, λίγες ώρες έπειτα από την ήττα της ΑΕΚ (0-4) στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, λέγαμε ότι, παρά το βαρύ σκορ, η Ενωση έπαιξε σαφώς καλύτερα από άλλα ματς τα οποία είχε χάσει στο γκολ. Στη Βέροια η ομάδα του Λίνεν έκανε επιτέλους τον προπονητή να χαμογελάσει. Ο Γερμανός το άξιζε, καθώς από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ΑΕΚ δουλεύει μεθοδικά και προσπαθεί να ξεπεράσει τις αντιξοότητες των ελλείψεων του ρόστερ.

Η Ενωση αποκτά σιγά σιγά αυτοπεποίθηση, έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό στο γήπεδο κι αυτή η εντυπωσαική εκτός έδρας νίκη (με 4 γκολ!) θα δώσει φτερά στα πόδια των πιτσιρικάδων της. Το πιο κατάλληλο μπόλιασμα ψυχολογίας για παιδιά που χρειάζονται χρόνο. Ο κόσμος της Ενωσης συνέχισε το βροντερό «παρών» κι αυτό το διπλό της δίνει την ώθηση για να βγει κάποια στιγμή από το τούνελ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags