Facebook Pixel Πλάκα και επίδειξη δύναμης
| 2012-11-26 00:43:00

Πλάκα και επίδειξη δύναμης

Πλάκα και επίδειξη δύναμης

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για …τον Παναθηναϊκό και την αδικία που υπέστη! Και για την ΑΕΚ φυσικά, με τα δικά της χειρουργεία. Και για το …θηρίο που κέρδισε τη Μονπελιέ!

Πλέον δεν υπάρχει παράγκα να δίνει πρωταθλήματα όταν οι παίκτες που πρέπει να το… πάρουν δεν μπορούν. Πλέον γίνεται πλάκα. Και επίδειξη δύναμης.

 

Κι όταν φτάνει κάποιος που από παιδί δεν γουστάρει τον ΠΑΟ και που όλες του οι ήττες του προκαλούν χαρά, να τον λυπάται πραγματικά όταν του κάνουν πλάκα ενώ ήδη είναι τελειωμένος και δεν είναι διεκδικητής, τότε τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα από ό,τι ίσως είχαμε φανταστεί.

 

Θα ρωτήσετε τι σε νοιάζει εσένα αν ο ΠΑΟ ή οποιοσδήποτε άλλος τρώει απροκάλυπτο χειρουργείο, νικάει ή χάνει, όταν είσαι τελευταίος για άλλη μια Κυριακή και πλησιάζει απειλητικά το τέλος του πρώτου γύρου; Τι ενδιαφέρεσαι για οτιδήποτε άλλο όταν η ΑΕΚ χάνει μετά από 18 νίκες από την Λιβαδειά; Μέσα στο ΟΑΚΑ; Ενδιαφέρομαι γιατί δεν φταίνε μόνο αυτοί οι καταραμένοι από μέσα που έφεραν την ΑΕΚ εδώ που έφτασε. Η ΑΕΚ είναι θύμα αυτής της αρρώστιας που κόλλησε το ελληνικό ποδόσφαιρο όταν κάποιοι αποφάσισαν ότι δέκα χρόνια είναι πολλά και ξεφτίλισαν το πρωτάθλημα για να το κατακτήσουν.

 

Ποτέ δεν τα έριχνα όλα στα εξωαγωνιστικά, ο ευκολότερος τρόπος για να μην βελτιώσεις ποτέ τίποτα είναι να έχεις δικαιολογίες για όλα, όμως δυστυχώς η ματαιότητα σίγουρα έχει βοηθήσει πολλούς μέσα στον πανικό τους να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Και αδικαιολόγητοι να είναι, που δεν είναι τουλάχιστον στο 100%, σίγουρα δεν είναι οι μόνοι φταίχτες. Όλα τα σκουπίδια που δεν δικαιούνται να μιλάνε επειδή το θηρίο νίκησε την… Μονπελιέ, το έχουν νιώσει. Και εξακολουθούν να το υφίστανται ακόμη κι όταν έχουν ουσιαστικά σηκώσει λευκή πετσέτα. Όπως ο ΠΑΟ στον Πλατανιά. Όπως η ΑΕΚ με τον Σιδηρόπουλο.

Ακόμη και φέτος που η ΑΕΚ έχει έναν στόχο που δεν είχε ποτέ αλλά αυτό δεν τον κάνει σε καμία περίπτωση, όπως δυστυχώς νόμιζαν πολλοί και νομίζουν ακόμη κάποιοι, εύκολο γίνονται πράγματα που δεν πρέπει να περνάνε συνέχεια στο ντούκου επειδή δεν έχουμε ομάδα και δεν… δικαιούμαστε να μιλάμε.

 

Η ΑΕΚ φώναξε για τον Σιδηρόπουλο. Όχι για να κερδίσει κάτι στην συνέχεια, όπως ο Άρης π.χ με την Βέροια αμέσως μετά το ρεσιτάλ του γνωστού πλέον Αρετόπουλου στο Χαριλάου, αλλά γιατί αν μη τι άλλο όταν παίζεις με 10, χάνεις 1-0 και δεν σου δίνουν δύο πέναλτι, δεν μπορείς να μείνεις σιωπηλός. Φυσικά δεν κέρδισε απολύτως τίποτα μετά. Στην Βέροια ο Βοσκάκης το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ήταν να σφυρίξει πέναλτι την ώρα που η μπάλα κύλαγε στα δίχτυα και να παρατείνει λίγο την αγωνία μέχρι το 3-0 που είχε ήδη γίνει αλλά έπρεπε να… ξαναγίνει. Και το Σάββατο ο Γιάχος. Πάντα στην ΑΕΚ πάνε οι καλύτεροι, οι πιο προβεβλημένοι διαιτητές και έτσι ο κάθε Κομπότης έχει το κεφάλι του ήσυχο πως θα έχει διαιτησία… Τσάμπιονς Λιγκ. Και με την ευκαιρία τρώγεται κι ένα πέναλτι στον Γκερέιρο που κανείς δεν θα ασχοληθεί. Αν δινόταν όμως, κι ας μην βγήκε… αίμα, η ΑΕΚ που μέχρι εκείνη την ώρα κυριαρχούσε, μάλλον θα άνοιγε το σκορ και όλα θα ήταν διαφορετικά. Δεν φταίει ο Γιάχος βέβαια ούτε για τις ευκαιρίες που χάθηκαν, ούτε για τον τεράστιο λάθος του Κωνσταντόπουλου.

Αν όμως έδινε ένα πέναλτι για το οποίο σίγουρα δεν θα διαμαρτύρονταν κανείς γιατί εμφανώς ο αμυντικός πατάει τον παίκτη της ΑΕΚ, δεν θα φτάναμε μέχρι εκεί. Αν το έδινε με την ευκολία που έδωσε το ανύπαρκτο στον Πλατανιά, μιλάμε πως αν έκανε ο Βύντρα αυτό που έκανε ο άλλος στον Γκερέιρο θα ήταν και… κόκκινη, τότε δεν θα υπήρχε καμία ήττα και η ΑΕΚ θα είχε ξεφύγει από την τελευταία θέση κι όλοι θα έλεγαν πως έπαιξε ένα εκπληκτικό μισάωρο και έφτασε εύκολα στη νίκη. Μπορεί να φαίνονται περίεργα αυτά, ίσως και δικαιολογίες αλλά το κακό δεν είναι μόνο το ότι η ΑΕΚ με λάθη ανθρώπων της πάει μόνη της στον γκρεμό. Την σπρώχνουν και όσο… χρειάζεται. Κι επειδή φέτος γίνεται πλάκα και επίδειξη δύναμης πρέπει όλα να τα υπολογίζουμε και να μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά. Μόνο πόλεμο. Και επίδειξη κόμπλεξ ακόμη κι απέναντι σε ημιθανή.

 

Ο Δημητρέλος πήγε στην ΚΕΔ, κακώς για μένα και οι λόγοι είναι ευνόητοι, και φυσικά κανείς από τα υπολείμματα της διοίκησης δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. Τουλάχιστον να μην πιστεύουν ούτε για πλάκα ότι κάτι έκαναν. Και κυρίως να μην εμπιστεύονται αυτούς που τους κάνουν πλάκα και τους σκάβουν τον λάκο. Οπως προσπαθούν να κάνουν στην ομάδα μας δεκαετίες τώρα. Οσο για τον δανεισμό του πιτσιρικά του ΟΣΦΠ; Πιτσιρίκια έχουμε κι εμείς αλλά και τον… Ιμπαγάσα να έδιναν ένα πράγμα θα ήταν αυτή η συναλλαγή. Χειρότερο από υποβιβασμός! Ακόμη κι ο αγωνιστικός θάνατος έχει μια τιμή. Αυτό είναι το απόλυτο ρεζίλι. Ελπίζω να είναι κι αυτή η φήμη στα πλαίσια της πλάκας που κάνει ο γάτος όταν είναι από πάνω και… σκούζει, που έλεγε κι ο Ιωαννίδης. Και όχι στα πλαίσια των δημόσιων σχέσεων που νομίζουν ότι κάνουν κάτι νούμερα για το… καλό της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags