Facebook Pixel Σε διάλεκτο ...ποδοσφαιρική
| 2012-11-20 11:57:00

Σε διάλεκτο ...ποδοσφαιρική

Σε διάλεκτο ...ποδοσφαιρική

Μεγάλες αλήθειες! Απλώθηκαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Και για τους δύο αντιπάλους. Οποιος είχε μάτια (που θέλουν να δουν...), είδε. Είδε το πόσο μεγάλο μύθο αποτέλεσε η επιμονή μερικών πως το «ρόστερ» του ΠΑΟ είναι για πέταμα. Οι θιασώτες αυτής της εντελώς ανυπόστατης εκδοχής ήσαν φανατικοί υποστηρικτές του Φερέιρα.

Γιατί μέσα στον εγωισμό τους, τα έριχναν όλα στους παίχτες, για να μην παραδεχθούν πως ο Πορτογάλος ουσιαστικά διέλυσε τα πάντα. Και κυρίως έκανε σμπαράλια την ψυχολογία των παιχτών, οι οποίοι αισθάνονταν πλέον πως έπαιζαν στην... Ανω Τραχανοπλαγιά και πως ο αντίπαλός τους κάθε φορά ήταν? Μπάρτσα και βάλε!

Ο Ρότσα, που δεν φημίζεται ως ο ικανότερος των προπονητών, ξέρει καλά την ψυχολογία του παίχτη. Και γνωρίζει πώς θα «μιλήσει» σ' αυτήν. Η θεαματική μεταμόρφωση της ομάδας τού πιστώνεται! Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι κυρίως ψυχολογίας. Ο Ρότσα το ξέρει καλά αυτό. Και ξέρει να το διδάσκει. Απλά. Στην ποδοσφαιρική διάλεκτο? Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχασε τα πάντα στο επίπεδο της ψυχολογίας. Αντιμετώπισε το ματς ως εύκολη υπόθεση γι' αυτόν. Δεν κατέθεσε στοιχειώδη δισταγμό. Δεν έθεσε αμυντικές προτεραιότητες. Και αιφνιδιάστηκε.

Μήπως ζήτημα ψυχολογίας δεν είναι και οι αποβολές παιχτών του με αφορμές άσχετες με το κυρίως αγωνιστικό κομμάτι; Επτά συγκέντρωσε και μία του Δώνη οκτώ! Η συμπεριφορά του Χακόμπο δείχνει ομάδα «ρεμπέτ ασκέρ». Κάτι που επισήμανε πρόσφατα ο Ιβάν Σαββίδης. Αρα πρέπει να αναμένεται η αντίδραση του «αφεντικού»...

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags