Facebook Pixel Πάπε το… παπί και τσίου – τσίου!
| 2012-11-29 22:41:00

Πάπε το… παπί και τσίου – τσίου!

Πάπε το… παπί και τσίου – τσίου!

Και τι δεν γράφει για το Παναθηναϊκός – Προοδευτική στο πλημμυρισμένο ΟΑΚΑ ο γνωστός – άγνωστος του sportdog στο «Ντού στα Αποδυτήρια».  

Καλά, ρε παιδιά. Αυτά δεν γίνονται. Έχω αράξει, λοιπόν, για να παρακολουθήσω το ματσάκι και είμαι μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας στο β’ ημίχρονο τον Πάπε Σο να κάνει ζέσταμα. Περιμένω να τον δω κι εγώ. Όλο για Πάπε, άλλωστε, ακούμε τόσους μήνες και όλο Πάπε δεν βλέπουμε. Να καταλάβουμε, δηλαδή, τι σόι παίκτης είναι κι αν όντως μπορεί να βοηθήσει.

Και με το που μπαίνει αλλαγή, ανοίγει κι άλλο ο ουρανός. Δάκρυσε μέχρι και ο θεός μιλάμε τώρα. Καρεκλοπόδαρα άρχισε να ρίχνει…

Από εποχής Φλάβιο

Με το που πατάει το γήπεδο ο Σο, στο πι και φι βγαίνει οφ ο δορυφόρος. Μέχρι και το πιάτο στην ταράτσα βραχυκυκλώθηκε από την καταιγίδα και τους κεραυνούς. Πάρτον κάτω τον αποκωδικοποιητή, λοιπόν. Μπουκάλα…

Τόσο πολύ, δηλαδή, εγώ θυμάμαι ότι είχε να βρέξει στην Αθήνα από την εποχή που έπαιζε στην Ελλάδα ο Φλάβιο Κονσεϊσάο.

Έκανε σεφτέ

Βάζω αμέσως ραδιοφωνάκι όπως τα παλιά χρόνια. Το ματς συνεχιζόταν. Και να λέει ο σπίκερ «χορεύει στο νερό ο Πάπε», «ντριμπλάρει ο Σο», χαμός. Να βάζεις την φαντασία να δουλεύει για να καταλάβεις τι κάνει το παλικάρι. Ποιος Φορναρόλι, δηλαδή, που έβαλε τα δυο γκολ; Τον Φορναρόλι τον είχαμε ξαναδεί τόσες φορές άλλο ότι έκανε σεφτέ στα γκολ – γκολ!

Πάλεψε με τα θηρία της φύσης

Μέχρι που το διέκοψε ο διαιτητής επειδή δεν έριχνε πλέον βροχή. Κατακλυσμό έκανε. Πάει ο Σο, σκέφτηκα. Δεν θα τον δω ούτε σήμερα. Πού να ξαναρχίσει το ματς; Εδώ σε λίγο παίκτες και θεατές θα χρειάζονται Κιβωτό για να φύγουν από το στάδιο.

Να, όμως, που υπάρχει θεός. Ποιος είναι πρόεδρος του ΟΑΚΑ; Όχι ο καθένας. Ολόκληρος Πέτρος Γαλακτόπουλος. Παλαισταράς στα νιάτα του. Όπως, λοιπόν, έπιανε στους ολυμπιακούς αγώνες τους αντιπάλους από τον λαιμό με τα χέρια που ήταν σαν κουπιά, έτσι κι απόψε πάλεψε με τα θηρία της φύσης. Και νίκησε! Την έπνιξε την βροχή ο Πετράν.

Αποθεματικά νερού

Είναι μην βάλει στο στόμα του καμία ΔΕΚΟ ο Γαλακτόπουλος. Χθες άρχισε να λέει για την ΔΕΗ και τα νυχτερινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού, απόψε καθάρισε για την ΕΥΔΑΠ. Άλλες πέντε – έξι φορές, δηλαδή, να κάνει ντεμπούτο ο Πάπε, θα έχει αποθεματικά νερού για τα επόμενα διακόσια χρόνια η Ελλάδα.

Αυτά θα βλέπει ο Μπουμσόνγκ

Κι εκεί, λοιπόν, που όλοι είχαν αρχίσει να απογοητεύονται, ο αγωνιστικός χώρος στο ΟΑΚΑ έγινε με διάφορες πατέντες υποφερτός. Ο μισός, διότι ο άλλος μισός ήταν στίβος μάχης για λοκατζήδες.

Κάτι τέτοια θα βλέπει ο Μπουμσόνγκ και σου λέει «άσε καλύτερα…».

Με τα πολλά, λοιπόν, το ματς ξανάρχισε.

Σαν πεζοναύτης

Στο μισό γήπεδο που ήταν ψιλοκαθαρό παίζανε όλοι οι άλλοι που δεν αντέχανε τα τράκα, και στις λάσπες σαν πεζοναύτης τσαλαβούταγε όλη την ώρα ο Πάπε. Κυρίαρχος! Αρχοντικός! Παπί από το νερό έγινε ο Πάπε, αλλά όλο τσίου έκανε. Τσαλιμάκια, γκολ, ευκαιρίες, μονομαχίες να κερδίζει και τι δεν έκανε ο άνθρωπος. Ρέστα έδωσε!

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, δηλαδή. Από το καλοκαίρι τον περίμενε ο Φερέιρα, παραλίγο να κάνει ντεμπούτο τα Χριστούγεννα με τον Ρότσα.

Το ευχαριστήθηκαν

Πέρα από την πλάκα, όμως. Να μιλήσουμε, δηλαδή, και λίγο σοβαρά. Μια χαρά ήταν ο Πάπε. Όσο τέλος πάντων τον είδαμε. Κι αν ξεπεράσει εντελώς τους τραυματισμούς, μπορεί να βοηθήσει. Θα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε πιο πολύ, όμως.

Όσο για το ματς; Μετά την διακοπή οι παίκτες των δυο ομάδων έμοιαζαν να το καταευχαριστιούνται κάτω απ’ αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Και ειδικά τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού που δείξανε απόψε αρκετά καλά πράγματα από την αρχή μέχρι το τέλος…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags