Facebook Pixel Έχει δίκιο ο Μαρινάκης για Αλαφούζο!
| 2013-01-04 16:15:00

Έχει δίκιο ο Μαρινάκης για Αλαφούζο!

Έχει δίκιο ο Μαρινάκης για Αλαφούζο!

Ο Γιώργος Μύρτσος γράφει στον sportdog την άποψή του για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, αναρωτιέται ..."Πού-Τσάκας;" και δεν ξεχνάει τον Ιβάν, τους Σωτήρηδες του Άρη και φυσικά τον Ζαρντίμ. Απολαύστε υπεύθυνα...

Προθεσμία ζήτησε, λέει, ο Πρίγκιπας για να βάλει τα λεφτά στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν την πήρε. Εγώ το έχω πει πολύ καιρό πριν για το παραμύθι του Τσάκα, όταν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού φώναζαν πως μπορεί να είναι αλήθεια η ιστορία με τον Πρίγκιπα. Αλλά το άσχημο για εμάς είναι πως ξευτιλίζονται μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου μας. Με μεγάλο σεβασμό στον Δομάζο, τον στρατηγό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν μπορεί να μπαίνει σε αυτό το τριπάκι. Δεν μπορεί να παραιτείται το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού κατ' εντολή Τσάκα και να ορίζει δική του 16μελη διοίκηση, πριν βάλουν τα λεφτά. Μικραίνει πάρα πολύ με αυτά τα πράγματα ο Παναθηναϊκός.

Πού-Τσάκας;

Μετά τα σημερινά, αναρωτιέμαι: Πού-Τσάκας; Δηλαδή, αν αύριο βρω κι εγώ δύο Πρίγκιπες και δηλώσω πως θα βάλουμε 30 εκ. ευρώ, θα με περιμένουν κι εμένα; Οι μεγάλες ομάδες δεν λειτουργούν έτσι. Οι μεγάλες ομάδες δεν φωνάζουν πως είναι μεγάλες ομάδες, αλλά να το δείχνουν με τη συμπεριφορά των διοικούντων τους. Στη μετα-Βαρδινογιάννη εποχή ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει πολύ. Έχει δημιουργηθεί μονοπώλιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι κακό. Όταν ο Μαρινάκης βγαίνει και φωνάζει αφήστε 100 χρόνια τον Αλαφούζο πρόεδρο στον Παναθηναϊκό για να κάνω πάρτι, δεν έχει άδικο!

Μοιάζει ο Τσάκας με πριγκιπικό εκπρόσωπο;

Κι ένα τελευταίο για τον Πρίγκιπα και τους γύρω-γύρω του: ο εκπρόσωπος ενός Πρίγκιπα, πρέπει να είναι και να φαίνεται πριγκιπικός εκπρόσωπος. Λυπάμαι για τον Παναθηναϊκό και σε γενικές γραμμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τέτοιες καταστάσεις. Η διοικητική κατάντια στον Παναθηναϊκό αντανακλά στην αγωνιστική κατάντια της ομάδας, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα.

Δεν είναι μαλάκας ο Σαββίδης

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει νεοπλουτισμός και μοιραία πόλεμος στα ΜΜΕ. Κι εξηγούμαι: εμφανίστηκε ο Σαββίδης, ήρθε κ@@λωμένος να βάλει λεφτά, σοβαρός άνθρωπος, αλλά όχι μαλάκας. Κανείς αυτοδημιούργητος δεν είναι μαλάκας. Έδωσε δύο εκ. ευρώ δάνειο, σαν προκαταβολή για να πάρει τον ΠΑΟΚ, Έβαλε άλλα δέκα εκ. ευρώ μετά και έχει πάθει την πλάκα της ζωής του ο άνθρωπος, γιατί βλέπει έναν άτυπο πόλεμο στα ΜΜΕ, για το ποιος θα είναι πιο κοντά στη διοίκησή του προκειμένου να έχει την είδηση πρώτος. Κι ακόμα χειρότερα βλέπει κατασκευσμένες ειδήσεις, να φέρνουν στον ΠΑΟΚ τον Σκόκο, τον Αρσάβιν, τον Σαμαρά... Ευτυχώς που πρόλαβε η Μπαρτσελόνα και απέσπασε την υπογραφή του Μέσι, δηλαδή. Οι οπαδοί της ομάδας ακούνε αυτά, κι όταν τους λένε μετά για ήττα στην υπόθεση Ολαϊτάν ή Χολέμπας, τρελαίνονται! Επίσημα η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν ανακοίνωσε κανέναν μεταγραφικό στόχο, πλην του Βιεϊρίνια. Αλλά εδώ κολλάει ο νεοπλουτισμός που ανέφερα προηγουμένως.

Ο Άρης είναι ζωντανός-νεκρός...

Στον Άρη ταιριάζει το όπου φτώχεια και γκρίνια. Λέγανε πως θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου οι "Σωτήρηδες" της ομάδας πριν από το τέλος του χρόνου, αλλά εξαφανίστηκαν. Ήθελε να ανεβάσει ο Κατσιαούνης την πελατεία στο καφενείο του και εμφανίστηκε σαν σωτήρας στον Άρη. Κάτσε φτιάξε τα καφεδάκια σου, ρε παιδί μου, καλύτερα. Δυστυχώς στην Ελλάδα μιλάνε όλοι για όλα, χωρίς να ξέρουν καν τι λένε. Ο Άρης πεθαίνει, αλλά αυτό δεν το αναφέρει κανένα Μέσο της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης σήμερα είναι ζωντανός-νεκρός. Ζητάνε 3-4 εκ. ευρώ παλιοί παίκτες της ομάδας. Πώς θα πάρουν ενημερότητα, λοιπόν; Κι αντί να φέρουν τον Μιχαλήτσο προπονητή, που είναι πραγματικός "Σωτήρης" ο άνθρωπος, φέρανε τον Αλκαράθ. Κι έδωσε δέκα μέρες ρεπό στους παίκτες, θέλει να κάνει μεταγραφές... Πάει στο άρθρο 99, λένε τώρα ο Άρης και οι ρεπόρτερ πανηγυρίζουν. Αλλά δεν λένε πως το 99 σημαίνει πτώχευση! Ο κόσμος, δηλαδή, θα χάσει τα λεφτά του. Αν σε αυτούς τους δημοσιογράφους τους λέγανε στη δουλειά τους πως η εταιρεία τους μπαίνει στο 99, θα πηδούσαν στο ταβάνι!..

Μαρινάκης, Ζαρντίμ και... ένα-δύο χαστουκάκια!

Στο τέλος, θέλω να εκφράσω μία απορία: αυτά που διαβάζω περί αξιοποίησης των Φετφατζίδη και Βλαχοδήμου στον δεύτερο γύρο, είναι λεγόμενα του Ζαρντίμ; Ή, μήπως, τον φώναξε ο Μαρινάκης στο γραφείο του, του έδωσε κάνα-δύο χαστουκάκια και του είπε να τους βάλει; Γιατί αν ήταν επιλογή του προπονητή, θα τους είχε αξιοποιήσει και νωρίτερα, αντί να βάζει τον Γκρέκο, τον Μασάντο κ.λπ. και να αφήνει στην άκρη τα ελληνόπουλα με ταλέντο. Κατ' εντολή προέδρου θα αξιοποιηθούν αυτοί οι παίκτες, αν αξιοποιηθούν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags