Facebook Pixel Ήταν γεμάτος ουσία
| 2012-11-25 10:12:00

Ήταν γεμάτος ουσία

Ήταν γεμάτος ουσία

Ήταν μία εύκολη επικράτηση στο Παλέ, η οποία προήλθε από μία εμφάνιση κανονική, χωρίς να ιδρώσουμε ιδιαίτερα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Η αλήθεια είναι πως με τον Λάζαρο στη πεντάδα για 36 λεπτά, ο Άρης δεν είχε καμία τύχη ούτε το καθαρό μυαλό να τον αντιμετωπίσει. Είναι άλλωστε μία ομάδα που μάχεται για την κατηγορία και ίσως να μην υπολόγιζε σε αυτό το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας τις επιλογές του Λάζαρου, τον αδερφού Ντόνι και του Χαραλαμπίδη στην επίθεση, έπαιρνε μονίμως εύκολους πόντους είτε από το λόου ποστ, είτε από την περιφέρεια, ενώ εκμεταλλεύτηκε άψογα το πικ εν ρολ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου για όσους δεν νιώθουν από μπάσκετ, ο Άρης πήρε πόντους σχεδόν μόνο από τρίποντα αλλά ήταν φως φανάρι πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό που κράτησε την διαφορά σε επίπεδα νορμάλ, ήταν οι διαιτητές που σε φάσεις του αγώνα εκνεύρισαν κυρίως τον Χαριτόπουλο αλλά και τον Μαργαρίτη, οι οποίοι τουλάχιστον δύο φορές στον καθένα είδαν να σφυρίζονται ανύπαρκτα φάουλ εναντίον τους, ενώ ο δεύτερος είδε ένα γκολ – φάουλ να μετατρέπεται σε βήματα τα οποία αν ήταν – που δεν ήταν – έγιναν λόγω προηγούμενου φάουλ που δε σφυρίχτηκε.

Αντιλαμβάνομαι πως οι διαιτητές καμιά φορά θέλουν να προστατέψουν τον αδύναμο, αλλά στον αγώνα του Παλέ, το παράκαναν. Αν θέλουν να λειτουργήσουν υπέρ του αδυνάμου, ας βρούνε μία επαφή με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη να τους βολέψει σε μία οργάνωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Η ουσία είναι πως δεν επαναλάβαμε τα λάθη της Δράμας, εκεί βέβαια όπου δεν είχαμε τον Χαραλαμπίδη και ο ΚΑΟΔ είναι πολύ πιο δυνατή ομάδα από τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει, οι ρόλοι πλέον είναι ξεκάθαροι και περιμένω λίγο καλύτερο ρυθμό από τον Χαραλαμπίδη όσο περνάνε οι αγώνες και έναν πιο ζεστό Κασελάκη ο οποίος έχει δυνατότητες και προσωπικότητα, αλλά ψάχνει τα πατήματά του.

Ο Μαγκράθ, έκανε ένα πολύ ουσιαστικό παιχνίδι σε αντίθεση με τον Χάτσερ που έδειχνε επηρεασμένος από το ότι έκανε γρήγορα τα δύο φάουλ και αναγκαστικά πήγε στα πιτς.

Νομίζω πως παρότι η επιθετική του συνεισφορά δεν ήταν μεγάλη, η παρουσία του στο ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πολύ ουσιαστική. Ο Χαριτόπουλος είναι ο παίκτης που δίνει την ενέργεια που λείπει από την ομάδα, βγάζει προσωπικότητα και είναι πολύ σημαντικός ακόμη και στη μέτρια μέρα του. Χωρίς να το καταλάβουμε το κοντέρ έγραψε δέκα ριμπάουντ, ενώ το μάτι του γυάλιζε καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Νομίζω πως ο Άρης είναι φαβορί για τον υποβιβασμό, περιμένω την αντίδραση της Καβάλας η οποία δεν έχει σίγουρα κακό ρόστερ. Τουλάχιστον όχι χειρότερο από τους κιτρίνους.

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags