Facebook Pixel Ο Ρότσα βλέπει Τότεναμ
Ποδόσφαιρο
| 2012-12-03 18:56:00

Ο Ρότσα βλέπει Τότεναμ

Ο Ρότσα βλέπει Τότεναμ

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στον sportdog γιατί ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σκέφτεται περισσότερο την Τότεναμ και το Γιουρόπα Λιγκ από το πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό.

 
Αναρωτιούνται πολλοί τι θα κάνει ο Ρότσα αυτή την εβδομάδα, που μέσα σε τρεις ημέρες έχει να παίξει με την Τότεναμ στο Λονδίνο και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Επειδή ξέρω τη νοοτροπία του Χουάν Ρότσα αυτή την στιγμή στο μυαλό του είναι μόνο η Τότεναμ. Και ο λόγος είναι απλός. Ο Ρότσα είναι χρόνια στον Παναθηναϊκό και ξέρει πολύ καλά ότι αυτή η ομάδα έχει στο dna της τις καλές ευρωπαϊκές εμφανίσεις. Το γεγονός, ότι σε αυτό το ματς δίνεται η ευκαιρία στον Παναθηναϊκό με νίκη να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στους 32 του Europa League είναι μεγάλη πρόκληση για τον Ρότσα, που έχει συνδέσει το όνομά του με την μεγαλύτερη πορεία της ομάδας στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Δηλαδή, στα ημιτελικά του πρωταθλητριών το 1996. 
 
Ο Ρότσα θα κάνει τα πάντα για να γράψει ιστορία και την Πέμπτη και θα βάλει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα σαν να μην υπάρχει το ντέρμπι την Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Και μου φαίνεται απόλυτα σωστό. Η νίκη επί του Ολυμπιακού είναι ασφαλώς μεγάλη νίκη για το γόητρο του συλλόγου, αλλά βαθμολογικά δεν θα προσφέρει τίποτα φοβερό στον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα έχει χαθεί και στα play off η ομάδα εύκολα ή δύσκολα θα μπει. 
 
Ενδεχόμενη νίκη επί της Τότεναμ, όμως, στέλνει την ομάδα να παίξει στην Ευρώπη και το 2013 και της αποφέρει και άλλα χρήματα στο ταμείο, γεγονός πολύ σημαντικό για την κακή οικονομική κατάσταση, που είναι ο σύλλογος. Και φυσικά θα εκτινάξει στα ύψη το ηθικό των παικτών και την αυτοπεποίθηση μία πρόκριση σε βάρος της Τότεναμ, όταν μέχρι τώρα έχουν φάει τριάρες από Μάριμπορ, Λάτσιο και κανείς δεν φανταζόταν μέχρι πριν λίγο καιρό, ότι στο τελευταίο ματς στο Λονδίνο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την πρόκριση...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags