Facebook Pixel «Γιατί… γουστΆρη ο Μήτρογλου;»
| 2010-12-28 19:03:00

«Γιατί… γουστΆρη ο Μήτρογλου;»

«Γιατί… γουστΆρη ο Μήτρογλου;»

Ο Μανόλης Γαβαθιώτης γράφει στο katimagiko. gr για ποιους λόγους θέλει σαν… τρελός ο Κώστας Μήτρογλου να πάει στον Άρη.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Κώστας Μήτρογλου, εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί δανεικός στον Άρη. Όπως αναφέρεται μάλιστα στα ενήμερα ρεπορτάζ, ο Μήτρογλου δεν θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του, έστω και σαν δανεικός, σε άλλη, πλην του Άρη, ομάδα. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ειδησεογραφία, ο λόγος για τον οποίο ο Μήτρογλου «θέλει Άρη» είναι πλην του οικονομικού ότι στον Άρη του προσφέρεται «εγγυημένος χρόνος συμμετοχής» !

Αν δηλαδή κατάλαβα καλά, κάποιοι από τον Άρη ( την… ομάδα βεβαίως ) του υποσχέθηκαν : «Έλα σε μας, σου εγγυόμαστε ότι θα παίζεις πάντα, ότι θα είσαι βασικός, και αναντικατάστατος. Μη γίνεσαι λοιπόν κορόιδο και δεχτείς να πας αλλού που δεν θα σε βάζουνε να παίζεις».

Νομίζω ότι μια τέτοια κατάσταση, δηλαδή του να δίνει… εγγύηση κάποια ομάδα στον παίκτη που θέλει να αποκτήσει, ότι θα είναι πάντα βασικός, είναι κάτι καινοφανές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι σήμερα δηλαδή, γνωρίζαμε ότι οι βασικές προϋποθέσεις για να αποκτηθεί ένας παίκτης, είναι να υπάρξει συμφωνία σχετική με τα οικονομικά ανταλλάγματα και άλλους όρους συνεργασίας, πάντα σε εργασιακή βάση. Περίπτωση στην οποία μια ΠΑΕ έχει υποσχεθεί σε υπό μεταγραφή παίκτη… μονιμότητα στη βασική σύνθεση, δεν έχει τύχει να ξανακούσω.

Το θέμα μέχρις εδώ είναι ευχάριστο και γουστόζικο. Κάποια στιγμή όμως, υπεισέρχεται στην υπόθεση και ο Ολυμπιακός, που είναι το μεγαλύτερο μέγεθος. Ο Μήτρογλου ανήκει στον Ολυμπιακό. Είναι παίκτης του Ολυμπιακού και θα είναι για άλλα δύο τουλάχιστον χρόνια, στα οποία είναι υποχρεωμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Και βέβαια, να υπακούει στις απαιτήσεις της ομάδας του.

Αν δεν δώσει σύμφωνη γνώμη ο Ολυμπιακός, ο Μήτρογλου δεν μπορεί να πάει πουθενά. Και αν ο Ολυμπιακός τού ζητήσει να πάει σε κάποια ομάδα, σύμφωνα με τα συμφέροντά του σαν ΠΑΕ, ο Μήτρογλου δεν έχει παρά δύο μόνο λύσεις: Ή να πάει εκεί που επιτάσσει το συμφέρον της ομάδας του ή να μη δεχτεί και να μην πάει πουθενά. Να κάθεται στον Ολυμπιακό και να πληρώνεται μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του. Εκείνο που αποκλείεται να συμβεί, είναι να πάει σε ομάδα που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πάει ο Ολυμπιακός.

Και εδώ, είναι που το θέμα παίρνει αρνητική για τον παίκτη τροπή. Ο Άρης Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία απολύτως φιλική σχέση με τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο δεν συνεργάστηκε ποτέ μαζί του, όχι μόνο δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των παραδοσιακά φιλικών ΠΑΕ, αλλά εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί πολύ φιλικές ( και… «συμμαχικές» ενίοτε) σχέσεις με τον αιώνιο αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Ακόμα και οι μεταμορφώσεις του, οι αγωνιστικές, είναι κραυγαλέα υπέρ των πρασίνων. Άλλος Άρης παίζει εναντίον του Ολυμπιακού, άλλος Άρης εμφανίζεται στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό.

Γνωστά πράγματα αυτά, σε όλους όσοι παρακολουθούν στενά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ποτέ, αλλά και ούτε έχει σήμερα καλές σχέσεις με τον Άρη, ούτως ώστε να πιθανολογηθεί μία τέτοια χειρονομία καλής θέλησης από τους Ερυθρόλευκους προς την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Θα έλεγα μάλιστα ότι ακόμα και η ενδεχόμενη (κατά τον ίδιο τον Μήτρογλου) υπόσχεση ότι θα έχει πάντα θέση στην ενδεκάδα (άραγε ο… Κούπερ τι θα λέει;) έχει πονηρή προέλευση. Ότι πρόκειται απλά για ένα «κούφιο» επιχείρημα προκειμένου να πεισθεί ο παίκτης να φορέσει τα κίτρινα.

Δεν γνωρίζω τι λέει ο επίσημος Ολυμπιακός για όλα αυτά. Απ’ ό,τι διαβάζω, ο δανεισμός του Μήτρογλου θα γίνει είτε στον Πανιώνιο (λόγω Τάκη Λεμονή, ανθρώπου εμπιστοσύνης για τους Ερυθρόλευκους ) ή στον Ολυμπιακό Βόλου λόγω των καλών σχέσεων Μαρινάκη-Μπέου.

Ελπίζω να μην επιμείνει ο Μήτρογλου, να μην τραβήξει το σχοινί, για το δικό του καλό. Και να καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι από αυτές τις ομάδες που «σηκώνουν» μικροεκβιαστικές καταστάσεις. Για το καλό του, επαναλαμβάνω.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags